Copy

Succesvol overleg met minister Koolmees


Vertegenwoordigers van een groot aantal ouderenorganisaties, de jongerenorganisaties van FNV en CNV en Young Professionals hebben dinsdag 20 maart 2018 op initiatief van KNVG en NVOG een kennismakingsgesprek gehad met minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Onderwerp van gesprek was o.a. de pensioenhervorming. Minister Koolmees zei daarover, dat hij het een belangrijke voorwaarde vindt dat bij die aanstaande hervorming de collectiviteit en solidariteit behouden blijven. De minister zegde toe om de organisaties bij verder overleg te zullen betrekken.

Meer weten? Ga naar: www.knvg.nl
INKOMEN


Onvoldoende steun voor referendum over aflosboete


50PLUS is er niet in geslaagd genoeg steun te verwerven voor een (allerlaatste) referendum over de sleepwet. Volgens de kiesraad kwamen daar zo’n 11.000 steunbetuigingen voor binnen, terwijl er dit vóór 8 maart 300.000 hadden moeten zijn.

50PLUS zelf zegt 100.000 handtekeningen te hebben verzameld, maar die niet te hebben ingestuurd nadat duidelijk was geworden dat het referendum over de sleepwet het allerlaatste referendum was.

Genoeg geld in pensioenpot


Niemand hoeft zich zorgen te maken over de betaalbaarheid van de pensioenen.
Er komt tot in lengte van jaren meer geld binnen dan er uitgaat, zo berekende de politieke partij 50PLUS en maakte bovenstaande video om het uit te leggen.

Doorbraak in pensioendiscussie


Er zit beweging in de discussie over een nieuw pensioenstelsel.  En verrassende ontwikkeling: de onderhandelaars lijken niet langer vast te houden aan het idee van “persoonlijke pensioenpotjes”.

Meer weten? Ga naar www.loonvoorlater.nl

 

Directeur DNB: de rente moet omhoog


Het wordt tijd dat de rente weer gaat stijgen, vindt Klaas Knot, directeur van De Nederlandsche Bank. Hij verwacht dat de Europese Centrale Bank begin volgend jaar zal starten met het afbouwen van zijn monetaire financieringsbeleid. Als gevolg daarvan zal de rente toenemen

Goed nieuws voor de pensioenen
Als de rente gaat stijgen is dat goed nieuws voor de pensioenfondsen, want volgens de Nederlandse regels moeten die hun toekomstige verplichtingen berekenen aan de hand van de geldende marktrente. Een lage rente betekent dat ze extra buffers moeten aanhouden om aan toekomstige verplichtingen te kunnen voldoen en geld dat in de reserve wordt gestopt kan niet als pensioengeld worden uitgekeerd. Het is een verklaring voor het feit dat de pensioenen al jarenlang niet worden geïndexeerd.

Meer lezen?

Klaas Knot in De Volkskrant

Klaas Knot in De Telegraaf

Foto: Volkskrant.
ZORG

Zorgpremies volgend jaar vermoedelijk omhoog


De premies voor de zorgverzekering zullen in 2019 flink stijgen. Dat verwachten verzekeraars Achmea en CZ, die samen meer dan de helft van de markt bedienen. Beide bedrijven leiden verliezen. CZ boekte in 2017 een verlies van 140 miljoen euro en Achmea 175 miljoen.

Onder kostprijs
Zorgverzekeraars zeggen dat ze hun zorgverzekeringen onder de kostprijs aanbieden en dat ze dat kunnen doen dank zij het feit dat ze daarvoor een deel van hun reserve inzetten. CZ betaalde 258 miljoen euro uit eigen vermogen(6 euro per klant)  om de zorgpremie laag te houden. Maar die reserve slinkt snel volgens de zorgverzekeraar en het is niet zeker of er in 2019 opnieuw geld beschikbaar is om de premie te dempen.

Meer weten?
Ga naar: www.volkskrant.nl

Foto: Volkskrant
Copyright © KNVG 2017, All rights reserved.

Redactie: Ferd Claassen, John Schroer, Stef Verf, Ton Verlind
Samenstelling: Ton Verlind Media
(Social) Media: CorporateLives

U kunt ons mailen via:
secretariaat@knvg.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Loon voor Later · Hogeschoorweg 21 · Venlo, Limburg 5911 EJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp