Copy
Nieuwsbrief - Oktober 2020
Update over transities in de zorg

Snel testen met de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test van Roche
______

Dankzij de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test van Roche Diagnostics is snelle besluitvorming mogelijk. Bijvoorbeeld of een patiënt in quarantaine gehouden moet worden, waardoor het risico op verdere verspreiding verkleint. De test is bedoeld voor gebruik in Point of Care settings en kan doorgaans binnen 15 minuten zorgverleners ondersteunen bij het identificeren van een SARS-CoV-2 infectie bij vermoedelijke dragers van het virus.

Lees meer

Oktober is borstkankermaand

______

Oktober staat in het teken van borstkanker. Tijdens deze maand wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor deze ziekte. In Nederland krijgt maar liefst 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. Jaarlijks zijn er meer dan 17.000 vrouwen met deze diagnose. Voor iedere vrouw is borstkanker anders. Roche werkt intensief met zijn partners aan op maat gemaakte zorg voor iedere patiënt met borstkanker. Met geavanceerde diagnostiek en gepersonaliseerde behandeltrajecten willen we de oncologische zorg naar een hoger niveau tillen. Daarvoor koppelen we klinische data aan technologische ontwikkelingen. Alleen zo kunnen we de werking van een behandeling beter voorspellen en betaalbare behandelingen ontwikkelen. Waar onze opties groeien, groeit ook onze noodzaak om samen te werken – in iedere stap van het behandeltraject. We verbinden de verschillende perspectieven in het veld om nieuwe oplossingen te ondersteunen. Van idee tot implementatie en van het lab tot aan het bed.
Lees meer

FoundationOne®Liquid beschikbaar in Nederland
______

Roche introduceert een uitgebreide biopsietest ‘FoundationOne Lidquid CDx’ van Foundation Medicine. Met behulp van een bloedafname onderzoekt deze test meer dan 300 kankergerelateerde genen en biomarkers om zo een gerichte behandeling voor de patiënt te bepalen. Dit helpt bij het verminderen van lange wachttijden voor het ondergaan van een biopsie en het ontvangen van resultaten.

Lees meer

De toekomst van de oncologische zorg is nu

______

“Patiënten met kanker breed testen op genafwijkingen in het tumor-DNA is niet de toekomst, het is het nu!”, aldus Sophia A. Dusoswa (Precision Medicine partner bij Roche). In een interview vertelt Dusoswa over dé doorbraak in de oncologische zorg: agnostische geneesmiddelen. Dat zijn geneesmiddelen op basis van een genafwijking in het tumor-DNA, ongeacht de weefselbouw en het orgaan waar de tumor zijn oorsprong vindt. “Met brede tests voor genetische afwijkingen kunnen we in een eerder stadium voorspellen welke therapie bij een individuele patiënt zal aanslaan.” Roche ziet dit als essentieel voor de implementatie van gepersonaliseerde oncologische zorg.
Lees meer

Vernieuwers in diagnostiek verschijnen in Lab&Co
______

Onder de noemer ‘Lab&Co’ zet Roche regelmatig vernieuwers in de laboratoriumdiagnostiek in de spotlights. Dit zijn voorbeelden die de Waarde van Diagnostiek verder doen groeien en leiden tot betere resultaten voor patiënten. De eerste editie van Lab&Co staat nu online. Lees hier een interview met Hans Clevers, wetenschapper in hart en nieren met een grote staat van dienst. Van het kweken van mini-organen om tumorcellen te bestuderen en bestrijden, tot aan het opzetten van start-ups met nieuwe technologieën die niet gemist mogen worden.

Lees meer

'Samen voor een gezonde toekomst'

______

"Iedereen moet kunnen geven aan een doel dat na aan het hart ligt”, vertelt Dr. Leonore Tuijt, directeur Erasmus MC Foundation. Wat doet deze stichting en welke rol speelt samenwerking daarin? ‘In vijf vragen aan…’ vertelt Leonore Tuijt over hoe Erasmus MC Foundation met haar samenwerkingspartners bijdraagt aan een gezonde toekomst. Lees dit en andere artikelen uit de NRC-bijlage.
Lees meer

BNR lanceert podcast Kanker te Lijf

______

In Kanker Te Lijf spreekt Tom van 't Hek met verschillende specialisten, behandelend artsen en (voormalige) patiënten over de ontwikkelingen rondom kanker. In vijf afleveringen onderzoeken zij of kanker ooit een chronische aandoening wordt of kan worden teruggedrongen. Aflevering 3 t/m 5 zijn nu ook te beluisteren:


Aflevering 3: Oncoloog en patiënt over immuuntherapie 
Aflevering 4: De kosten van chronische kanker
Aflevering 5: De toekomst van kankeronderzoek
Beluister nu de BNR-podcast

Agenda

27 oktober

RocheDialogues@Home over Shared Decision Making

De komende RocheDialogues@Home gaat over gedeelde besluitvorming, ook wel Shared Decision Making genoemd. Gedeelde besluitvorming is cruciaal bij gepersonaliseerde zorg. Zorg die afgestemd is op de wensen en behoeften en de unieke kenmerken van de patiënt.
Er zijn tal van goede argumenten voor gedeelde besluitvorming: minder ongewenste interventies, minder onzekerheid over de beslissing en betere uitkomsten, waaronder kwaliteit van leven. Maar ook grotere betrokkenheid en meer therapietrouw. Gedeelde besluitvorming vraagt de nodige gezamenlijke communicatieve vaardigheden van arts en patiënt.
Meld je aan voor de RocheDialogues@Home

10 november

Aandacht voor diabetes en de mentale gezondheid

463 miljoen volwassenen leven met diabetes en de emoties die hiermee gepaard gaan. De impact hiervan wordt vaak onderschat. Het is een onzichtbare aandoening waarvan de mentale last niet altijd wordt gezien. Roche vraagt daarom rond Wereld Diabetes Dag (jaarlijks op 14 november) aandacht voor diabetes en de mentale gezondheid. Op 10 november organiseren we een webinar waarin mensen met diabetes vertellen over de impact van diabetes op hun leven en hoe zij hiermee omgaan. Thema’s zijn ‘Diabetes burn-out’, voeding, sport en ouders.
Meld je aan voor het webinar

#Denkaandiabetes challenge

Ook lanceren wij de #denkaandiabetes challenge. Denk jij dat je één dag kunt leven met diabetes? Wij dagen iedere deelnemer uit met vragen, opdrachten en situaties waarmee je 24 uur in de schoenen stapt van een diabeet. Samen maken we diabetes en de mentale gezondheid bespreekbaar. Doe je mee?
Lees meer
Vindt u deze nieuwsbrief interessant voor anderen? Stuur hem door!
Klik hier voor een abonnement op deze nieuwsbrief
Naar de twitterpagina van Roche
Naar de facebookpagina van Roche
Naar de LinkedInpagina van Roche
Naar het  YouTube kanaal van Roche
www.roche.nl     
www.diagnostics.roche.com/nl

M-NL-00000452
Copyright ©  2020 Roche Nederland B.V., Alle rechten voorbehouden.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich daarvoor heeft aangemeld via de website van Roche Nederland b.v. Wij bewaren uw persoonsgegevens totdat u zich weer afmeldt voor de nieuwsbrief. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze nieuwsbrief via de onderstaande button. Bekijk onze privacyverklaring als u meer informatie wilt over de wijze waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan.
Klik hier om uw voorkeuren aan te passen of af te melden voor deze nieuwsbrief.