Copy

Europese greep in onze pensioenfondsen dichterbij

Er bestaat veel onduidelijkheid over de nieuwe Europese pensioenregels, waarmee VVD, PvdA, D66 en Groen Links onlangs hebben ingestemd. Volgens staatssecretaris Klijnsma verandert er niet heel veel, maar de website The Post Online denkt er anders over. De nieuwe regels zijn de opmaat naar EEN Europees pensioenfonds, zo voorspelt de site. In dat pensioenfonds zal het in de toekomst misschien wel mogelijk zijn om Nederlands pensioengeld aan te spreken voor de oplossing van problemen van andere Europese pensioenfondsen of om bijvoorbeeld met pensioengeld banken in de zuidelijke landen te helpen. Lees hier meer: www.Loonvoorlater.nl
 

Nederlanders kiezen niet voor drastische pensioenhervormingen

Nederlanders willen geen wilde pensioenhervormingen, maar wel iets meer vrijheid van keuze.  Als er een grotere keuzevrijheid komt zal daarvan maar in beperkte mate gebruik worden gemaakt. De solidariteit in het huidige pensioenstelsel wil men vasthouden: het gezamenlijk delen van risico’s wordt gezien als een positief punt. Dit blijkt uit een onderzoek van De Pensioenfederatie onder 1600 Nederlanders.

Lees meer: www.loonvoorlater.nl


 

KBO-Brabant: Kijk bij de verkiezingen naar wat partijen voor ouderen presteerden, niet wat ze beloven.

Ouderen staan er niet best op waar het hun koopkracht betreft. Die gaat namelijk al 8 jaar structureel achteruit. De oorzaak? Een stapeling van maatregelen, die bovendien versterkend op elkaar doorwerken. KBO Brabant zette de 6 maatregelen met de meeste impact voor senioren op een rij. Met als doel: goed beslagen ten ijs komen bij de komende Tweede Kamerverkiezingen, want via de stembus kunnen ouderen volgens deze organisatie protesteren tegen hun positie van melkkoe. Lees meer: www.kbo-brabant.nl

 

Documentaireserie “Zwarte Zwanen” slaat (deels) de plank mis.

In de documentaireserie “Zwarte Zwanen” analyseert Omroep Max de handel en wandel van pensioenfondsen. De serie roept gemengde gevoelens op. Soms wordt de vinger terecht op de zere plek gelegd als het gaat om het functioneren van pensioenfondsen. Maar critici van de serie vinden de interviewstijl te aanvallend, waardoor pensioenbestuurders onnodig in het defensief worden gedrongen en belangrijke vragen onbeantwoord blijven. Bovendien gaat Omroep Max voorbij aan de kern van het probleem, dat een pensioenstelsel dat op zich solide is wordt afgebroken om politieke redenen.

Eenzijdig beeld
“Zwarte Zwanen” bekijkt de pensioenproblematiek teveel vanuit het perspectief van de financiële wereld en te weinig vanuit het belang van de gepensioneerden, is de kritiek die hoorbaar is. Het is nu wachten op een serie waarin Omroep Max het ronduit opneemt voor de leden van Max (de gepensioneerden) en stelling neemt tegen de voortdurende aanval op hun koopkrachtpositie door de stapeling van maatregelen, waartoe ook het uithollen van het aanvullend pensioen hoort.
Terugkijken? Wilt u uw eigen oordeel scherpen over deze documentaire serie van Omroep Max, hier vindt u alle afleveringen op rij: www.maxvandaag.nl
 

Meeste pensioengeld in EU is van Nederlanders

Na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk is 60 procent van het pensioenvermogen in heel Europa Nederlands. Dat heeft CDA-kamerlid Pieter Omtzigt berekend.

Omtzigt maakt zich zorgen
Dit is ook de reden dat Omtzigt zich zorgen maakt om de nieuwe Europese pensioenregels, waarmee Brussel zich tot in detail kan bemoeien met de Nederlandse pensioenen. Kop in het zand Staatssecretaris Klijnsma van sociale zaken lijkt zich daarover geen al te grote zorgen te maken. Ze presenteerde de ingewikkelde Europese regelgeving pas aan de Tweede Kamer op de avond, voordat over dit ingewikkelde onderwerp gestemd zou moeten worden. In de Tweede Kamer ontstond daarover ergernis, tijdens een debat over dit onderwerp op 29 juni.

NRC: gegevens kloppen
De fact-redactie van NRC heeft gecontroleerd of de bewering van Omtzigt klopt en komt tot de conclusie dat zijn berekeningen grotendeels juist zijn.


 
Hoe wordt de pensioendiscussie via de social media gevolgd?
Facebook 238 likes (+2)
 
Bezoekcijfers website Loon voor later
juli 2016:     4.380 Pageviews (68.78% nieuw)
juni 2016:    6.034 Pageviews (72,46% nieuw)
mei 2016:  18.766 Pageviews (92.94% nieuw)
Jongeren betalen voor het pensioen van ouderen. Feit of fictie?
Jongeren betalen de pensioenen van ouderen: feit of fictie?

Hoe kunt u helpen?

“Door u via social media in de discussie te mengen, zodat politici zien dat het beleid tegen gepensioneerden u niet onverschillig laat. Wij moedigen u aan om onze berichten onder uw relaties te verspreiden. Bent u niet vertrouwd met de social media, vraag dan aan uw (klein-) kinderen hoe het moet. Het is even wennen, maar een effectief strijdmiddel”. De afgelopen weken hebben we zo meer dan 200.000 mensen bereikt met informatie over de pensioendiscussie.
 
Geïnteresseerd in de pensioendiscussie op de socia media? Ga voor meer informatie naar onze sites:
www.loonvoorlater.nl en www.knvg.nl

Voorts attenderen we u op het bestaan van de site www.pensioenleugen.nl
Copyright © KNVG 2015, All rights reserved.

U kunt ons mailen via:
secretariaat@knvg.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Loon voor Later · Hogeschoorweg 21 · Venlo, Limburg 5911 EJ · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp