Copy
VIVO-nieuwsbrief januari 2016

Save the date


Boekvoorstelling

Bouwstenen voor een cultuursensitieve zorg- en welzijnsorganisatie

Donderdag 24 maart 2016 om 15u
Zaal De Factorij, Huart Hamoirlaan 136, 1030 Schaarbeek
Voor leidinggevenden in zorg- en welzijnsorganisaties
Meer info vind je weldra hier.
 

 

Lokale diensteneconomie: let’s go for it!

Hoe? Ontdek de nieuwe vormingskansen voor doelgroepwerknemers en hun begeleiders die het Vormingsfonds financiert.
 

Project 3030

Eind januari – begin februari 2016 lanceren we binnen de sector van de gezinszorg opnieuw het ‘Project 3030’.
 

Startjob

Speciaal voor werkgevers uit de socioculturele sector die een werkzoekende (-26 jaar) in 2016-2017 een positieve werkervaring willen bieden! Voor meer info, klik hier.
 

Erkenning zorgkundige

Vanaf 1 januari 2016: de erkenning van uw gezondheidszorgberoep bij de Vlaamse Overheid.
Voor meer info, klik hier.
 

HRM Cockpit

Een duurzaam en mensgericht HRM-beleid? De School voor Social Profit Management lanceert een gratis publicatie: De HRM Cockpit!
 

Doe mee met de DUOday: de DOEdag voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden met een arbeidsbeperking

 
Geef op donderdag 24 maart 2016 een werkzoekende met een arbeidsbeperking de kans om een nieuwe werkervaring op te doen.
Zij vormen die dag een DUO met een werknemer binnen uw bedrijf of organisatie. Deze duobaan voor één dag betekent voor beiden een echte opportuni­teit. Uw werknemers en uzelf maken kennis met de vaardigheden, de inzet en de mogelijkheden van de werkzoekende met een arbeidsbeperking.
De werkzoekende krijgt de kans om zijn of haar talenten te tonen en kan zijn of haar beeld van een bepaalde job toetsen aan de realiteit.
Wil jij een DUOotje doen? 

Meer info? Contacteer Saar Casteels van VIVO of neem een kijkje op www.duoday.be of www.facebook.com/DUOday en schrijf in voor eind februari 2016!
 
DUOday in Vlaanderen is een organisatie van GTB, in samenwerking met: FeGOB, RESOC, UNIZO, VDAB, Verso, VOKA en Etion.
 

Pigmentzorg: verrijk je kijk op samenwerking met je patiënten en cliënten met een migratieachtergrond
 

Op Pigmentzorg, ons digitaal platform over cultuursensitieve zorg, vind je heel wat nuttige instrumenten, literatuur, praktijken en inspirerende sprekers en video’s die je op verder weg zetten bij het werken met patiënten en cliënten met een migratieachtergrond, bijvoorbeeld ook personen met een arbeidshandicap.

Nieuwe sectorconvenant 2016-2017 is geboren!


Nadat er in 2015 een addendum werd opgemaakt, waarin grotendeels dezelfde acties van het convenant 2013-2014 werden verder gezet, was het hoog tijd voor een nieuw project.
De Vlaamse overheid bezorgde de sectoren een kadernota met hun prioriteiten en VIVO ging in het najaar 2015 binnen de social profit aan de slag. Omgevingsanalyse, trends, voorstellen… werden geformuleerd. Adviezen van de diverse deelsectoren werden ingewonnen en leidden tot een document dat eerst op de Raad van Bestuur van VIVO en vervolgens door de Vlaamse overheid werd aanvaard.
Het nieuwe werkingskader waarin VIVO voor de volgende 2 jaren haar activiteiten zal situeren, is dus een feit! Het bevat 8 prioriteiten en meer dan 50 acties.
Consulteer het nieuwe convenant hier. Meer info vind je op onze website.

Instapstages - Geef jongeren een kans


Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen en hem een eerste werkervaring bezorgen?
Dan is een instapstage hét middel.


De Sociale Fondsen  331  en VOHI moedigen je aan. Hoe?
Het Fonds betaalt je de door de werkgever uitbetaalde stagevergoeding terug en voorziet een premie voor de mentor die de jongere begeleidt.
Het aantal plaatsen is beperkt, dien dus snel je aanvraag in!
Meer informatie over de instapstages voor de sector 319.01 vind je hier.
Voor de sector van de Vlaamse welzijns- en gezondheidsinstellingen (paritair comité 331) vind je hier alles terug.

Vormingsaanbod VOORJAAR 2016


Het Sociaal Fonds VOHI lanceert voor het tweede jaar zijn vormingsaanbod voor werknemers.
De sector is immers volop in beweging en verandering. En met dit aanbod wil het sociaal fonds werknemers ondersteunen om de evoluties te volgen.
Bekijk het aanbod voorjaar 2016 in deze catalogus.
Interesse? Download dan snel het inschrijvingsformulier.

VIA vorming hogerop!
 

Ook in  het schooljaar 2016-2017 wordt het project “VIA vorming hogerop!” hernomen.
Werkgevers- en werknemersorganisaties in de sociale sector geven met dit project bijna 50 mensen de kans om een bijkomende beroepsgerichte opleiding te volgen. Tijdens de opleiding behoudt de werknemer zijn loon en worden ook de opleidingskosten betaald. Bovendien is de werknemer vrijgesteld van werk tijdens deze periode, vermits de werkgever financiering ontvangt om een tijdelijke vervanger aan te werven. Die vervangende tewerkstelling wordt gefinancierd door de Fondsen Sociale Maribel van onderstaande sectoren:
  • PC 318.02 (Gezinszorg),
  • PC 319.01 (Opvoedings- en huisvestingsinrichtingen en -diensten van de Vlaamse Gemeenschap),
  • PC 327 (Sociale en Beschutte werkplaatsen),
  • PC 329.01 (Socioculturele sector)
  • en PC 331 (Vlaamse welzijns- en gezondheidssector).
Inschrijven kan tot en met 18 maart 2016. Voor meer informatie kan je terecht op onze website en viavorminghogerop@vivosocialprofit.org

Pilootproject ‘zorgkundige’ – oproep tot kandidatuurstelling


Het Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten (IFG) heeft als doel werknemers uit de sector te ondersteunen in het behalen van een getuigschrift ‘zorgkundige’. 

Het doel van dit pilootproject is de kans bieden aan niet-verzorgend personeel om zich vanaf september 2016 om te scholen tot zorgkundige via een deeltijds schooltraject met behoud van de basiswedde. De werknemer zal een deel van zijn arbeidstijd worden vrijgesteld om de opleiding te volgen. Het IFG financiert de vervanging van deze vrijgestelde uren.

Om een zicht te krijgen op de vraag binnen de sector lanceert het IFG een kandidatuurstelling.
Vanaf woensdag 27 januari kunnen geïnteresseerde werknemers hun kandidatuur bevestigen via volgende link.
Inschrijven kan tot vrijdag 4 maart 2016!

Alle informatie over  het project  en de voorwaarden om te kunnen deelnemen vind je hier terug of contacteer Christine Van Dam van FE.BI.

Werkbaar werk, emotionele belasting en morele stress


Heel wat medewerkers uit de social profit worden emotioneel belast ten gevolge van de interactie met gebruikers, patiënten en cliënten. In de volledige welzijns- en gezondheidszorg heeft 35,4% van de medewerkers een hoge emotionele belasting, tegenover 20,0% op de volledige Vlaamse arbeidsmarkt. Een deel van deze emotionele belasting hoort thuis onder de noemer morele stress.
Lees meer.

Instrument in de kijker: is opleiding de sleutel tot verbetering?


Staan er in jouw organisatie momenteel ook functionerings- of ontwikkelingsgesprekken op de agenda?  Dat is vaak hét moment om opleidingsnoden te bespreken.
MAAR is opleiding altijd het antwoord op de vraag?
Kom het te weten via het model van Thomas Gilbert?
Of lees meer over opleidingsbehoeften.

HRwijs stelt jaarprogramma voor


VIVO werkt samen met HRwijs van VERSO. Zij stellen hun jaarprogramma voor:
Een scan van je HR-beleid, een inspiratiesessie met collega’s, een event met een boeiende spreker. HRwijs stelt ook in 2016 alles in het werk om je medewerkersbeleid te ondersteunen. En om je aan het netwerken te krijgen natuurlijk.
Bekijk het programma en schrijf je in.

Tot ziens Miranda en Lieselore!


Eind 2015 namen we met spijt afscheid van twee fijne collega's, Miranda Vermeiren en Lieselore Beckers. We wensen hen veel succes en voldoening in hun verdere loopbaan!

Sayira Maruf en Lesley Vincent zijn de nieuwe collega's die het team diversiteit en het team onderwijs-arbeidsmarkt zullen versterken. Welkom!
© 2016 VIVOvzw - Sainctelettesquare 13-15 - 1000 Brussel - nieuwsbrief@vivosocialprofit.org