Copy
Sista veckan för årets lekfulla tidsresa
Det här är den sista veckan som du kan följa med på vår lekfulla tidsresa, som går i renässansens tecken! Årets lekfulla tidsresa tar dig med till Lund år 1584, då Skåne var danskt. Det råder stor uppståndelse i staden. Kungen ska komma och den nye tronarvingen ska hyllas på Lerbäcks hög. Ni möter konstnären, vetenskapskvinnan, adelsdamen och ett gycklarpar.

Promenadföreställning i parken för hela familjen, cirka 45 minuter. Ingår i entréavgiften, fri entré för medlemmar och besökare 0–18 år. 

Tisdag 7–torsdag 9 juli kl 13.00 och kl 14.30

Förköp biljett till föreställningen på webben. Antalet platser är begränsat till 40 per föreställning.

Foto: Nelly Hercberg/Kulturen
Förköp biljett via webben
Carl Johan De Geer – Den stora missuppfattningen, t o m 30 augusti
Utställningen Carl Johan De Geer – Den stora missuppfattningen är producerad av Bildmuseet i Umeå, och handlar om De Geers produktion av färgstarka textilier. De Geer började producera stormönstrade fantasifullt expressiva tryck i starka och kontrastrika färgkombin­ationer i början av 60-talet. Det var en revolt mot tidens brunmurrigt diskreta ideal och uppväxtens estetiska värderingar. Med form och färg ville han påverka hela samhället.

Ingår i entréavgiften. Fri entré för medlemmar och besökare 0–18 år.

Utställningsperiod: 4 april–30 augusti 2020. Visas i Lundahallen och Textilhallen.

Foto: Carl Johan De Geer
Läs mer om utställningen
Familjeaktiviteter under sommaren
Det händer mycket roligt på Kulturen i Lund i sommar! Det blir bland annat skapande verkstäder, historiska uppdrag för barn och stafflimåleri i parken. Utforska spåret Hur bodde folk förr? som börjar i Västra Vrams prästgård 1768 och slutar i Arbetarbostaden 1930. I museiparken kan du även prova på dragkamp, gå på styltor eller leka med sköldar och svärd. Alla sommarens familjeaktiviteter hittar du på vår webb. 

Familjeaktiviteterna ingår i entréavgiften. Fri entré för medlemmar och besökare 0–18 år. 

Foto: Nelly Hercberg/Kulturen
Läs mer om våra familjeaktiviteter
Fika i vårt café
Norra Fäladens surdegsbageri driver numera vårt café i friluftsmuseet. På menyn finns kaffe (brygg, latte, espresso och cappuccino), mackor, bakverk, glass, kalla drycker med mera. Förmånliga priser och god kvalitet! 

Caféet har samma öppettider som museet, alla dagar kl 10-17 samt kvällsöppet till kl 20 på onsdagar. 

Foto: Nelly Hercberg/Kulturen
Läs mer
Besök Kulturen hemifrån
Har du inte möjlighet att besöka oss i sommar? Då välkomnar vi dig till vårt digitala museum! På den här sidan har vi har samlat digitala visningar, utställningsfilmer, samlingsdatabaser, årsböckerna som pdf:er med mera. Vi kommer att fylla på efter hand med mer filmat material. Välkommen att uppleva en del av Kulturen utan att behöva lämna soffan!

Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen
Gör ett digitalt museibesök
Utställningar
Program
Tidigare nyhetsbrev
YouTube
Facebook
Instagram
Twitter
KULTURHISTORISKA FÖRENINGEN FÖR SÖDRA SVERIGE
Tegnérsplatsen | 046-35 04 00 | info@kulturen.com