Copy
Nieuwsbrief 69 - Volley Tilburg - 30 september 2019
View this email in your browser
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email ons
Email ons
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube

Nieuwsbrief 69 - Volley Tilburg

Inhoud

CMV - volleybal voor jeugd van 6-12 jaar 


Informatie CMV
Volley Tilburg geeft op 3 locaties (Sporthal Reeshof, T-Kwadraat en in Berkel Enschot)  training aan kinderen van 6-12 jaar in het Cool Moves Volleybal. CMV is opgebouwd in 6 niveaus waarbij elke keer een nieuw element van het spel wordt toegevoegd. Het is fijn om te merken dat dit seizoen al weer een hele groep kinderen zich heeft aangemeld om te leren volleyballen! Voor de nieuwe kinderen en ouders: via deze link kom je  bij de uitleg van de opbouw en spelregels van het CMV:
https://www.nevobo.nl/cms/download/5481/CMV%20spelregels%202019-2021.pdf

Komend seizoen zijn er kleine aanpassingen in de spelregels, n.a.v. de proef van vorig seizoen. In niveau 1 t/m  3 hoeft een speler het veld niet meer te verlaten na een fout.

Wedstrijdschema 2019-2020
Wedstrijddagen  voor dit seizoen:
6 oktober, De Wetering, Loon op Zand
17 november, De Hilver/Bivoc  Hilvarenbeek
15 december, Volley Tilburg, Reeshof
12 januari, Dunamis Goirle
9 februari, Volley Tilburg, Reeshof
22 maart, CSS Gilze
19 april, Atak Waspik
Reserveer deze dagen alvast in de agenda! 

Het wedstrijdschema kun je vinden op de website van Volley Tilburg via deze link: http://www.volleytilburg.nl/teams/cmv

Informatie m.b.t. de CMV wedstrijden
 • Het wedstrijdschema voor die dagen ontvangen wij ongeveer een week van tevoren en wordt via de Volley Tilburg Nieuwsbrief bekend gemaakt.
 • Een vriendelijk verzoek om uiterlijk 15 minuten voor start van de 1e wedstrijd aanwezig te zijn,
 • Graag stellen we een ouder als coach aan, zodat de trainers tijdens deze dag naar al hun teams kunnen gaan kijken. Natuurlijk coachen we de coach! Ook (jeugd)leden die het leuk vinden om op deze dagen hun enthousiasme in te zetten om kinderen het spelletje te leren mogen zich melden!
 • Een wedstrijdshirt verstrekken we op de wedstrijddag. Deze zijn eigendom van de club. Na de wedstrijd worden ze ingenomen en gewassen door één van de ouders van de spelers van het team.
 • Per wedstrijddag worden gemiddeld 3 wedstrijden gespeeld in een tijdsbestek van ongeveer 2 uur.
 • Teams en niveaus kunnen in de loop van het seizoen wijzigen, afhankelijk van de individuele ontwikkelingen van de kinderen. Voor vragen daarover kun je uiteraard bij de trainers terecht.
Mini van de Week
Bij de thuiswedstrijden van Dames 1 (Eerste Divisie) en Heren 1 (Topdivisie) is één van de CMV-ers die niveau 6 spelen, Mini van de Week. Wat hoort daar allemaal bij?  Een speciaal t-shirt aan, de warming up meedoen met het team, de eerste bal van de wedstrijd serveren en de rally uitspelen, de hele wedstrijd bij het team blijven en aanmoedigen. En natuurlijk het foto moment! Hieronder de eerste Mini's van de week van dit seizoen.
Lois Louer is Mini van de week bij Dames 1 op 21 september
Andrea van Alphen is Mini van de Week bij Heren 1 op 28 september

Arbitrage nieuws 


Week van de Scheidsrechter 2019
Van zaterdag 5 t/m zondag 13 oktober 2019 is het Week van de Scheidsrechter. Een goed moment om je scheidsrechter een keer extra in het zonnetje te zetten. De week van de Scheidsrechter is bedoeld om scheidsrechters de waardering te geven die ze verdienen. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak voor kennisgeving aangenomen. Toch zijn ze net zo belangrijk en onmisbaar als alle andere deelnemers aan een wedstrijd. Alle teams worden opgeroepen om de official tijdens deze week in het zonnetje te zetten en te bedanken. Zo’n blijk van waardering, hoe klein of groot, geeft de official weer extra motivatie en energie. Een goede reden om mee te doen! Heb je een mooie foto hiervan deel dan via social media je berichtjes met #scheidsbedankt en #volleyscheids2019.

Verder is het goed om te zien dat er al veel leden gehoor hebben gegeven aan de oproep om voor aanvang van de competitie hun scheidsrechterslicentie te halen. We zien dat er veel leden geslaagd zijn hiervoor. Goed Bezig! Mocht je dit nog niet gedaan hebben dan is het verzoek om dit alsnog zo snel mogelijk te doen via https://www.volleybalmasterz.nl. Iedereen van 16 jaar en ouder (of die 16 jaar wordt gedurende het seizoen) is verplicht deze te behalen. Binnen je eigen team bepalen jullie samen wie er wanneer fluit, telt of als lijnrechter fungeert bij een van de andere wedstrijden op thuisdagen.

Voor alle leden van 18 jaar en ouder gaan we dit seizoen aan de slag met de opleiding tot VS 4 scheidsrechter. Dit houdt in dat je dan mag fluiten bij wedstrijden tot en met 1e klasse. Dit is gezien het aantal teams binnen Volley Tilburg noodzakelijk om de taken op thuisdagen evenredig te kunnen verdelen over de teams en de teamleden. Om de lasten voor de deelnemers aan deze vaardigheidstraining zoveel mogelijk te verlichten is de keuze gemaakt om deze te verzorgen tijdens gecombineerde trainingsavonden. Op deze manier zorgen we er voor dat er niemand terug hoeft te komen voor een opleidingsavond buiten de eigen trainingen om. Dit houdt wel in dat we, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, niet werken met een inschrijving en ook dat er meer dan 3 vaardigheidstrainingen worden georganiseerd. De vaardigheidstraining duurt in totaal 3 uur. In de training leren scheidsrechters om wedstrijden te begeleiden, welke invloed hun gedrag en houding heeft op het spel en hoe ze spelplezier kunnen bevorderen.

De volgende 3 vaardigheidstrainingen staan in oktober gepland:

- Dinsdag 8 oktober van 19.30 tot 22.30 uur voor Heren 4 en Dames 3 in de Pellikaanhal. Vaardigheidstraining wordt verzorgd door Joep van Iersel.
- Donderdag 10 oktober van 19.30 tot 22.30 uur voor Heren 3 en Dames 4 in de Pellikaanhal. Vaardigheidstraining wordt verzorgd door Joep van Iersel.
- Woensdag 30 oktober van 19.30 tot 22.30 uur voor Heren 2 en Dames 2 in de TKwadraat. Vaardigheidstraining wordt verzorgd door Joep van Iersel.

Alle leden van de genoemde teams krijgen een mail hierover en ook de trainers/coaches zijn hierover geïnformeerd. Zorg dat je op tijd aanwezig bent op deze avond!
Voor de teamleden die de vaardigheidstraining niet hoeven te volgen is er wel het verzoek om aanwezig te zijn op de genoemde avonden zodat we zoveel mogelijk wedstrijdsituaties kunnen nabootsen ten behoeve van de vaardigheidstraining. Als laatste de opmerking dat er voor de overige teams verderop in het seizoen ook een aantal vaardigheidstrainingen worden verzorgd. Zodra daar meer duidelijkheid over is wordt dat aangekondigd in de nieuwsbrief.

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar leden die onze commissie kunnen versterken en mensen die hoger willen fluiten. Voor vragen kun je contact opnemen met de arbitragecommissie.

Jelle van Abeelen

Trainen in de vakanties


Voor het trainen in de schoolvakanties geldt het volgende:
 1. CMV traint niet tijdens de schoolvakanties
 2. ABC jeugd traint niet tijdens de schoolvakanties, tenzij een competitie wedstrijd gepland staat op de zaterdag een het einde van de vakantie (geen onderscheid breedte en top teams)
 3. Senioren trainen gewoon door tijdens schoolvakanties, muv feestdagen en carnavals maandag en dinsdag en de algehele stop tijdens de meivakantie
 4. Recreanten trainen door, ook tijdens de meivakantie.

Activiteiten / belangrijke data! 

 • 3 november 2019: Algemene Leden Vergadering ALV (11 uur - T-Kwadraat)

Ledenadministratie


Verhuisd? Of iets aan je gegevens veranderd? Geeft het door aan de ledenadministratie via: 

ledenadministratie@volleytilburg.nl
 
Copyright © 2019 Volley Tilburg.


uitschrijven van deze mailing    mailing opties aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp