Copy

WOONKAART: Wonen Delen Wij Samen
Lifestyle Renting is een platform voor mensen die op zoek zijn naar mogelijkheden om samen met anderen te wonen.
 
View this email in your browser

Lifestyle Renting 
September 2016 Like WOONKAART aangemeld voor ASN Bank Wereldprijs! on Facebook


Beste <<First Name>>,
 
De vakantieperiode is voorbij. Iedereen kan weer fris aan de slag. Degenen die nog een vakantie tegoed hebben, wensen wij nog een fijne tijd toe. Ook Marije van Lifestyle Renting heeft nog een spannende reis in Italië voor de boeg. Lees hierover verderop meer in deze nieuwsbrief.

Ook in deze nieuwsbrief: aanmelding van de WOONKAART voor de ASN Bank Wereldprijs | Voor de Wereld van Morgen, stagiaire Anne is geslaagd en weer 3 interessante projecten uitgelicht!

Veel leesplezier!
 
Met vriendelijke groet,  
Marije Oosterhof en Anita van Limpt

Like, share, tweet ons door:

Share
Tweet
Forward
Share
 
WOONKAART aangemeld voor ASN Bank Wereldprijs 

Lifestyle Renting heeft de WOONKAART aangemeld voor de Wereldprijsvraag van ASN Bank, op het platform Voor de Wereld van Morgen (VDWVM). De prijsvraag is bedoeld voor slimme ideeën voor een betere duurzame wereld, passende bij een van de vijf thema's. 
 
VDWVM: De wereld veranderen begint met een goed idee. Inschrijvers lanceren hun project op de website van VDWVM en door gebruik te maken van dit netwerk krijgt het project kans op een vliegende start.

Lifestyle Renting heeft de WOONKAART aangemeld als duurzaam project bij het thema Zorg en welzijn, omdat hierbij zorgzaamheid en medemenselijkheid centraal staat.
Lifestyle Renting is van mening dat mensen die samen in een wooncollectief willen wonen, ook bereid zijn om voor elkaar klaar te staan en dingen te delen. Als deze groep mensen elkaar weet te vinden via de WOONKAART, draagt dit bij aan een betere wereld van vandaag en morgen.

Neem zelf ook een kijkje op de website van Voordewereldvanmorgen.nl.

Wil je ons steunen bij deze prijsvraag?
Maak dan een account aan op de website van VDWVM en like ons poject!

Stagiaire Anne Zentjes geslaagd!

Anne Zentjes, student aan de Fontys Hogeschool, heeft haar afstudeerstage bij Lifestyle Renting succesvol afgerond. Zij heeft afgelopen halfjaar onderzoek verricht naar collectief wonen met de onderzoeksvraag 'Is de Nederlandse samenleving toe aan collectief wonen en hoe kan dit in de praktijk het beste georganiseerd worden?'

Veranderingen op de woningmarkt zorgen ervoor dat er een andere vraag naar wonen komt en de overheid ziet kansen in een decentrale aansturing waarbij burgers meer eigen initiatief tonen. Maar in de praktijk blijkt het wel moeilijk uitvoerbaar te zijn, omdat de juiste regelgeving en financieringsmogelijkheden ontbreken.
In haar afstudeeronderzoek heeft ze aanbevelingen gegeven voor vervolg stappen rond om collectief wonen.

Wil je het hele rapport lezen?
Neem dan contact met ons op: info@lifestylerenting.nl.

Een Franciscaanse Voetreis 
Elke 5 jaar probeer ik een grote reis te maken en ik zou begin 2015 weer minimaal 4 maanden gaan reizen. Die ging toen niet door; je leest nu de nieuwsbrief van de reden. ;) 

In mijn zoektocht naar woonruimte in Nederland voor na die reis was namelijk het idee voor de WOONKAART Lifestyle Renting ontstaan. Ik wil hiermee wooncollectieven op de kaart zetten en grotere bekendheid geven aan de diverse mogelijkheden. Laten zien dat er veel meer mogelijk is om je woonwensen samen met anderen te realiseren. Doel: een flexibelere woningmarkt waarin je als bewoner meer je eigen woonomgeving kan vormgeven. 

En hier staan we dan 1,5 jaar later. Inmiddels is De WOONKAART een interactief platform voor wooncollectieven en waar mensen en professionele partijen elkaar kunnen vinden. 
Nu ga ik mijn reis eindelijk maken! Het gezegde "van uitstel komt afstel" gaat hier gelukkig niet op. In sept 2016 – okt 2016 ga ik van Florence via Assisi naar Rome wandelen! Benieuwd naar de route?

In de tussentijd staat Anita van Limpt natuurlijk gewoon klaar voor alle vragen en werkzaamheden rondom de WOONKAART. anita@lifestylerenting.nl
Tot november!

Groet Marije

A-markers op de kaart!
De eerste A-markers staan op de kaart. Via de WOONKAART zijn professionele partijen in contact gekomen met groepen en zijn de eerste gesprekken gevoerd.

Professionele partijen die de woonwens van groepen willen helpen realiseren, kunnen zich met een A-marker presenteren op de WOONKAART. Je kunt hierbij denken aan: woongroep-adviseurs, CPO-begeleiders, vastgoedadviseurs, herbestemmings-specialisten, architecten en andere betrokken adviseurs.

Wil jij als professionele partij ook een A-marker plaatsen? Dat kan! Maak een account aan op de WOONKAART en zet jouw A-marker op de kaart! Of neem contact met ons op via info@lifestylerenting.nl.
Uitgelicht!
Weer 3 interessante projecten van de website:

Wooncoöperatie Nieuwland 
Het eerste woonwerkproject van Woningbouwvereniging Soweto.
Nieuwland is een actieve groep mensen die een woon-werk gemeenschap met sociaal-politiek buurtcentrum gaat realiseren in een oud schoolgebouw in de Pieter Nieuwlandstraat 93-95 te Amsterdam. Het Parool meldde 12 augustus jl. dat het de initiatiefnemers is gelukt om hun spelregels vast te leggen in een wooncoöperatie. Nu kunnen ze samen aan de slag met klussen in het oude schoolgebouw. Een mooi voorbeeld van een wooncollectief.

Duurzaam woonproject De Groene Gieter in Gaanderen (Achterhoek)
Op deze mooie plek in de zuidwest hoek van Gaanderen wonen Alie en Piet Soons al sinds 1975. De landelijk gelegen woonboerderij had een wei met knotwilgen eromheen. Geleidelijk is er een nieuwe woonwijk omheen gebouwd, waar de tuin als een groene oase middenin ligt. Alie en Piet hebben al jaren een passie voor duurzaamheid. Zij hebben het idee uitgewerkt om samen met anderen een duurzaam, levensloopbestendig en kleinschalig woonproject te bouwen in de prachtige tuin met behoud van het groene karakter.

Voormalig Kantongerecht Haarlem
Te koop aangeboden door Rijksvastgoedbedrijf: het voormalig kantongerecht aan de Jansstraat 46, 46A en Ceciliasteeg 12 te Haarlem. Dit Rijksmonument is gelegen in het oude stadscentrum van Haarlem en heeft een grote historische waarde. Het complex is geschikt te maken voor functies als hotel, appartementencomplex of herenhuizen. De totale vloeroppervlakte bedraagt circa 3.898 m² BVO en is verdeeld over meerdere bouwlagen. 
 
#1 Nieuwland: werkruimte vrij in woonwerkproject A'dam
GROEP: In het woonwerkproject NieuwLand komt vanaf juli 2016 een kleine kantoor/werkruimte vrij.
#2 De Groene Gieter zoekt duurzame medebewoners 
GROEP: In Gaanderen wordt een duurzaam woonproject in een groene oase gebouwd. Bent u de sociale toekomstige buurman-buurvrouw?
#3 Voormalig Kantongerecht Haarlem
TIP: Dit voormalig kantongerecht (prachtig Rijksmonument) kan ruimte bieden aan functies als hotel, appartementencomplex of herenhuizen. 

Ons Steunen?

Ken je wooncollectieven in jou omgeving? Meld ze aan!
Zo krijgen we echt een goed overzicht van wat er allemaal al gebeurt in Nederland. Dit helpt nieuwe groepen om ook hun droom te realiseren.

Schrijf je in op onze website.
Ook als je niet meteen op zoek bent naar een wooncollectief, kun je jouw toekomstwensen kenbaar maken via onze website. Een nieuw project is er nooit van de een op andere dag. Maar je blijft wel op de hoogte van de ontwikkelingen en opeens is de juiste tijd daar. 

Je kunt ons goed steunen door naamsbekendheid!
Mond-tot-Mond reclame! Vertel vrienden, familie, collega’s over de mogelijkheden van samen wonen.

Like, share, tweet ons vooral door:
Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Ga naar onze website
Bekijk ons op LinkedIn
Copyright © 2016 Lifestyle Renting, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@lifestylerenting.nl

You're receiving this nieuwsletter because you subscribed to it on LifestyleRenting.nl or because of your connection to one of the founders. (Was this forwarded by a friend? You can sign up here )

Want to change how you receive these emails?
You can update subscription preferences or unsubscribe from this list   

Email Marketing Powered by Mailchimp