Copy
Höstlov på Kulturen i Lund 24/10–1/11
Foto: Nelly Hercberg/Kulturen
Kulturen i Lund har öppet kl 10–16 hela höstlovet, lördag 24 oktober till söndag 1 november. Hela museet har dessutom kvällsöppet till kl 20 på onsdagen. Här kan du läsa om alla barnvänliga aktiviteter som vi erbjuder under lovet – se upp för spöken! 
Läs mer
Spökvandring för barn
Foto: Nelly Hercberg/Kulturen
Följ med på en dramatiserad vandring till några hus i friluftsmuseet, där vi möter flera spöken som vaknar till liv denna mörka höstvecka. Men varför spökar de och kan vi hjälpa dem att få frid? Vågar du följa med?

För barn från 5 år, i vuxens sällskap. Samling på gräsmattan på baksidan av Vita huset (entréhuset).

Måndag 26 oktober–torsdag 29 oktober kl 13 och kl 14. 

Begränsat antal platser, förköp biljett online. 50 kr för Kulturens medlemmar och besökare 0–18 år.
Läs mer och förköp biljett
Spökkvällar i museiparken
Foto: Nelly Hercberg/Kulturen
Följ med på en skrämmande vandring i parken där osaliga väsen lurar i skuggorna. I år blir det två spökkvällar och totalt fyra vandringar.

Föreställningen spelas på kvällstid och vår vanliga entré är inte öppen. Ingång genom Gröna grinden, direkt in på museets norra område. Vi är utomhus i museiparken, så klä dig efter vädret!

Från 10 år, i vuxens sällskap. Ta inte med små barn, det kommer att bli för läskigt för dem! 

Tisdag 27 oktober och torsdag 29 oktober kl 18 och kl 19.

Begränsat antal platser, förköp biljett online. 150 kr för Kulturens medlemmar och besökare 0–18 år.
Läs mer och förköp biljett
Rysliga platser – visning för barn
Foto: Johanna Lisberg Jensen/Kulturen
Följ med vår guide på en visning och upptäck rysliga platser på museet. För barn från 5 år, i vuxens sällskap. Samling på gräsmattan på baksidan av Vita huset (entréhuset).

Lördag 24 oktober–söndag 25 oktober kl 13.30 och kl 14.30.
Fredag 30 oktober–söndag 1 november kl 13.30 och kl 14.30. 

Begränsat antal platser, förköp biljett online. 50 kr för Kulturens medlemmar och besökare 0–18 år.
Läs mer och förköp biljett
Mindre rysliga aktiviteter
Foto: Alexas Fotos, Pixaby
För den som tycker spökvandringar och sånt är för läskigt, har vi många andra barnvänliga aktiviteter att erbjuda under höstlovet! Vår lekutställning Elsa Beskows sagovärld är förstås öppen, och på onsdagskvällen 28 oktober kan man gå på ficklampspromenad i vår park och leta upp Elsa Beskow-figurer. Man kan prova på att smida i vår smedja lördag 31 okt och söndag 1 november, och man kan pyssla i vår verkstad där vi gör pappersspöken - som kan göras snälla och gulliga om man vill! Lördag 31 oktober kan man se föreställningen Tre på ett strå med Staffan Björklunds teater, som passar barn från 3 år.
Läs mer
Två nya utställningar
Foto t v: Jessica Ljung, Kulturen. 
Foto t h: Claes Johansson.
Välkomna att se våra två nya utställningar: Mopeden – en svensk designhistoria och TILT! – Flipperspelens kultur och historia.

Mopeden är ett fenomen i svensk nutidshistoria. Den skapades 1952 som ett billigt bruksfordon för vanligt folk. På kort tid såldes hundratusentals mopeder. Snart stod också 15-åringen och suktade i cykel- och sportaffären. Då dög det inte med en simpel cykel med hjälpmotor. De svenska tillverkarna svarade med – design! Moped-utställningen går på djupet i mopedens designhistoria, från 1950-talet till 1970-talet. 

Utställningen TILT! – Flipperspelens kultur och historia berättar om flipperspelens spännande tekniska, konstnärliga och kulturella historia, från det tidiga 1800-talets Fortunaspel till dagens digitala varianter. Här visas också hela flipperspel och sju av dem får både barn och vuxna spela på! 
Foto t v: Jessica Ljung, Kulturen. 
Foto t h: Claes Johansson.
Läs mer om våra utställningar
Utställningar
Program
Tidigare nyhetsbrev
YouTube
Facebook
Instagram
Twitter
KULTURHISTORISKA FÖRENINGEN FÖR SÖDRA SVERIGE
Tegnérsplatsen | 046-35 04 00 | info@kulturen.com