Copy
Öppet hela påsklovet 
Påsklovsfirare på Kulturen i Lund. Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen.
Vi har öppet kl 10–16 under hela påsklovet, t o m annandag påsk. Tyvärr har vi under rådande omständigheter ingen programverksamhet, men i vår stora friluftspark finns det mycket plats för lek, t ex på vår lekplats. Barnen kan även prova att gå på styltor, ha dragkamp och fäktas med träsvärd. Vi erbjuder en tipsrunda med påsktema och du kan också följa vårt hur bodde folk förr-spår. Max 10 personer får vistas samtidigt i vår lekutställning Elsa Beskows sagovärld. Ta en runda och titta in i husen i friluftsmuseet eller på en utställning, om det råkar vara fullt just när ni kommer.

Under hela påsklovet har dessutom vårt mysiga café, inne i friluftsmuseet, samma öppettider som museet.
Läs mer
Möt våren på museet
Prästgården. Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen.
Hos oss kan du enkelt hålla avstånd till andra, samtidigt som du kan besöka våra kulturhistoriska hus och njuta av alla vackra vårtecken i friluftsmuseet. Duka gärna upp till picknick i parken! Inomhus kan ni som besöker oss lätt sprida ut er, eftersom vi har ett tjugotal olika utställningar att välja på. Det finns skyltar vid ingången till alla hus och utställningar som anger hur många personer som får vara i lokalen samtidigt. Vi hoppas att alla besökare hjälps åt med att hålla avstånd till varandra!
Läs mer
Snart inviger vi Cirkus!
Collage: Kulturen.
Mina damer och herrar, vuxna och barn – lördagen den 10 april hälsar vi er alla hjärtligt välkomna till utställningen Cirkus! I samarbete med Cirkus Rhodin och fotograf Åsa Sjöström bjuder vi in er att upptäcka den traditionella cirkusens spännande och förtrollande värld. Vi kommer att berätta om cirkusen historia från 1800-talet till idag. Vår förhoppning är att innehållet, scenografin och atmosfären i utställningen kan bidra till ett lustfyllt besök, som både väcker minnen och ger nya insikter om cirkusens värld.

Utställningen Cirkus invigs lördag 10 april.
Läs mer om utställningen
Besök Kulturens Östarp
Naturskön promenad på Kulturens Östarp. Foto: Viveca Olsson, Kulturen.
Friluftsmuseet Kulturens Östarp är öppet för besökare även under vinterhalvåret. Du är välkommen att promenera på området och duka upp en picknick eller äta på Östarps Gästgivaregård. Vi ber alla besökare att hålla avstånd och följa myndigheternas rekommendationer för att hindra spridningen av coronaviruset. Gamlegård öppnar igen när vi startar sommarsäsongen 1 maj.
Läs mer om Kulturens Östarp
Utställningar
Tidigare nyhetsbrev
YouTube
Facebook
Instagram
Twitter
KULTURHISTORISKA FÖRENINGEN FÖR SÖDRA SVERIGE
Tegnérsplatsen | 046-35 04 00 | info@kulturen.com