Copy
Utställningen Cirkus har öppnat!
Från utställningen Cirkus på Kulturen i Lund. Foto: Jessica Ljung, Kulturen
Nu har vi slagit upp dörrarna till utställningen Cirkus, där vi utforskar cirkusens historia, det hårda arbetet bakom kulisserna och de magiska stunderna i cirkusmanegen.
Här kan du till exempel se glamorösa handgjorda cirkuskostymer, de flesta från Cirkus Rhodins samlingar. Cirkusen har sin bas i Skåne och är en av få traditionella cirkusar som finns kvar i Sverige. Den prisbelönta frilansfotografen Åsa Sjöström har under flera år följt Cirkus Rhodin. Vi visar hennes magiska porträtt och dokumentära fotografier tillsammans med delar av hennes hyllade dokumentärfilm Den sista cirkusprinsessan.

Utställningen visas t o m 27 februari 2022.

Här kan du se ett klipp från invigningen!
Läs mer om utställningen
Följ vårt spår "Hur bodde folk förr?"
Blekingegården i vårsolen. Foto: Nelly Hercberg, Kulturen.
Hämta spåret Hur bodde folk förr? i vår entré eller ladda ner det här nedanför. Sedan kan du njuta av vårsolen i friluftsmuseet samtidigt som du besöker sex rekonstruerade hem. Spåret börjar i Västra Vrams prästgård 1768 och slutar i Arbetarbostaden 1930. Alla friluftsmuseets hus kommer från södra Sverige – en del av dem ligger kvar på sin ursprungliga plats och en del har flyttats hit.
Ladda ner spåret här
Lekutställningen Elsa Beskows sagovärld
Bus och lek i Elsa Beskows sagovärld. Foto: Jessica Ljung, Kulturen.
Välkommen in i Elsa Beskows färgglada värld! I utställningen Elsa Beskows sagovärld kan barnen klä ut sig hemma hos Tant Gredelin, laga mat hos Tant Brun och plantera grönsaker i Tant Gröns trädgård. De kan även vara elev i Farbror Blås skola. Längre in i lekutställningen får barnen uppleva de fyra årstiderna genom Elsa Beskows bilder i stort format på väggarna och genom att leka, klättra, åka rutschkana och gå på upptäcktsfärd.

På grund av corona-restriktionerna får just nu ett begränsat antal personer vistas i våra utställningar samtidigt. I lekutställningen får det vara max 10 personer.
Läs mer om utställningen
Besök Kulturens Östarp
Magisk natur på Kulturens Östarp. Foto: Jessica Ljung, Kulturen.
Friluftsmuseet Kulturens Östarp är öppet för besökare även under vinterhalvåret. Du är välkommen att promenera på området och duka upp en picknick eller äta på Östarps Gästgivaregård. Gamlegård öppnar igen när vi startar sommarsäsongen den 1 maj. Välkommen också att följa Östarpsspåret, ett natur- och kulturspår på 1,8 kilometer, som berättar om kulturlandskapet och Östarps historia. 
Läs mer om Östarpsspåret
Utställningar
Tidigare nyhetsbrev
YouTube
Facebook
Instagram
Twitter
KULTURHISTORISKA FÖRENINGEN FÖR SÖDRA SVERIGE
Tegnérsplatsen | 046-35 04 00 | info@kulturen.com