Copy
Nieuwsbrief 72 - Volley Tilburg -  12 november 2019
View this email in your browser
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email ons
Email ons
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube

Nieuwsbrief 72 - Volley Tilburg

Inhoud

Zaterdag 7 december 2019: WORSTENBROODACTIE !!!


“Steun je club op een lekkere manier”

Om geld in te zamelen voor Volley Tilburg hebben we op zaterdag 7 december 2019 onze jaarlijkse worstenbrood actiedag. De heerlijke worstenbroodjes worden gebakken door Meesterbakker Van Iersel. De worstenbroodjes worden verkocht in zakken van 10 stuks en kosten € 9,50 per zak. Voor Volley Tilburg is de worstenbroodactie belangrijk. Met de opbrengsten kunnen we namelijk nieuw trainingsmateriaal aanschaffen en leuke activiteiten organiseren.  We hopen dan ook dat iedereen zich inzet om zo veel mogelijk zakken worstenbroodjes te verkopen.

CMV en C-jeugd
Alle CMV kinderen en C-jeugd hebben op de training een bestelformulier meegekregen. Hiermee kunnen ze op pad gaan langs familie, vrienden en in de buurt. De bedoeling is om zo veel mogelijk zakken worstenbroodjes te verkopen. Met iedere verkochte zak worstenbroodjes zijn we heel blij. Als iedereen minimaal 1 zak verkoopt, dan verkopen we samen al heel veel zakken. Maar natuurlijk worden de jeugdleden weer extra gestimuleerd om zo veel mogelijk zakken worstenbroodjes te verkopen. Verkoop je 5 zakken worstenbroodjes, dan verdien je hiermee zelf €2,-. Voor iedere zak meer, krijg je nog eens €0,40 extra. Dus verkoop je bijvoorbeeld 8 zakken worstenbroodjes, dan verdien je €3,20.

Overige teams
Voor de andere teams (B-, A-jeugd en volwassenen) is er een andere bonus. Bakker van Iersel stelt een taart ter beschikking aan het best verkopende team in ruil voor een foto van het winnende team. Hoe doe je mee als team? Geef je bestelling door via het formulier op www.volleytilburg.nl/worstenbrood en vergeet daarbij niet de teamnaam te vermelden. Wil je graag een inschrijflijst hebben, omdat je veel broodjes wil verkopen, dan kun je op www.volleytilburg.nl/worstenbrood een inschrijflijst downloaden. Als je alles ingevuld hebt maak je een foto of scan van het formulier en mailt deze uiterlijk vrijdag 29 november naar worstenbroodactie@volleytilburg.nl.

Andere bestelmethoden
Bestellen kan ook via www.volleytilburg.nl/worstenbrood of door een mail te sturen naar worstenbroodactie@volleytilburg.nl

Mocht je grotere aantallen willen afnemen (>15 zakken) dan is het mogelijk om deze bestelling ook op een andere dag af te halen bij de bakkerij in de Ledeboerstraat in Tilburg. Deze tellen dan gewoon mee met onze actie.

Afhaallocatie
Op zaterdag 7 december kun je je broodjes op de volgende locaties ophalen:
– Sporthal T-kwadraat (tussen 10:30 en 19.00 uur)
– Sporthal de Reeshof (tussen 10.00 en 12.00 uur) 
De worstenbroodjes moeten bij het afhalen contant worden betaald en bij voorkeur gepast.

No Jump Volleybal Toernooi


Op zondag 29 december 2019 zal het allereerste No Jump Volleybal toernooi ooit gespeeld worden.

No Jump Volleybal is bedacht door Herman van der Aa van Volley Tilburg. Bij het No Jump Volleybal wordt er dus niet gesprongen, het net kent een aangepaste hoogte en je mag niet met de voet spelen. Deze alternatieve spelvorm binnen het Volleybal volgt op de varianten zoals Walking Football, Walking Korfbal en Walking Hockey.

Volley Tilburg organiseert i.s.m. de Nevobo op 29 december 2019 een toernooi om deze spelvariant onder de aandacht te brengen. Niveaus waar je voor kunt inschrijven: Dames/Heren/Mix alledrie de niveaus in Hoog en Laag.

Schrijf jij een team in? Klik op de knop hieronder voor meer informatie, een demofilmpje en inschrijven!
No Jump Volleybal

CMV - competitie


Wedstrijdschema 2019-2020
Wedstrijddagen  voor dit seizoen:
17 november, Sporthal Hercules, Diessen
15 december, Volley Tilburg, Reeshof
12 januari, Dunamis Goirle
9 februari, Volley Tilburg, Reeshof
22 maart, CSS Gilze
19 april, Atak Waspik
Reserveer deze dagen alvast in de agenda!  Graag uiterlijk een kwartier voor start van de eerste wedstrijd aanwezig!

Het wedstrijdschema kun je vinden op de website van Volley Tilburg via deze link: http://www.volleytilburg.nl/teams/cmv

Voor de nieuwe kinderen en ouders: via deze link kom je  bij de uitleg van de opbouw en spelregels van het CMV:
https://www.nevobo.nl/cms/download/5481/CMV%20spelregels%202019-2021.pdf


CMV thuisdag op 15 december
In december organiseren wij zelf de wedstrijddag. Heel leuk als jullie een kijkje komen nemen. \In de volgende nieuwsbrief vind je het wedstrijdschema van de dag,

Trainingen in de week voor de kerstvakantie
De ervaring leert dat er in de week voor de kerstvakantie veel afmeldingen voor de CMV trainingen komen door activiteiten op de basisscholen. Per trainingslocatie zijn we aan het bekijken of, en welke, trainingen doorgaan. 

Mini's van de Week
De afgelopen weken waren er weer enkele enthousiaste CMV-ers als mini van de week te bewonderen bij de wedstrijden van heren 1 en dames 1,
 

Rugklachten 


Hallo!

Heb jij tijdens het trainen of spelen van wedstrijden wel eens last van je rug? Kan jij niet optimaal presteren vanwege rugklachten? We hear you! Rugklachten tijdens het sporten zijn erg vervelend. Wij weten namelijk als geen ander hoe belangrijk sporten is en hoe blessures in de weg kunnen staan van jouw sportprestaties.

Wij zijn Jelle en Niels, 4e jaars fysiotherapeuten in opleiding aan het Avans in Breda. Onze passie ligt bij alles wat met het menselijk lichaam en bewegen te maken heeft. Voor onze scriptie gaan wij de rugklachten binnen VolleyTilburg onder de loep nemen, waardoor duidelijk wordt wat voor soort klachten er in de vereniging spelen en wat de gevolgen hiervan zijn. Samen gaan we er voor zorgen dat de rugklachten binnen de vereniging worden aangepakt, zodat jij als volleyballer zonder klachten die punten kan scoren en optimaal kan genieten van jouw sport!

Begin januari rollen we het project uit binnen de vereniging en gaan we streven naar een vereniging zonder rugklachten!

We’ll be back!

Sportieve groet,

Jelle van Beloois en Niels Donkersloot

Namens de arbitrage commissie 


Hoi allemaal,

allereerst wil ik iedereen, die de V4 vaardigheidstraing heeft gedaan, bedanken voor het behalen van de scheidsrechterslicenties. Er zijn al heel erg veel leden (45) opgeleid tot V4 scheidsrechter middels de vaardigheidstrainingen en ook heeft (nagenoeg) iedereen zijn of haar V6 licentie behaald. Gefeliciteerd allemaal! Zodra alle overige licenties binnen zijn, worden ze op een thuisdag uitgereikt. Ook zijn er inmiddels 3 personen opgeleid tot verenigingsexpert. Zij kunnen nu zelfstandig de vaardigheidstraining geven. Van harte gefeliciteerd Miriam Gianotten, Hans de Swart en Jelle van Abeelen. Vanuit de bond zijn Paul Vermeulen en Karel Klaasen eerder dit seizoen onderscheiden met een gouden en zilveren bondsspeld voor hun jarenlange (40 en 25 jaar) bijdrage als scheidsrechter. Gefeliciteerd en bedankt voor jullie bijdrage!

Om iedereen van 18 jaar en ouder op te leiden zullen er nog meer vaardigheidstrainingen worden verzorgd in het lopende seizoen. Er worden zo snel mogelijk nieuwe data bekend gemaakt. Deze zullen wij zo veel als mogelijk organiseren op een van de trainingsavonden of thuisdagen zodat je daar niet extra voor hoeft te komen. Als de data bekend is ontvangen jullie daar nog persoonlijk bericht over. Voor diegene die een van de vaardigheidstrainingen heeft gemist, wij komen bij jullie op de lijn voor een nieuwe datum.

Als laatste de vraag of er leden zijn, die door willen stromen naar een hogere licentiecode als scheidsrechter. Mocht jij dit willen kom dan bij ons op de lijn, zodat we kunnen afstemmen hoe we dit gaan organiseren. Het fluiten op het niveau van promotieklasse, 3e en 2e divisie houdt in dat je wedstrijden op externe locaties gaat fluiten als 1e of 2e scheidsrechter. Ook is het sinds een aantal seizoenen mogelijk om wedstrijden op deze niveau's te fluiten bij teams van de eigen vereniging op de eigen sporthal. Je kunt zelf aangeven hoeveel wedstrijden je per seizoen wilt fluiten (vooralsnog een minimum aantal van 6 wedstrijden). Vanuit de bond krijg je een vergoeding (a €10,- per wedstrijd) en kilometervergoeding. Ook kun je aangeven wanneer je wel of niet beschikbaar bent, aan welk team je verbonden bent (als speler/coach) en kun je zelf de wedstrijden uitkiezen die jij wilt fluiten. Vanuit de arbitragecommissie gaan we overleggen met het bestuur over de invulling van de leveringsplicht voor de komende seizoenen.

Voor komende seizoenen zijn we daarom nu al op zoek naar scheidsrechters die een code hebben van R1 of hoger (of deze willen gaan behalen), zodat we ook komende seizoenen kunnen gaan voldoen aan de leveringsplicht, die door de bond wordt opgelegd. Deze gaat met ingang van komend seizoen veranderen, waardoor wij nog meer scheidsrechters moeten leveren op het niveau van promotieklasse, 3e en 2e divisie. Meer nieuws hierover volgt gedurende het seizoen.

Verder is er vanuit de bond de mogelijkheid om deel te nemen aan bijscholingen. Zie hiervoor onderstaand bericht. Wil je hieraan deelnemen (kan voor alle niveau's)? Schrijf je dan in via de link in het bericht!
Beste officials en coördinatoren,

Begin oktober heb je een eerste uitnodiging gehad over de bijscholingen voor scheidsrechters in seizoen 2019-2020.  Per regio worden er 10 georganiseerd, elke bijscholing wordt 2x gegeven.
Wacht niet te lang met aanmelden, we merken dat er veel belangstelling is voor de bijscholingen.

Dit seizoen hebben we een 5-tal workshops samengesteld:

Techniek
Welke technieken kennen we. Wanneer fluit je wel/niet. Hoe hanteer je een consequente lijn en wat betekent ‘let them play’

Netsituaties
Verschil tussen netfouten en netaanrakingen. Wat kan er allemaal bij het net gebeuren.

Wangedrag en maatregelen/kaartgebruik
Tabel van maatregelen, wanneer grijp je in. Hoe voorkom je kaarten.

Samenwerking
Taken van de officials, m.n. 1ste en 2de scheidsrechter

Intervisie
Eigen inbreng en ervaringen, het elkaar beter maken op basis van feedback en feed forward.
Wanneer er behoefte is aan andere onderwerpen, laat het ons dan weten, dan nemen we deze volgend seizoen mee.

De bijscholingen zijn gratis, reiskosten zijn voor eigen rekening. Wil je je inschrijven? Dat kan via het inschrijfformulier. Hier vind je alle data en locaties. Per workshops kunnen we 25 deelnemers plaatsen, dus vol=vol. Aanmelden kan alleen via het inschrijfformulier. Zonder aanmelding kun je niet deelnemen.

Mochten we meer aanmeldingen hebben, dan we kunnen plaatsen, dan zoeken we een passende oplossing (andere locatie of extra bijscholing).

Een overzicht van alle bijscholingen wordt op de activiteiten site geplaatst.

Mochten er nog kinderen (vanaf 12 jaar) zijn die een keer als ballenjongen of meisje bij de wedstrijden van heren 1 willen deel nemen stuur dan je naam, je team en wanneer je beschikbaar bent door aan arbitrage@volleytilburg.nl. Wij nemen dan contact met je op.


Vergeet vooral niet om je vrijwilligers bedankje uit te kiezen!!!

De arbritragecommissie

Brabant Cup

 
27 december is het weer zo ver: De Brabantcup. Je kunt tussen 16.00 en 22.00 lekker volleyballen in het T-Kwadraat in Tilburg. Een mooi moment om al die kerstkilos's er weer af te sporten. Inschrijven kan tot 18 december via het digitale inschrijfformulier. Je kan naast de categorie (heren, dames of mix) ook je speelsterkte opgeven (laag, midden of hoog). Inschrijfgeld € 40,- per team, graag ter plaatse contant betalen. Na het aanmelden krijg je een bevestigingsmail. Het speelrooster en eventueel verdere info volgt in de week voor het toernooi.

Heb je vragen, laat het ons weten via de mail (brabantcup@volleytilburg.nl) of Facebook.
Wil je niet spelen maar wel gezellig komen helpen, dan ben je ook van harte welkom! Meld je dan even aan via het e-mail adres. 
 
Met vriendelijke groet,
Pauline van den Beuken

Activiteiten / belangrijke data! 

  • 7 december 2019 : Kleding Actie 
  • 27 december 2019: Brabant Cup
  • 29 december 2019: No Jump Volleybaltoernooi + demo wedstrijd

Ledenadministratie


Verhuisd? Of iets aan je gegevens veranderd? Geeft het door aan de ledenadministratie via: 

ledenadministratie@volleytilburg.nl
 
Copyright © 2019 Volley Tilburg.


uitschrijven van deze mailing    mailing opties aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp