Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Beste <<First Name>>,

Vakantie of niet, HR gaat altijd door. Daarom een verse update over vitaliteit, prioriteiten en performance management. En we hebben de masterclass in een nieuwe jas gestoken! In deze nieuwsbrief:
  1. Hoe doe je dat nou, HR-prioriteiten vaststellen? Lees de Leyden Academy casus.
  2. Performance management nieuwe stijl. Waarom zou je daaraan beginnen?
  3. Update Masterclass: meer focus op rol leidinggevenden. Check de nieuwe data.
  4. En als afsluiter heldere antwoorden op de vraag “Waarom verlaten zoveel mensen hun baan in de sector zorg en welzijn?” Uitgebreid onderzoek.

Hoe doe je dat nou, HR-prioriteiten vaststellen? Lees de Leyden Academy casus.

“Breng voor ons in kaart wat er nodig is om van ons huidige HR-beleid te komen tot een compleet en eigentijds HR-beleid. En met een advies hoe dit aan te pakken.” Zo luidde de klantvraag van Leyden Academy.
 
Leyden Academy on Vitality and Aging is een organisatie die wetenschappelijk onderzoek doet naar onderwerpen gericht op vitaliteit en veroudering. Door de groei van de organisatie ontstond de behoefte aan een compleet en eigentijds HR-beleid. Eerst brachten we met een strategische HR-analyse de organisatiecontext in kaart. Interviews en workshops met medewerkers gaven goed zicht op de beleving en wensen in de organisatie. Dat resulteerde in een serie teamambities en ontwerpprincipes en een praktisch HR-plan voor een eigentijds HR-beleid.

LEES DE HELE CASUS

Performance management nieuwe stijl. Waarom zou je daaraan beginnen?

Daar kunnen we heel kort over zijn: Omdat de traditionele werkwijze niet werkt!

Om te beginnen kost het hele systeem veel tijd en geld. Je moet gesprekken voorbereiden, plannen, houden en vastleggen in IT-systemen. Bovendien komen mensen soms op de gesprekken terug. Verder hebben veel mensen een hartgrondige hekel aan deze gesprekken. Alternatieve namen als ‘het jaarlijkse veroordelingsgesprek’ of ‘de jaarlijkse wortelkanaalbehandeling’ zeggen genoeg. Tot slot toont wetenschappelijk onderzoek aan dat mensen niet beter gaan functioneren door een beoordeling.

Kortom, dit kan veel beter. Maar hoe? Dat lees je in ons blog. Plus enkele voorbeelden van concrete vernieuwingen voor performance management nieuwe stijl.

DE VOORDELEN VAN PERFORMANCE MANAGEMENT NIEUWE STIJL


Masterclass Vitale Organisatie: nieuwe focus, nieuwe data

We hebben de zomervakantie gebruikt om te ontspannen, nieuwe inspiratie op te doen en onze masterclass te vernieuwen. We leggen de nadruk nu meer op de rol van leidinggevenden.
 
Want, zoals ook uit het onderzoek van Zorg & Welzijn blijkt, zij spelen een enorm belangrijke rol bij het behouden van mensen. En bij het vitaal houden van de hele organisatie.
 
Maar hoe doe je dat dan als leidinggevende? Wat zijn de belangrijke hefbomen? Wat zijn de valkuilen? In onze vernieuwde masterclass delen we de laatste wetenschappelijke inzichten. Op de manier die je van ons kent: praktisch toepasbaar.
 
Interesse? Meld je aan voor 23 september of 28 oktober.
 

RESERVEER JOUW MASTERCLASS

Waarom verlaten zoveel mensen hun baan in de sector zorg en welzijn? Heldere antwoorden in dit onderzoek.

Super interessant onderzoek van het Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Bekende knelpunten zijn dat mensen onvoldoende persoonlijke ondersteuning door de direct leidinggevenden ervaren. Bijvoorbeeld door veel wisselingen van leidinggevenden of omdat de leidinggevende niet genoeg persoonlijke steun biedt. Een ander knelpunt is dat er een fijne werksfeer ontbreekt. Mensen voelen zich onveilig of er is sprake van te veel hiërarchie. Maar er zijn veel meer vertrekredenen. Het onderzoek geeft bij alle vertrekredenen een illustratieve uitleg. 

Twee prioriteiten
Als HR Versterkers zien we twee prioriteiten. Organiseer persoonlijke aandacht dóór leidinggevenden en een persoonlijk gevoelde band mét de leidinggevende. Daarnaast helpt meer autonomie voor zorgmedewerkers, zodat zij zelf meer te zeggen hebben over hoe met werkdruk om te gaan.

 

LEES HET COMPLETE ONDERZOEK

Marike Balster

HR Versterker
+31 6 10 56 35 39
marike@hrversterkers.nl

Elly Oude Elferink

HR Versterker
+31 6 50 80 14 73
elly@hrversterkers.nl
Lees alles over organisatievitaliteit op onze website www.hrversterkers.nl
Website
LinkedIn
Copyright © 2022 HR Versterkers, All rights reserved.


Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit van deze mailinglist.

Email Marketing Powered by Mailchimp