Copy
Start för sommarsäsongen på Kulturens Östarp, i år utan djursläpp
Den 1 maj börjar sommarsäsongen på Kulturens Östarp. I år har vi tyvärr fått ställa in det populära djursläppet. Anledningen är förstås att det inte ska samlas för mycket folk på samma plats under rådande Corona-restriktioner. Men du är självklart varmt välkommen att besöka Östarp ändå! 

Varje dag som Gamlegård är öppen under perioden 1 maj till 30 augusti finns en värd i på plats, och vi har en visning av Gamlegård kl 14. Barnen är välkomna att pyssla på innergården, prova pig- och drängkläder och leka med leksaker från förr. Kom ihåg att gå runt och hälsa på alla våra fina lantrasdjur. 

Säsongstart fredag 1 maj kl 11–16

Kl 11–16 är Gamlegård öppen och bemannad med en värd klädd i tidstypiska kläder. Följ med på en visning av gården kl 14!

Kl 12.30 har gårdsbrukare Emma Johansson en visning av lantrasdjuren.

Fri entré för alla!
Öppettider på Kulturens Östarp sommarsäsongen 2020
Snart sommartider på Kulturen i Lund
Hos oss kan du enkelt hålla avstånd till andra, men ändå se kulturhistoriska hus och vackra vårtecken i friluftsmuseet. Vi har öppet som vanligt och följer de bestämmelser som gäller angående spridningsrisk av coronaviruset (covid-19). Självfallet räknar vi antalet gäster och ser till att det inte finns någon risk för trängsel på området. 

1 maj går vi över till sommaröppettider och har öppet kl 10–17 alla dagar och till kl 20 på onsdagar. Öppettiderna gäller t o m 15 september. Ta gärna med matsäck och duka upp till picknick i parken och njut av vårsolen och den friska luften! Inomhus kan ni lätt sprida ut er, eftersom vi har ett tjugotal olika utställningar att välja på. 

Vi håller just nu på att lägga ut vårt sommarprogram på webben. Som alla vet kan läget förändras snabbt och vi anpassar hela tiden programverksamheten till den rådande situationen. Vi hoppas att vi kommer att kunna genomföra planerade visningar och evenemang i sommar, men håll dig uppdaterad genom vår webb. 
Till vårt program
Husmöten – Roger Marmdal tecknar hus i Lund
I över två års tid har Roger Marmdal utvecklat ett projekt där han porträtterar hus i Lund. Till varje teckning fogar han en personlig text om sin relation till huset. Till dags dato har han tecknat över 130 byggnader. Roger Marmdal har gått Kulturcentrum Skånes treåriga utbildning, och arbetar på kulturarbetsplatsen/dagliga verksamheten där sedan flera år.

De flesta av husteckningarna är utförda med färgpenna på papper, ofta i större format. På sistone har Roger även börjat göra tredimensionella bilder i trä. Hans bilder och texter utgör tillsammans en personligt formad kultur- och byggnadshistoria över Lund. Äldre och nyare arkitektur ses med samma noggranna och personliga blick.

Utställningen visas t o m 27 augusti 2020 på andra våningen i Vita huset.
Läs mer om utställningen
Stöd vår verksamhet!
Kanske har du inte möjlighet att besöka oss inom den närmaste tiden, men kan ändå tänka dig att stötta vår verksamhet? Ett bra sätt är att bli medlem i vår förening! Vi har flera olika typer av medlemskap, som kostar mellan 200 kr och 600 kr. Du kan enkelt bli medlem via webben och du kan självklart även köpa ditt medlemskap direkt på plats i museibutiken.
Läs mer och bli medlem via webben
Utställningar
Program
Tidigare nyhetsbrev
YouTube
Facebook
Instagram
Twitter
KULTURHISTORISKA FÖRENINGEN FÖR SÖDRA SVERIGE
Tegnérsplatsen | 046-35 04 00 | info@kulturen.com