Copy
HAK nieuwsbrief 5 | 2017
In deze laatste Nieuwsbrief voor de zomervakantie meer over de geldende procedures en wetgeving bij renovatie en verduurzaming en het laatste nieuws over het Save project in Aalsmeer.

Renovatie
Renovatie wordt vaak verward met onderhoud aan de woning. Onderhoud moet de huurder altijd toestaan en renovatie moet de huurder ook willen. Renovatie is de woning dusdanig opknappen, dat de woning weer als nieuw is. Bij renovatie worden nieuwe dingen aangebracht, ook wel gerief verbeteringen genoemd, die de woning op een hoger plan brengen. Denk hierbij aan het aanbrengen van raam, dak of vloerisolatie en/of het plaatsen van een CV installatie. De huurder moet hiervoor wel meer huur betalen.

Het voorstel van Eigen Haard moet een zogenaamd redelijk voorstel zijn. In het voorstel moet duidelijk staan wat de voorgenomen werkzaamheden zijn en wat dat betekent voor de huur.
Bij renovatie geldt dat wanneer er in een complex meer dan 70% van de huurders akkoord gaat met het renovatievoorstel, er sprake is van een zeker draagvlak. Dit betekent dat Eigen Haard de werkzaamheden bij alle woningen in het complex kan uitvoeren. Ook bij de tegenstanders.
De HAK raadt alle huurders een klankbordgroep samen te stellen, die meepraat en overlegt over het renovatievoorstel. Het doel is tenslotte om met een goed totaal plan te komen, waarmee iedereen tevreden is.


Project Save
Het project Save, samenwerking aan verduurzaming is ook een renovatieproject en moet dus aan dezelfde regels voldoen als hierboven beschreven. De HAK heeft diverse signalen ontvangen dat de communicatie met huurders en bewonerscommissies over de voorgenomen energetische maatregelen niet altijd volgens de vastgestelde regels is verlopen. In mei hebben de lokale huurdersverenigingen, waaronder de HAK nieuwe afspraken gemaakt met Eigen Haard en de projectleider van Save. De HAK ontvangt ieder kwartaal een projectoverzicht over de stand van zaken van de projecten in Aalsmeer. Heeft u vragen over het Save project in uw complex/straat, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Actieve huurders gezocht
De HAK is nog steeds op zoek naar actieve huurders, die bijvoorbeeld de onderhoudsituatie van de woningen in hun straat willen monitoren en of zich op een andere wijze willen inzetten in hun buurt of straat. Op zondagmiddag 10 september organiseert de HAK een themamiddag over dit onderwerp. U bent allemaal van harte welkom!

Tot slot
Op 18 mei is het vierluik van Bob van de Heuvel op de gevel van de flat aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart onthult. De HAK feliciteert de bewonerscommissie Kudelstaart voor het geweldige idee voor het Eigen Haard Fonds en met het prachtige resultaat.

Heeft u nog vragen over deze Nieuwsbrief of andere vragen aan de HAK, neem gerust contact met ons op. De volgende nieuwsbrief kunt u begin september van ons verwachten. We wensen u allemaal een hele mooie zomer.
HAK is ook telefonisch te bereiken: 064 555 40 67 en
via e-mail kantoorhak@gmail.com kunt u ook uw vragen stellen

Zwarteweg 133H (bij Kooij Laminations),
1431 VL  Aalsmeer
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft opgegeven via de website
 
 
Copyright © 2017 Huurdersvereniging Aalsmeer-Kudelstaart, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp