Copy
Arkeologidagen 
Arkeologisk utgrävning i kvarteret Sankt Mikael 1906, då man hittar fundamentet till en takryttare från Svartbrödraklostrets kyrka. Takryttaren bar kyrkklockan på taknocken. 
Arkeologidagen är den nationella temadagen för dig som vill upptäcka arkeologins spännande värld i Sverige. Den arrangeras den sista söndagen i augusti varje år. På Kulturen erbjuder vi föredrag om kärlek, vatten, skelett och hantverk i medeltida Lund vid dansbanan kl 14 och en stadsvandring med ett par av våra arkeologer kl 15.

Söndag 29 augusti kl 14–16
Läs mer och boka biljett
Säsongsavslutning på Östarp
Per Larsson, samordnare för Kulturens Östarp, tröskar för hand. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen.
Vi avslutar säsongen på Kulturens Östarp med ett tillfälle för besökare att få höra om Gamlegård, Gamlegårds trädgård och arbetet som gjorts under året i de olika miljöerna.

Program för dagen:
Kl 11.00–16.00 Gamlegård, korsvirkesgård byggd 1812, är öppen.
Kl 13.00 Visning som berättar om arbetet bakom återställningen av rummen i Gamlegård, efter ett hussvampsangrepp. Se de återmöblerade rummen!
Kl 14.00 Visning av Gamlegård.
Kl 14.30 Kristina Bakran, en av Kulturens trädgårdsmästare, visar Gamlegårds trädgård, som bevarats efter Hanna Jöns Persson (1850-1922).

Söndag 29 augusti kl 11.00–16.00. 
Läs mer
Filmvisning utomhus med cirkus-tema
Utomhus filmvisning med Wanderkino.
Välkommen att titta på stumfilm i museiparken! Wanderkino, eller The Mobile Cinema, är en resande bio som kommer till Kulturen för att visa Charlie Chaplins The Circus (1928, 72 min) med Harry Langdons Lost and Found (1925, 20 min) som inledning. Båda filmerna visas med levande musikackompanjemang av Tobias Rank och Gunthard Stephan.

Torsdag 2 september kl 20.30–22.00.

Insläpp i museiparken från kl 20.00. Begränsat antal platser. Föreställningen flyttas inomhus vid regn.
Läs mer och köp biljett
Familjeverkstad – tema Cirkus
Välkommen på familjeverkstäder med pyssel för barn från 5 år! Vi bygger söta miniatyrcirkustält i papp. Passa gärna på att hämta inspiration på egen hand i utställningen Cirkus innan pysselstunden börjar. Den här gången pysslar vi i vår pedagogiska verkstad, intill lekutställningen.

Drop-in, ingen förbokning. Max 20 personer får vistas samtidigt i lokalen. 

Lördag 4 september kl 13.00–14.30.
Läs mer
Ny utställning invigs 25 september
Foto: Jessica Ljung och Anna Bauer.
Välkommen till invigningen av vår nya utställning Knitstart my heart – Anna Bauer! En färgstark utställning med textilkonstnären Anna Bauer, som förstås är på plats denna dag. Hon är känd för sina inspirerande böcker om hönsestrik och sitt träffsäkra, ofta humoristiska uttryck inom textil bildkonst. I utställningen får du ta del av hennes konstnärliga process och skapande inom flera olika tekniker. Vi utlovar en färgstark upplevelse! 

Kulturens museichef Gustav Olsson hälsar alla välkomna och utställningsproducent Anna Sanfridsson berättar om hur utställningen tog form. Efter invigningsceremonin kommer både Anna Bauer och Anna Sanfridsson att finnas tillgängliga för frågor i utställningen fram till kl 15.00. 

Lördag 25 september kl 13.00–15.00
Läs mer
Utställningar
Program
Tidigare nyhetsbrev
YouTube
Facebook
Instagram
Twitter
KULTURHISTORISKA FÖRENINGEN FÖR SÖDRA SVERIGE
Tegnérsplatsen | 046-35 04 00 | info@kulturen.com