Copy
Kulturen i Lund öppnar igen
Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen.
Efter att ha haft stängt i en månad, öppnar Kulturen i Lund upp med restriktioner från och med tisdagen den 26 januari. I huvudsak fortsätter vi med de begränsningar som vi hade i november-december, utan programverksamhet och med vaksamhet och åtgärder mot all risk för trängsel. Den största nyheten är att vi dessutom sätter begränsningar för hur många som får vistas i varje enskild byggnad på museet.

Det är viktigt och angeläget att hålla museet öppet. Samtidigt är det viktigt att vi kan göra detta på ett säkert och ansvarsfullt vis. Pandemilagen som nu är på plats ger myndigheterna befogenhet att utfärda detaljerade föreskrifter för kulturverksamheter. Än så länge har man valt att nöja sig med de riktlinjer som gällde under hösten och tills det eventuellt kommer mer detaljerade föreskrifter för kulturverksamheter väljer vi att utgå från de regler som finns för handel och idrottsanläggningar, med krav på minst 10 kvm per besökare, fritt från trängsel inomhus samt fritt från trängsel vid in- och utpassering.

På museet rör du dig både utomhus och inomhus över stora ytor. Vi har satt upp skyltar vid ingången till hus och utställningar som anger hur många personer som får vara i lokalen samtidigt. Vi hoppas att alla besökare hjälps åt med att hålla sig till dessa.

Gustav Olsson
museichef
Öppettider museet tillsvidare
tisdag–fredag kl 12–16
lördag–söndag kl 10–16

Sportlovet 22–28 februari
måndag–söndag kl 10–16

Öppettider museibutiken
P g a coronarestriktionerna följer museibutiken tillsvidare museets öppettider, och öppnar inte tidigare som i vanliga fall.
Kort tid kvar för två utställningar
Foto: Jessica Ljung/Kulturen.
Nu är det slutspurt för två av våra tillfälliga utställningar!

Mopeden – en svensk designhistoria har fokus på mopeden, ett fenomen i svensk nutidshistoria. Den skapades 1952 som ett billigt bruksfordon för vanligt folk. På kort tid såldes hundratusentals mopeder. Snart stod också 15-åringen och suktade i cykel- och sportaffären. Då dög det inte med en simpel cykel med hjälpmotor. De svenska tillverkarna svarade med – design! Moped-utställningen går på djupet i mopedens designhistoria, från 1950-talet till 1970-talet. 

Utställningen TILT! – Flipperspelens kultur och historia berättar om flipperspelens spännande tekniska, konstnärliga och kulturella historia, från det tidiga 1800-talets Fortunaspel till dagens digitala varianter. Här visas också hela flipperspel och flera av dem får både barn och vuxna spela på! 

Mopeden – en svensk designhistoria visas fram till 28 februari.
TILT! – Flipperspelens kultur och historia visas fram till 21 februari.
Läs mer
Kulturens café har öppet på helgerna
Foto: Jessica Ljung/Kulturen.
Nu under lågsäsong har caféet öppet lördagar och söndagar kl 10–16. Under sportlovet har caféet öppet varje dag (med reservation för ändringar).
Läs mer
Elsa Beskows sagovärld förlängs!
Foto: Jessica Ljung/Kulturen.
Eftersom många inte hade möjlighet att besöka vår lekutställning Elsa Beskows sagovärld under förra året, så har vi bestämt att den får stå kvar under 2021. Den riktar sig främst till barn i åldern 3 till 8 år. 
Läs mer
Utställningar
Tidigare nyhetsbrev
YouTube
Facebook
Instagram
Twitter
KULTURHISTORISKA FÖRENINGEN FÖR SÖDRA SVERIGE
Tegnérsplatsen | 046-35 04 00 | info@kulturen.com