Copy

WOONKAART: Wonen Delen Wij Samen
Lifestyle Renting is een platform voor mensen die op zoek zijn naar mogelijkheden om samen met anderen te wonen.
 
View this email in your browser

Lifestyle Renting 
April 2016 Like Een speciale Bossche editie van de Nieuwsbrief dit keer! on Facebook


Beste <<First Name>>,

Een speciale Bossche editie van de Nieuwsbrief dit keer!

Lezingenreeks met RUW: NextStep Wonen start in september in Den Bosch.
Introductie bij Jongerenambassadeurs ’s-Hertogenbosch op 12 mei.
En de nieuwe A-Markers staan op de kaart.

Share
Tweet
Forward
Share

RUW: NextStep Wonen

Sneakpreview; In september van dit jaar start RUW met de lezingenreeks NextStep Wonen. Lifestyle Renting stapt daarbij in de redactie!

RUW?
Welkom bij RUW! Podium voor discussie en praktische initiatieven rond kennis, maatschappelijke, sociale en culturele innovatie van de Bibliotheek Den Bosch.
Ongepolijst. Zo zien we de samenleving. Ze is nog niet af en kan beter. Daarom organiseert RUW het gesprek over de toekomst.

Er schuift van alles in onze samenleving. Globalisering valt niet meer te negeren, Europa kraakt onder haar gewicht, Nederland zoekt naar eigenheid. En burgers nemen steeds vaker het initiatief. Of het nu gaat om ons onderwijs, democratie, voedsel, sociaal vangnet, consumptie, privacy, identiteit, geld, energie of zorg. Er hangt iets in de lucht. De vele burgercollectieven, activistische coöperaties en sociale ondernemingen laten zien dat er behoefte is aan vernieuwing. Burgers zijn mondiger dan voorheen en willen meepraten. Daar zijn goede redenen voor. De overheid láát immers het initiatief aan de samenleving. Diezelfde overheid tast tegelijkertijd af hoe ze burgers in hun veranderingszin tegemoet kan komen.
 
RUW agendeert zulke vernieuwingsimpulsen en zoekt mee. Dat doen we met onze eigen programma’s en redactie, bijvoorbeeld met een reeks bijeenkomsten over onderwijsvernieuwing of nieuwe werkwijzen voor onze democratie. Met de VPRO Tegenlicht Meet Up’s verkennen we de toekomst. En! We bieden initiatieven die de blik op de toekomst richten een podium. We denken mee over hoe wij jouw inzet kunnen versterken en jouw onderwerp kunnen agenderen, met workshops, debatten of ontmoetingen. En waar mogelijk faciliteren we praktische initiatieven die uit deze samenwerking voortkomen. 
 
Middels debat, dialoog en praktische initiatieven onderzoekt RUW met jullie hoe onze samenleving beter kan.

Sneakpreview; In september van dit jaar start RUW met de lezingenreeks NextStep Wonen. Lifestyle Renting stapt daarbij in de redactie!

Nieuwe marker op de kaart!
Zoals in de vorige nieuwsbrief al aangekondigd. De nieuwe A-Marker staat op de WOONKAART. Professionele partijen die de woonwens van groepen helpen te realiseren met hun dienst kunnen zich presenteren op de site. Je kunt hierbij denken aan: woongroep-adviseurs, CPO-begeleiders,  vastgoedadviseurs, herbestemmingsspecialisten, architecten en andere betrokken adviseurs.

Door deze wijziging zijn ook de algemene voorwaarden op de site aangepast. Maar er verandert weinig; termen zijn aangepast en particulieren betalen niets tot nog minder. ;)

Jongerenambassadeurs ’s-Hertogenbosch
’s-Hertogenbosch nóg mooier en leuker maken voor jongeren. En het gat dichten tussen hen en de gemeente. In een notendop is dat de gedachte achter de Jongerenambassadeurs.

Wat doen de jongerenambassadeurs?

De gemeente staat nu vaak (te) ver van de belevingswereld van jongeren af. Daarom gaan de jeugdige ambassadeurs (jongeren tussen de 16 en 28) acht uur per week aan de slag.

  • Ze geven de gemeente gevraagd én ongevraagd advies over beleid dat jongeren aangaat
  • Activering
  • Ze organiseren of bezoeken debatten, trainingen en workshops en andere activiteiten over onderwerpen die voor jongeren relevant zijn.
Onder leiding van Ruben van den Bulck zal Lifestyle Renting 12 mei zich presenteren aan de Jongerenambassadeurs ’s-Hertogenbosch.

Ruben van den Bulck (20)

Studie: 2de jaars Bestuurskunde aan de Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch

Portefeuille student
“Veel mensen zien ’s-Hertogenbosch niet als een studentenstad, terwijl er wél veel studenten studeren en wonen. ´s-Hertogenbosch is in mijn beleving geen slechte stad om te wonen als student, maar er kan nog wel veel verbeterd worden.”

Uitgelicht!
Weer 3 interessante projecten van de website:

Als huurder je eigen huis bouwen?
Je eigen huis ontwerpen en beheren is niet meer alleen voor kopers weggelegd. Op drie plekken in Amsterdam kunnen huurders straks in een coöperatie aan de slag. Het gemeentelijk proefproject gaat uit van coöperaties die door de huurders zelf worden bestuurd. Het pilotproject moet sociale huurders in staat stellen hun eigen huis te bouwen op het Archimedesplantsoen in de Watergraafsmeer, op het Centrumeiland van IJburg of op het Havenstraatterrein bij het Haarlemmermeerstation. 

Young professionals op zoek naar woning
Drie young professionals zijn samen op zoek naar een woning binnen de ring van Eindhoven. Zij zijn al enige op tijd op zoek naar een woning maar door de complexe regelgeving is dit tot op heden niet gelukt. Zij hopen dat zich binnenkort een mogelijkheid aandient om dit wel te realiseren. Kunt u ze helpen?

Voormalig belastingdienstgebouw
Te koop aangeboden door Rijksvastgoedbedrijf. Het object ligt op circa 250 meter buiten het historische centrum van Dordrecht aan de Spuiboulevard, op loopafstand van het NS-station. De locatie is via de A16 ook uitstekend bereikbaar met de auto. De gemeente Dordrecht wil meewerken aan de herbestemming/herontwikkeling van een aantal kantoorpanden en stelt zich coöperatief op. De bestemming volgens het vigerende bestemmingsplan is zodanig dat vele functies mogelijk zijn.
 
#1 Als huurder je eigen huis bouwen?
TIP: Vanaf medio 2016 kunnen belangstellende groepen inschrijven op de bouwgrond!
#2 Young professionals op zoek naar woning
GROEP: Drie young professionals zijn op zoek naar woning binnen de ring van Eindhoven!
#3 Voormalig belastingdienst gebouw
TIP: Aan de rand van het historische centrum van Dordrecht staat een voormalig belastingdienstgebouwbouw te koop! 

Ons steunen?

Je kunt ons goed steunen door naamsbekendheid!

Mond-tot-Mond reclame! Vertel vrienden, familie, collega’s over de mogelijkheden van samen wonen en schrijf je in op onze website. Ook als je niet meteen op zoek bent naar een nieuwe woning, kun je jouw toekomstwensen kenbaar maken via onze website.
Een nieuw project is er nooit van de een op andere dag. Maar je blijft wel op de hoogte van de ontwikkelingen en opeens is de juiste tijd daar. 

Like, share, tweet ons vooral door:
Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Ga naar onze website
Bekijk ons op LinkedIn
Copyright © 2016 Lifestyle Renting, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@lifestylerenting.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update subscription preferences or unsubscribe from this list   

Email Marketing Powered by Mailchimp