Copy
Nieuwsbrief - September
Update over transities in de zorg

Ondertekening partnership Erasmus Pathologie en Roche Diagnostics
______

Met een officiële ondertekening bekrachtigden de afdeling Pathologie van Erasmus MC en Roche Diagnostics onlangs een strategisch partnership. Dat onderschrijft de gezamenlijke ambitie om voor de eerstkomende 5 jaar gezamenlijk te werken aan een verbetering van de patiëntenzorg, de interpretatie van ziektebeelden en behandelingsbeslissingen voor gepersonaliseerde geneeskunde. Overtuigd van de waarde van diagnostiek werken Erasmus MC en Roche Diagnostics samen aan het verwezenlijken van deze ambities door elkaar te versterken en te werken aan innovatieve oplossingen voor een betere patiëntenzorg en diagnostische toepassingen.

Wetenschappelijke studies zijn nodig om COVID-19 te begrijpen

______

Medisch directeur Jonathan Briers schreef een column over het belang van wetenschappelijke studies tijdens de COVID-19-pandemie. "Alleen door samen te werken en kennis, gegevens, middelen en knowhow te bundelen, kunnen veelbelovende vaccins en medicijnen worden ontwikkeld."

Lees hier de column van Jonathan Briers
September is Alzheimer maand
______

Patiënten met Alzheimer maken op dit moment een uitdagende periode door. De essentie van de impact van het Coronavirus op het leven is voor hen lastig te begrijpen. Het ontwikkelen van een Alzheimer medicijn is belangrijker dan ooit, want ook Alzheimerpatiënten hebben hoop. Er is veel goed onderzoek gaande, maar de oplossing is morgen nog niet beschikbaar. Er zijn al betere diagnostische biomarkers, die artsen helpen bij het stellen van een (vroege) diagnose of die behulpzaam zijn bij het vaststellen van de progressie van Alzheimer. Roche houdt zich intensief bezig met zowel de ontwikkeling van medicijnen als de ontwikkeling van biomarkers voor de ziekte van Alzheimer. Tijdens de Wereld Alzheimer Maand zal Roche via verschillende mediakanalen aandacht geven aan dit belangrijke onderwerp.
Serologische testen essentieel voor COVID-19
______

Testen zijn essentieel om de verspreiding van het COVID-19 virus te controleren. Bij Roche werken we samen met veel partijen om de verspreiding van corona in te dammen. Onze Elecsys® OAnti-Sars-CoV-2 test laat zien of je eerder COVID-19 hebt gehad. In de video's meer uitleg over het testen op antilichamen.
Bekijk de video's

Terugblik Patiëntenorganisatiedag: hoe krijg je macht en invloed?
______

Macht is niet per se negatief. Dat je macht ook kunt inzetten om positieve resultaten te bereiken is één van de inzichten op de Patiëntenorganisatiedag 2020 over 'Macht en invloed van de patiënt'. Elisa de Groot van InTouch liet zien welke vijf soorten macht er zijn en hoe je daarmee je doel kunt bereiken. De tweede inspirator, Bram Verbrugge, heeft er volop gebruik van gemaakt bij de oprichting van zijn Stichting Voor Sara.

Lees meer

Roche in gesprek over medicijnverspilling

Op 13 augustus stond de RocheDialogues@Home in het teken van medicijnverspilling. Brigit van Soest-Segers (programmamanager Coalitie Duurzame Farmacie), apotheker Gertjan Hooijman en Wendy Maas (Health Policy Lead Roche) gingen in dialoog over het voorkomen van medicijnverspilling. Ook Skipr was erbij, lees hier hun verslag.
Klik hier voor het gesprek
BNR lanceert podcast Kanker Te Lijf
In Kanker Te Lijf spreekt Tom van 't Hek met verschillende specialisten, behandelend artsen en (voormalige) patiënten over de ontwikkelingen rondom kanker. In vijf afleveringen onderzoeken zij of kanker ooit een chronische aandoening wordt of kan worden teruggedrongen. De eerste twee afleveringen zijn nu al te beluisteren:

Aflevering 1: De thermometer - waar staat kankeronderzoek op dit moment? Tom van 't Hek spreekt met hoogleraar Hans Gelderblom (hoofd Medische Oncologie van het Leids Universitair Medisch Centrum)
Aflevering 2: Diagnostiek - genomic profiling. Wat is dit en wanneer zet je het in? Roland Kuiper (Moleculair geneticus) leidt de onderzoeksgroep in het Prinses Maxima Centrum.
Beluister nu!

Events

______
  • 27 oktober RocheDialogues@Home over Shared Decision Making 
  • Op 27 oktober vindt waarschijnlijk de uitgestelde  Roche Dialogues over Shared Decision Making plaats. Het wordt een RocheDialogues@Home. Meer informatie in de volgende nieuwsbrief!
     
  • 28 oktober Oncologie symposium
    Tijdens de vierde editie van het Oncologie Update symposium zal vanuit zowel een laboratorium als klinisch perspectief de ontwikkelingen rondom de nieuwste biomarkers in de oncologie worden besproken die nodig zijn om immuun- en doelgerichte therapie mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie op www.oncologieupdate.com
Nieuwsgierig naar werken bij Roche?
Lees meer op onze website
Vindt u deze nieuwsbrief interessant voor anderen? Stuur hem door!
Klik hier voor een abonnement op deze nieuwsbrief
Naar de twitterpagina van Roche
Naar de facebookpagina van Roche
Naar de LinkedInpagina van Roche
Naar het  YouTube kanaal van Roche
www.roche.nl     
www.diagnostics.roche.com/nl

M-NL-00000360
Copyright ©  2020 Roche Nederland B.V., Alle rechten voorbehouden.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.