Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Beste <<First Name>>,

Veel nieuws deze maand. We zijn bij een Amsterdamse scholengemeenschap gestart met een project om HR te versterken. Verder hebben we een nieuwe reeks masterclasses gepland. De eerstvolgende is al op 28 oktober.

Kijken we verder om ons heen, dan lijkt het wel of het hele HR-management in een stroomversnelling is geraakt. We lezen over grote personeelstekorten (nee, we leveren geen truckers) en meer mensen raken langduriger ziek of vallen uit. Ook de psychosociale arbeidsbelasting op de werkvloer staat vaker in de belangstelling, vooral waar het jongeren betreft. Genoeg dus om over na te denken en maatregelen te nemen.

HR versterken bij een ambitieuze Amsterdamse scholengemeenschap

Deze scholengemeenschap in het voortgezet onderwijs heeft de afgelopen jaren veel onderwijskundige vernieuwingen doorgevoerd. Het aantal leerlingen en docenten is mede daardoor flink gegroeid. Het management verwacht ook van HR een substantiële bijdrage. Zowel door de uitvoerende HR-dienstverlening te versterken als door proactief, strategisch HR in te richten om de professionalisering van organisatie en medewerkers te ondersteunen.
 
Aan ons de taak HR hierbij te begeleiden met onderzoek, advies en acties voor de korte en lange termijn. In de volgende nieuwsbrief meer hierover.


Nieuwe data voor de Masterclass Vitale Organisatie

Inmiddels hebben we ruim 15 masterclasses gegeven. Voor dit najaar staat er weer een serie op het programma. De eerste op 28 oktober. De online masterclass is voor leidinggevenden en HR-professionals, duurt een uur en een kwartier en de deelname is gratis.

  • donderdag 28 oktober om 10.00 uur
  • vrijdag 12 november om 10.00 uur
  • donderdag 25 november om 10.00 uur
  • donderdag 16 december om 10.00 uur
RESERVEER JOUW MASTERCLASS

Omgaan met personeelstekorten:
het Job Demands - Resources model

Met het Job Demands - Resources model achterhaal je de oorzaken van verzuim en stress.
In veel branches zien we nu personeelstekorten. Om die voor te zijn, is het belangrijk om de huidige medewerkers enthousiast, betrokken en bevlogen te houden. Met onze systemische analyse krijg je snel en nauwkeurig inzicht in wat hen stress geeft en waar ze energie van krijgen. Hiervoor maken wij gebruik van het Job Demands – Resources model.
 
Het JDR-model is een wetenschappelijk bewezen model. Het laat zien dat als je alleen inzet op begeleiding van ziekteverzuim of voorkoming van personeelsverloop, je het risico loopt dat je aan symptoombestrijding doet. Je moet dus verder kijken. Wij doorlopen samen met het MT of teams het complete traject van analyse, oplossingen en daadwerkelijk verbeteren in de praktijk. Zo versterk je de vitaliteit van je organisatie.
 
Als je meer wilt weten over het JDR-model, meld je dan aan voor onze masterclass. Hierin gaan we uitgebreid in op de werking en de resultaten ervan.
 
MEER WETEN OVER HET JOB DEMANDS - RESOURCES MODEL

Jongere werknemers meest kwetsbaar

“People matter, but results count”. De focus van werkgevers op prestaties en targets zorgt al voor veel druk. In combinatie met een sterke afhankelijkheidsrelatie met de leidinggevende heb je daar de twee belangrijkste oorzaken van burn-out, mensen die ontslag nemen en dus (een groeiend) personeelstekort.
 
Zeker bij jongeren komt de combinatie van focus op prestaties, targets en sterke afhankelijkheid vaak voor. Dat blijkt uit het onderzoek “Jonge professionals en psychosociale arbeidsbelasting” van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 
Valt daar wat aan te doen? Jazeker! Lees de uitkomsten van dit onderzoek en hoe je jonge mensen gezond aan je organisatie bindt.
 
OMGAAN MET JONGE PROFESSIONALS

Nieuw boek: Het Corporate Brein

De vraag is niet langer: hoeveel dagen gaan we naar kantoor? Maar: welke werkzaamheden doen we wanneer gezamenlijk op kantoor? 

Iedereen die serieus met hybride werken aan het werk gaat mag dit boek niet missen. Auteur Kilian Wawoe doet in zijn laatste boek “Het corporate brein” op basis van uitvoerig onderzoek vele bruikbare aanbevelingen. Je koopt Het Corporate Brein o.a. bij Managementboek.
HET CORPORATE BREIN

Marike Balster

HR Versterker
+31 6 10 56 35 39
marike@hrversterkers.nl

Elly Oude Elferink

HR Versterker
+31 6 50 80 14 73
elly@hrversterkers.nl
Lees alles over organisatievitaliteit op onze website www.hrversterkers.nl
Website
LinkedIn
Copyright © 2021 HR Versterkers, All rights reserved.


Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit van deze mailinglist.

Email Marketing Powered by Mailchimp