Copy
Nieuwsbrief
Update over transities in de zorg
Bij Roche doen we er alles aan om bij te dragen aan het bestrijden van de pandemie en te komen met oplossingen voor de langere termijn.

Wij geloven dat samenwerken een belangrijke voorwaarde is in de strijd tegen corona. Onze bijdrage en prioriteiten liggen nu op drie vlakken.

Opschalen testcapaciteit Nederland

______

De afgelopen tijd hebben wij samen met diagnostiekpartners gewerkt aan het opschalen van de testcapaciteit in Nederland. Op dit moment zijn alle laboratoria die COVID-diagnostiek uitvoeren, voorzien van voldoende testcapaciteit. Dit is slechts een deel van de uitdaging om de pandemie onder controle te krijgen.Testen is een complex proces en hangt dus van meer factoren af dan uitsluitend de testcapaciteit.

We hebben een infographic ontwikkeld die de gehele diagnostische keten in kaart brengt.
Klik op onderstaande button om deze te bekijken.

Bekijk de infographic


Wanneer gebruik je welke SARS-CoV-2 test?
______

De ontwikkeling rond testen staat niet stil. Verschillende diagnostische testen kunnen het SARS-CoV-2-virus detecteren dat COVID-19 veroorzaakt. Naast het opsporen van viruseiwitten met antigeentesten, heeft Roche een serologische test ontwikkeld om antilichamen op te sporen. Beide testen geven inzicht in de immuniteit van COVID-19 en helpen daarmee de samenleving sneller te normaliseren. 

 


>> Lees hier meer over de verschillende testen.


>> Klik hier voor de video uitleg van de SARS-CoV-2 testen.


Klinische studie COVID-19
______

Roche is gestart met de klinische fase III-studie met tocilizumab bij ziekenhuispatiënten met ernstige COVID-19-longontsteking. De klinische studie is erop gericht om de veiligheid en effectiviteit van het middel voor deze toepassing op wetenschappelijk verantwoorde wijze te valideren. Nederland is één van de landen waar deze studie loopt.

Lees hier het volledige nieuwsartikel


Online voorlichting diabetes
______ 

Roche helpt in deze tijd zorgverleners om zorg te blijven verlenen aan hun patiënten, alleen nu op afstand. Zo ook met mensen met diabetes. Dit gebeurt via chats, blogs, instructiefilmpjes en online trainingen. Ook is onze app MySugr Pro de komende tijd gratis beschikbaar in Nederland. Op woensdag 17 juni (12.00-13.00 uur) organiseert Roche Diabetes een webinar met het thema “de toekomst van de diabeteszorg”. We gaan hier met een praktische blik dieper in op de zorgtransformatie.

Lees meer over dit webinar en meld je direct aan

Een virus sneller aanpakken door verzamelen en delen van data

Personalised Healthcare betekent onder meer het beter benutten van data en deze inzetten voor meer maatwerk in de zorg. Geen mens is hetzelfde en dat blijkt ook in de huidige coronacrisis. Een one-size-fits-all-behandeling voor COVID-19 is niet waarschijnlijk. Samenwerken en delen van data is nodig om uit de crisis te komen.
 

Jeske Timmermans,
Chapter Lead Personalised Healthcare


>> Lees hier het hele artikel
 

Een kijkje achter de laboratoriaschermen: voor de reguliere zorg én COVID-19 tests

Roche collega Erik Legerstee is Field Service Engineer en in een interview vertelt hij over hoe laboratoria naast COVID-19 tests ook veel andere tests blijven draaien om de reguliere zorg op gang te houden.

Erik Legerstee,
Field Service Engineer


>> Lees hier het interview
 

Agenda

RocheDialogues@Home
______

In verband met het COVID-19 virus worden de Roche Dialogues digitaal voortgezet in de vorm van RocheDialogues@Home. 20 mei was dit een eerste succesvolle editie ter gelegenheid van World Clinical Trial Day. Hierin bespraken wij met verschillende specialisten of het coronavirus de wereld van klinische studie gaat veranderen.
 Bekijk hier de RocheDialogue@Home terug van 20 mei (30 min).
 Volgende RocheDialogues@Home

30 juni

In de volgende RocheDialogues@Home gaan we in gesprek over Care@Home, een project waarin ziekenhuizen onderzoeken hoe oncologische zorg thuis georganiseerd kan worden voor patiënten die dit willen. Met Fiona Suwandy, senior consultant bij Vintura en Elfi van der Valk, directeur Van der Valk Vitaal.

Voor meer informatie en aanmelden klik op onderstaande button.

Meld je aan voor RocheDialogues@Home
Naar de twitterpagina van Roche
Naar de facebookpagina van Roche
Naar de LinkedInpagina van Roche
Naar het  YouTube kanaal van Roche
www.roche.nl     
www.diagnostics.roche.com/nl
Copyright ©  2020 Roche Nederland B.V., Alle rechten voorbehouden.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.