Copy
Hallo lieve mensen,
 
In deze tijden waar we het Corona-virus moeten bedwingen, wensen we iedereen nog steeds een veilig behoud en een goede gezondheid/herstel; we bieden jullie alvast opnieuw onze maandelijkse Nieuwsbrief aan.

Het is ons doel u via deze weg periodiek te voorzien van actuele informatie betreffende onze evenementen en activiteiten, promoties, nieuwigheden en interessante weetjes.

Agenda

De voorbije maanden werden diverse evenementen uitgesteld; opnieuw ingepland en terug even gepauzeerd - voor evenementen die toch kunnen doorgaan, bekijk onze maandkalender of onze evenementenlijst
 
Op onze Corona pagina vindt u onze maatregelen om een veilige omgeving voor iedereen te kunnen bieden.  Deelname aan evenementen of het zelf organiseren van activiteiten vinden enkel plaats indien wij kunnen voldoen aan het 'COVID EVENT RISK MODEL'

Voor sommige evenementen wensen wij vooraf een seintje of inschrijving; dit kan door een mailtje te sturen naar info@release-tea.be met vermelding van uw gegevens en het aantal personen

Yoga & Thee

Samen met Chiara van Qiara organiseren we 7 boeiende workshops "YOGA & THEE".

Tijdens deze 3 uur durende workshops, die telkens opgebouwd zijn rond een bepaald thema, wisselen kennis en inzicht, meditatie, yoga en degustatie elkaar af.  Aan het einde van de dag ga je naar huis met een yogaroutine en een eigen blend, om zo je lichaam te helpen in balans te blijven l te komen l te zijn
  • 15/11/2020 : Boost je immuniteit   (nog 4 plaatsen)
  • 13/12/2020 : Burn out
  • 17/01/2021 : Boost je energie
  • 14/02/2021 : Valentijn
  • 14/03/2021 : Detox your Body & Mind
  • 02/05/2021 : Adem is Leven
  • 06/06/2021 : Emotioneel in balans & Stress de baas
Locatie : Zaal De Kwakzalver  |  Pompstraat 2 - Sint-Gillis-Waas
Tijdstip : 14u - 17u

Deelnameprijs : 49€ per workshop per persoon  |  Beperkt tot 15 personen
 

Openingsuren en sluitingsdagen

Openingsuren T-Shop :
  • woensdag : 14u – 18u
  • vrijdag :       16u – 18u
  • zaterdag : 9.30u – 12u
!!  Gesloten op vrijdag 20 november
Bent u steeds verhinderd, dan kan u een afspraak op een andere dag of uur aanvragen via ons contactformulier.  Onze sluitingsdagen vindt u steeds op onze T-Shop pagina, kalender of worden gemeld in onze Nieuwsbrieven.

T-Shop  |  Kalender  |  Facebook  |  Contact

WEERSTAND

Boost je immuniteit door voldoende nachtrust te nemen, te bewegen, gezond te eten, een positieve mindset aan te houden en ... de nodige hoeveelheid vocht binnen te nemen.
Deze heerlijke kruideninfusie, bestaande uit een melange van groene thee, echinacea purpurea, paardenbloemkruid, citroenverbena, maretak, lindebloesem en vlierbloesem is een gezonde ondersteuning van het afweersysteem.

Citroenmelisse

In ons T-lab worden meer dan honderd kruiden, specerijen, bloemen en vruchten met heel veel zorgvuldigheid en liefde vermengd tot heerlijke, heilzame theeblends en tisanes.
Een van de kruiden die ons assortiment onlangs vervoegden is Citroenmelisse… een heerlijk geurend kruid.

Dit kruid brengt het lichaam en de geest tot rust en is een perfecte begeleider in perioden van stress en bij nerveuze klachten.  Daarnaast kalmeert citroenmelisse maag en darmen, en is het een goed middeltje tegen reisziekte.
Ook bij menstruatiepijn werkt citroenmelisse kalmerend, vandaar dat het recept van onze ‘No Stress’ kruideninfusie werd aangepast en citroenmelisse in deze blend een eervolle plaats mag innemen naast citroenverbena, kamille, lindebloesem en tulsi.

Gin & Tea

Ooit een gin-tea gedronken i.p.v. gin-tonic ?

Groot-en kleinhandel De Wijnstock creëerde een heerlijke samenstelling met één van onze coldbrews 'Cool Masala', die werd gepresenteerd tijdens de belevingsweken bij Schilderwerken & Interieur Tony Baert.
Cold Brew : Meestal laat men warme thee gewoon koud worden, maar je kan ook een heerlijke drank creëren via de cold brew methode : hiervoor doe je je favoriete kruidenmelange of thee in een kan koud water, voeg eventueel verse specerijen, kruiden of vruchten toe en laat dit alles voor minstens 8u in de koelkast staan.

Door de bereiding in koud water vind er een andere chemische extractie plaats, waardoor de ijsthee veel subtieler en zachter van smaak zal zijn, dan wanneer deze warm wordt bereid.  Zoeten kan eventueel met honing, agavesiroop of ahornsiroop, maar is niet altijd nodig.

NATUURLIJK AROMA…
GEZOND… ?

De voedingsindustrie voegt enorm veel toe aan hun producten, om ze meer smaak of geur, of om het een mooi kleurtje te geven.  Consumenten worden zich steeds bewuster van de stoffen, die men toevoegt, dus kwam de industrie met termen als “zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen”.  Tegenwoordig zijn ze nog een stapje verder gegaan, ze noemen de toevoegingen “natuurlijke aroma’s” om zo de suggestie te wekken, dat de ingrediënten puur natuur en dus onschadelijk zijn.

Het verraderlijke hierin is, dat het lijkt alsof er een natuurlijk product is gebruikt, wat dit aroma van nature heeft.  De waarheid is echter dat dit niet zo is.  De smaak wordt uit een heel ander natuurproduct gehaald en door bewerking met behulp van bacteriën of genetische modificatie, wordt het aroma nagebootst.

Omdat de grondstof, die gebruikt is, van oorsprong in de natuur voorkomt, mag het het label “natuurlijk aroma” dragen.  Zo zijn bijvoorbeeld de toevoegingen van luizen (o.a.roze koeken, rode m&m’s) of varkenshaar (broodverbeteraar) ook natuurlijk, het is immers afkomstig van dieren en die komen uit de natuur, natuurlijk.  Er zit dus nogal een verschil in het verkrijgen van vanillesmaak uit vanillestokjes, of door een bewerking van bijvoorbeeld kruidnagel, kurkuma, rijst of mais, wat ook uit de natuur komt.
Je kunt de aroma’s in 3 soorten indelen: de kunstmatige aroma’s, die niets natuurlijks hebben, maar volledig kunstmatig gemaakt zijn.  De natuurlijke aroma’s, die wel een natuurlijke grondstof hebben, maar niets van de oorspronkelijke grondstof, waar de smaak eigenlijk vandaan komt, te maken heeft.  En dan heb je nog de echte natuurlijke variant, bijvoorbeeld natuurlijke aardbei- of vanille aroma.  In dit geval schrijft de wet voor, dat het voor 95% uit aardbei of vanille moet gemaakt zijn.

Let er dus goed op, dat wanneer je bijvoorbeeld een product met vanillesmaak koopt, dat er natuurlijk vanille aroma staat en niet natuurlijke aroma !

Daar de regelgeving omtrent natuurlijke aroma’s niet verplicht om aan te geven, welke natuurlijke grondstoffen gebruikt zijn, zal de industrie haar geheimen nooit openbaren.

Je zult het dus met de term natuurlijke aroma’s moeten doen, zonder te weten of je luizen eet, of gefermenteerde rijst en met welke bacterie het fermentatieproces gedaan is.  De industrie speelt op deze manier handig in op de vraag naar natuurlijke producten.  Consumenten willen gezonde producten en denken bij termen als natuurlijk, dat ze gezonde waren nuttigen.  Maar in dit geval wil natuurlijk niet per sé zeggen, dat het ook gezond is.

Bloesems

Sinds kort is ons biologische bloesem-assortiment, naast de vlierbloesem, rozenbloesem en lindebloesem, uitgebreid met enkele nieuwe heerlijk geurende en smakende bloesems …

Magnolia

Deze bloesem laat je thee heerlijk geuren en zorgt voor een zalig bloemige toets; daarnaast is magnolia ook zeer heilzaam.  Een infusie van deze bloem werkt rustgevend en heeft een positief effect op de spijsvertering en op de luchtwegen.

In de Chinese geneeskunde wordt Magnolia bloesem aangewend bij sinusitis.  De bloem bevat ook bepaalde oliën die allergische reacties kunnen verzachten.
Voeg 1 tot 2 bloesems toe aan heet water en laat minstens 10 minuten trekken.

Osmanthusbloesem


Een bloem die in de Chinese geneeskunde ook wordt aangewend als slijmoplossend geneesmiddel en vooral gekend staat om haar heerlijk, bedwelmende geur en zalig zoet bloemig aroma.

Dat kan niet anders dan tot interessante ontdekkingen leiden ...

Oranjebloesem

De heerlijk geurende oranjebloesems (de bloesems van de bittere oranje-appelboom) worden van oudsher gebruikt omwille van hun mild sedatieve en anti-depressieve werking bij nerveuze klachten.

De gedroogde bloesems kunnen worden verwerkt in witte of groene thee melanges of rustgevende tisanes, en zorgen voor een heerlijk zoete toets.
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Instagram Instagram
Website Website
Email Email
Copyright © 2020 - Release BVBA


Wenst u de ontvangst van deze emails te wijzigen ?
Instellingen Wijzigen of Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Instagram Instagram
Website Website
Email Email