Copy
HAK nieuwsbrief 2 | 2017

Voorjaar
Het voorjaar is weer in aantocht. Binnenkort maken de bewonerscommissies een afspraak met Eigen Haard voor een voorjaarsschouw. Heeft u een klacht of een verzoek over de wijk/buurt waar u woont neem dan contact op met de bewonerscommissie in uw wijk. Zij kunnen dit dan bij Eigen Haard aan de orde stellen. De adressen van de bewonerscommissies kunt u vinden op de website van de HAK.


Verduurzaming
Eigen Haard heeft de ambitie om de komende 10 jaar 10.000 woningen te verduurzamen. Vooral de woningen met een E, F of G energielabel. Het project heet Save en heeft als doel zowel geld, energie en het milieu te sparen.  De renovaties bestaan uit het isoleren van gevels, wanden, vloeren en/of daken, het plaatsen van dubbelglas, het vernieuwen of aanbrengen van een ventilatiesysteem en het plaatsen van tochtstrippen. Uitgangspunt is dat de woonlasten voor de huurders omlaag gaan. De huur wordt namelijk maar met vijftig procent  van het bedrag dat bewoners besparen op hun energierekening verhoogt. In Aalsmeer wordt binnenkort gestart in de Begoniastraat en Cyclamenstraat. Voor de Händelstraat en Julianalaan in Aalsmeer en de Graaf Willemlaan in Kudelstaart lopen nog besprekingen met de bewoners. Zeventig procent van de bewoners moet akkoord gaan met de voorgestelde werkzaamheden. De HAK is grote voorstander van het verduurzamen van het woningbezit in de gemeente Aalsmeer.


Voortgang Bilderdammerweg
Eigen Haard heeft voorgesteld de woningen aan de Bilderdammerweg te slopen, omdat de technische staat van de woningen slecht zou zijn. Na besprekingen met de bewoners en de bewonerscommissie  is besloten een second opinion te laten uitvoeren door een onafhankelijk technisch bureau. Het onderzoek wordt in februari uitgevoerd. Hierna worden de besprekingen voortgezet.
WOZ-waarde

Huurders krijgen binnenkort een nieuwe ‘WOZ-beschikking’ opgestuurd van de gemeente. In die brief staat hoeveel hun huurwoning waard is. Voor huurders van een sociale huurwoning is dat belangrijk. De ‘maximaal toegestane huurprijs’ van hun woning hangt voor een deel af van de WOZ-waarde.


Huurcommissie op de schop
De Huurcommissie krijgt meer taken, gaat naast het beslechten van geschillen ook bemiddelen tussen huurders en verhuurders en de kosten van de Huurcommissie worden grotendeels doorgeschoven naar de verhuurders. Dat staat in een wetsvoorstel dat deze week naar de Kamer is gestuurd.
Lees meer over Huurcommissie op de schop


Tot Slot
Hebben wij de eerste signalen door gekregen dat Eigen Haard de klachten over het vocht overlast heeft opgepakt. Wij  horen ook graag eens goed nieuws over Eigen Haard, dus neem gerust contact met ons op als u iets positiefs heeft te melden.
 
 
 
 
 
 
 
HAK is ook telefonisch te bereiken: 064 555 40 67 en
via e-mail kantoorhak@gmail.com kunt u ook uw vragen stellen

Zwarteweg 133H (bij Kooij Laminations),
1431 VL  Aalsmeer
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft opgegeven via de website
 
 
Copyright © 2017 Huurdersvereniging Aalsmeer-Kudelstaart, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp