Copy
Hallo lieve mensen,
 
Aftellend naar 2020, onze december Nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes van dit jaar..

Het is ons doel u via deze weg periodiek te voorzien van actuele informatie betreffende onze evenementen en activiteiten, promoties, nieuwigheden en interessante weetjes.

Agenda

Bekijk onze maandkalender of raadpleeg onze evenementenlijst

Voor sommige evenementen wensen wij vooraf een seintje of inschrijving; dit kan door een mailtje te sturen naar info@release-tea.be met vermelding van uw gegevens en het aantal personen

Winter Happening t.v.v. De Warmste Week

 

zat.  21 december : 10u - 18u

zon. 22 december : 13u - 18u

 
Tijdens onze winterhappening kan u in een sfeervolle setting komen genieten van samenzijn, gezelligheid, heerlijke theeproevertjes, een verwarmende kop thee of kruideninfusie, een verrassende theemocktail- of cocktail en andere bijzondere theespecialiteiten (Chai latte, Matcha latte, Gingerella, …) 

Tevens kan u gratis en vrijblijvend informatie krijgen over losse thee, tisanes en gezondheid/kanker, daar (losse, biologische) thee een heel belangrijke plaats kan innemen in het dieet van kankerpatiënten.  De opbrengst van onze bar, alsook van de verkoop van onze Apocalypteaca theelijn, gaat naar Think Pink België.

Tevens is er dit weekend ook een workshop voor 10 personen te winnen  Kom gezellig keuvelen en klink samen met ons een glas … Iedereen welkom !
 

T-Shop  |  Kalender  |  Apocalypteaca  |  Contact

Sinnekloase shoppingtassen

Vanaf dit weekend ook bij ons verkrijgbaar in beperkte oplage... De enige echte Sinnekloase duurzame shoppingtassen.

Te verkrijgen aan 3€ / stuk, of inbegrepen bij aankoop vanaf 50€

Thee en kaas

Thee en kaas gaan samen als wijn en kaas.

Net als wijn is thee tannine-rijk, zijn er verschillende graden van wrangheid en hebben ze hun eigen ‘terroir’.  Thee heeft echter nog een extra troef : warmte.
 
De warmte van de thee versterkt de smaakwaarneming ter hoogte van het achterste gedeelte van het gehemelte, waardoor aardse, zoete, fruitige of scherpe smaken uit de kaas naar boven kunnen worden gebracht, die anders onopvallend passeren.

Anderzijds kan de kaas de bitterheid van de thee verzachten, en complexe smaken van fruit, bloemen of rokerige toetsen wakker maken, die anders slapend voorbijgaan.

Bij het pairen kan je gelijke smaken met elkaar combineren.  De smaken vullen mekaar dan aan, en je creëert een mooie harmonie of een sterker aroma.  Het wordt spannend wanneer je contrasterende smaken gaat combineren, want dan creëer je nieuwe aroma’s.
Wij mochten recent een Kaas- en Thee pairing verzorgen ism De Wilde Kaasrijperij, meerdmaals gelauwerd voor hun eigen Klaartjes Kaas op de World Cheese Awards

Hierbij werden 7 heel diverse kazen aangeboden (incl 2 soorten Klaartjes Kaas) met een prefect passende warme theeblend, om de smaak te versterken; te verzachten of zelfs een nieuwe smaakpalet te creëren.

Deze Kaas- en Thee pairing  werd georganiseerd voor professionele klanten, maar omdat we reeds meerdere vragen hierover ontvingen, gaan we in 2020 jullie ook deze geweldige combinaties laten ontdekken en hoe je een ideale tasting uitvoert. 

Volg onze kalender voor meer info.
 

Kalender  |  Klaartjes Kaas  |  World Cheese Awards

Openingsuren en sluitingsdagen

In juli 2016 werd ons T-Lab (Theelabo) ingericht om onze producten te blenden en te verpakken.  Deze ruimte is enkel te bezoeken op afspraak of tijdens evenementen.

In de zomer van 2019 werd ons Art Deco salon ingericht als tijdelijke Pop-up shop voor al onze producten en accessoires.  Deze ruimte is nu een permanente T-Shop (winkel) waar U vrijblijvend kan langskomen om te ontdekken, vragen te stellen… of gewoon een gezellige babbel te doen.

Heeft u bij ons een bestelling geplaatst, dan kan u uw pakket ter plaatse komen afhalen.

Openingsuren T-Shop :
  • woensdag : 14u – 18u
  • vrijdag :       16u – 18u
  • zaterdag : 9.30u – 12u
Uitzonderlijk gesloten op : 
  • feestdagen 25 december (kerstdag) en 1 januari (nieuwjaar)

Bent u steeds verhinderd, dan kan u een afspraak op een andere dag of uur aanvragen via ons contactformulier.

Onze sluitingsdagen vindt u steeds op onze T-Shop pagina, kalender of worden gemeld in onze Nieuwsbrieven.

T-Shop  |  Kalender  |  Facebook  |  Contact

Milieuvriendelijke Theefilterzakjes

Vanaf nu zijn bij ons ook ecologisch afbreekbare milieuvriendelijke theefilterzakjes verkrijgbaar, op basis van maïsvezel en houtpulp

Locatie : Oud Huys Mariman

Tijdens de feestdagen vind je meerdere van onze theeën (ook in exclusieve uitvoering) in Hamme bij Oud Huys Mariman.

Zeker de moeite waarde om hier eens een bezoekje te brengen !

De Grote Napoleon  |  Posthoornplein 6/A, 9220 Hamme

In de pers

Het Laatste Nieuws - 14 november 2019

RELeaSe Tea zorgt voor ‘magische thee’ bij kerstevenement in Kasteel d’Ursel

“Een magische thee, die diepblauw kleurt bij het bereiden, maar door het toevoegen van een paar druppels citroensap paars wordt, dat is één van de bijzonderheden van Kerstmagie, het kerstevenement in Kasteel d’Ursel in Hingene in december.

En daar zorgt het Sint-Niklase theehuis RELeaSe Tea voor. …
Theeblends op maat
De thee wordt diepblauw van kleur bij het bereiden, door de vlindererwtbloesem. Als je er citroen- of limoensap aan toevoegt, verandert de kleur in paars. “Een magische thee is het dus”, knipoogt Els Spandel van RELeaSe Tea. “We maken heel vaak theeblends op maat, voor particulieren, bedrijven, verenigingen en evenementen. …”
 
Lees hier het volledige Artikel  |  Kerstmagie
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Instagram Instagram
Website Website
Email Email
Copyright © 2019 - Release BVBA


Wenst u de ontvangst van deze emails te wijzigen ?
Instellingen Wijzigen of Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Instagram Instagram
Website Website
Email Email