Copy
Nieuwsbrief 66 - Volley Tilburg - 3 juli 2019
View this email in your browser
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email ons
Email ons
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube

Nieuwsbrief 66 - Volley Tilburg

Inhoud

Vacatures


Aan het einde van elk seizoen maken we samen de balans op: Wie blijft er volleyballen? Wie blijft dat doen bij Volley Tilburg? Ook voor andere taken om de vereniging draaiende te houden maken we die balans op. Dat betekent dat we voor komend seizoen weer nieuwe mensen zoeken die de schouders er onder willen zetten om een bijdrage te leveren aan Volley Tilburg. Hieronder een lijstje vanuit Algemene Zaken.

We zoeken:
1. Bestuurslid: Denk je graag mee op welke manier we de vereniging het juiste fundament kunnen geven om vervolgens door te groeien in de richting van onze droom en heb je eenmaal in de maand tijd om te vergaderen en daarnaast nog een uurtje per week om wat zaken door te spreken, dan is dit misschien iets voor jou.
2. Coördinator activiteiten: we zoeken een aanspreekpunt om de activiteiten binnen de vereniging op elkaar af te stemmen, voor zowel de jeugd als de senioren, voor competitiespelende leden als ook voor onze recreanten én onze vrijwilligers. Naast het jeugdkamp en de feestcommissie kunnen er meer activiteiten worden opgepakt. De coördinator activiteiten is het aanspreekpunt voor iedereen die een idee heeft en het leuk vindt om een activiteit te organiseren. (tijdsinvestering ongeveer 3 uur in de maand)
3. Coördinator toernooien: we zoeken een aanspreekpunt voor de drie toernooien die we momenteel hebben binnen de vereniging: a. jeugdstartdag (i.s.m. tc-jeugd), b. Brabant Cup, c. Bedrijvencompetitie. (tijdsinvestering ongeveer 6 uur per toernooi)
4. Coördinator sportplezier: Afgelopen jaar hebben we een start gemaakt met sportplezier in de vorm van "the play positive challenge". Dit jaar trappen we het seizoen af met een theatervoorstelling voor ouders. Wie wil mee nadenken op welke manier we aandacht kunnen besteden aan sportplezier binnen onze vereniging? We zoeken een coördinator, maar ook commissieleden die hierover ideeën hebben. (tijdsinvestering coördinator ongeveer 6 uur per maand in de opstartfase en afhankelijk van de ideeën die er komen kan daar nog tijd bij komen.)

Naast deze coördinerende taken zijn we ook op zoek naar mensen die het leuk vinden om één activiteit te organiseren, zoals:
5. Organisatie voor de Brabant Cup op vrijdag 27 december (Tijdsinvestering 15 uur voor gehele organisatie. Tijd kan verdeeld worden over meerdere personen) Als er geen belangstelling is voor de start van de competitie om dit op te pakken gaat de Brabant Cup dit jaar niet door.
6. Organisatie voor de Bedrijvencompetitie: Na de dinsdagavondcompetitie (eind april-begin mei) starten we met de bedrijvencompetitie. Zes dinsdagavonden spelen verschillende bedrijven tegen elkaar een competitie in T Kwadraat. Voor het promoten van dit toernooi, de communicatie naar de teams en een goed verloop van de avonden zoeken we een groep mensen die dit samen willen dragen. Fanatisme en gezelligheid gegarandeerd!! (Tijdsinvestering 15 uur voorbereiding + zes dinsdagavonden, verdelen over meerdere personen is mogelijk)
7. Zaalwacht: komend seizoen spelen we bijna elke zaterdag in T Kwadraat onze wedstrijden. Daarom zoeken de zaalwachten uitbreiding zodat er in roulerende teams gewerkt kan worden en de belasting niet te groot wordt. Ben je toch in de zaal en vind je het leuk om dan een handje te helpen met het op de juiste hoogte hangen van het net, de scheidsrechters en tellers op weg te helpen en te zorgen dat de wedstrijden goed kunnen verlopen, meld je dan aan! (tijdsinvestering zelf aan te geven zaterdag duurt van 11u00 - 21u30. Je kunt kiezen voor een hele dag of een gedeelte van de dag. ook kun je zelf aangeven welke zaterdagen je aanwezig kunt zijn.)

Mocht je zelf belangstelling hebben voor één van bovenstaande taken of vind je het leuk om een van de taken samen met iemand anders of je team op te pakken, laat het dan weten via algemenezaken@volleytilburg.nl of spreek mij aan.
Mocht je wel iets willen doen, maar je weet niet precies welke taak er bij jouw kwaliteiten en agenda past, neem dan contact op met de vrijwilligerscommissie. Zij denken graag met je mee!

Sportieve groeten
Marlies Barthel
Bestuurslid Volley Tilburg
Algemene zaken (faciliteiten, sportplezier, activiteiten, stages)
Interim secretaris

Oproep van volleybalzaken/technische commissie 


Trainers gezocht
Ondanks de vele gesprekken die de afgelopen maanden gevoerd zijn met potentiële trainers hebben we helaas nog niet voor alle teams een trainer. We zoeken nog trainers voor:
- Heren 2, Heren 4, Heren 5
- Dames 7
- Meisjes A3 en Meisjes A4
- Jongens A1
- recreanten beginnersgroep

Wij vragen alle leden mee te denken en te kijken in je eigen netwerk of je nog geschikte kandidaten weet.
Om het volleybal te regelen voor alle leden van Volley Tilburg wordt achter de schermen veel werk verzet. Die last wordt gedragen door de vrijwilligers die zich allemaal inzetten om volleybal mogelijk te maken. Helaas is het aantal vrijwilligers niet altijd genoeg en komen er vacatures vrij doordat mensen geen tijd (meer) hebben om de rol te vervullen. Daarom zoeken we versterking op een aantal posities.

Technische Commissie
Eén van de belangrijkste organen die het mogelijk maken te volleyballen is de Technische Commissie (TC). De TC werkt nauw samen met het bestuurslid volleybalzaken en heeft veel contact met trainers en begeleiders van de teams. Daarnaast speelt de TC een coördinerende rol in de teamindeling en denkt ze mee over de technische invulling en de toekomst van het volleybal. De afgelopen jaren is de TC bemand door een (te) klein aantal mensen, die er vaak erg hard aan hebben moeten trekken om de zaken te regelen. Dit willen wij graag anders zien.
De opzet is om voor de jeugd, de dames en de heren ieder minimaal 2 TC leden te hebben. Daarnaast zoeken we een coördinator TC die met het bestuurslid volleybalzaken de processen en de technische lijn bewaakt.
Dus als je het volleybal in Tilburg een warm hart toe draagt en je graag een bijdrage wil leveren aan het inrichten en verbeteren van de volleybalprocessen, meld je dan aan. Ook als je wel interesse hebt, maar twijfelt of je wel "genoeg verstand" hebt van volleybal. Mocht je meer willen weten, stuur dan een mail aan volleybalzaken@volleytilburg.nl

Werkgroep Beker NOJK
De werkgroep die zich bezighoudt met alles wat er voor de jeugd geregeld moet worden om deel te nemen aan bekercompetitie en NOJK zoekt versterking. Ben jij iemand met kijk op volleybal en wil je graag meedenken over hoe wij als volleybal vereniging beter kunnen omgaan met het ontwikkelen van jeugd, stuur dan een mail naar volleybalzaken@volleytilburg.nl

Recreantenafdeling
Wij zoeken ook nog ondersteuning voor TC- zaken voor de recreantenafdeling. Je fungeert als tussenpersoon tussen de TC en de recreanten om ook voor hen alles in goede banen te leiden. Heb je organisatietalent en communiceer je makkelijk en wil je wel iets doen voor de vereniging, maar heb je niet veel tijd, dan past dit goed bij je. Laat het weten aan volleybalzaken@volleytilburg.nl.
Als we het volleybal binnen Volley Tilburg goed willen regelen en onze ambities op lange termijn willen waarmaken, dan is het ontzettend belangrijk dat we deze posities weten in te vullen. Heb je ideeën of wil je weten wat je kunt doen om te helpen stuur dan een bericht naar volleybalzaken@volleytilburg.nl

Voorlopig trainingsrooster


We hebben weer gepuzzeld om een trainingsrooster te maken waarin we zoveel mogelijk rekening houden met allerlei wensen van trainers. Dit rooster is nog onder voorbehoud. We moeten bijvoorbeeld nog te horen krijgen of we de zalen die we bij de gemeente hebben aangevraagd ook daadwerkelijk toegewezen krijgen. Ook kan het voorkomen dat we een trainer kunnen vinden voor een bepaald team, als we wat schuiven in het rooster. Dan zullen we dat zeker doen.
Start van de training is in de week van 19 augustus, met uitzondering van Dames 1 en Heren 1, die eerder zullen beginnen.

CONCEPT TRAININGSROOSTER

Teamindeling 2019-2020


Na de bekendmaking van de voorlopige teamindeling zijn er nog wijzigingen geweest. In deze nieuwsbrief vind je de teamindeling voor 2019-2020. De recreantenafdeling is bijgewerkt voor zover bekend bij de tc. De kinderen van de CMV zullen op een later tijdstip via de CMV-nieuwsbrief geïnformeerd worden over de trainingsgroepen als de, locaties definitief bekend zijn.

DAMES TEAMINDELING 2019-2020
HEREN TEAMINDELING 2019-2020
JEUGD ABC INDELING 2019-2020
RECREANTEN INDELING 2019-2020
ZITVOLLEY EN MASTERS INDELING 2019-2020

Voorbereiding jeugd seizoen 2019-2020 


Speel jij komend jaar in de A-, B- of C-jeugd of in de CMV? Of ben je jeugdlid en speel je bij de senioren?
Dan hebben jij én je ouders een leuke voorbereiding op het seizoen in het vooruitzicht! In de week van 19 augustus beginnen de trainingen.

Meteen in het weekend dat daarop volgt, op zondag 25 augustus, staat er een theatervoorstelling gepland voor ouders van onze jeugdleden. De unieke theatervoorstelling “Dat schiet lekker op zo!” (duur 75 min) heeft Marcel Leijten, trainer/coach dames 1, gewonnen voor Volley Tilburg met zijn inzending van een training waarin hij laat zien hoe belangrijk plezier hebben tijdens het volleyballen is. Onderzoeken wijzen uit dat sportplezier een belangrijke factor is om te kunnen presteren. Aan dat sportplezier werken wij binnen Volley Tilburg daarom ook graag mee!

Om ervoor te zorgen dat de jeugd ook iets leuks te doen heeft, organiseren we voor de jeugd een clinic onder leiding van twee zeer ervaren trainers en spelers van dames 1 en heren 1 en leer je een aantal nieuwe kneepjes van het volleyballen. Daarnaast is het natuurlijk gewoon leuk om een keer extra te kunnen ballen. De locatie van de clinic en van de theatervoorstelling zijn in Sporthal T-kwadraat, dus ouders grijp deze unieke kans! In deze nieuwsbrief vind je meer informatie over hoe je je kunt inschrijven.

In het weekend van 6 tot 8 september is het jeugdkamp waar ook deze keer weer veel jeugdleden deel zullen nemen.

Op zaterdag 14 september volgt de jeugdstartdag. Op deze dag speelt elk A-, B- en C-team een wedstrijd. We proberen zoveel mogelijk andere clubs naar T-Kwadraat te krijgen om alvast een keer te oefenen. Elke (jeugd)trainer zal het team met de ouders uitnodigen om samen teamafspraken te maken. De trainer doet dit óf op 25 augustus, rondom de voorstelling/clinic of tijdens de jeugdstart op 14 september.

Vanaf zaterdag 21 september start de competitie.
Kortom, als de vakantie voorbij is, kun je er bij Volley Tilburg meteen weer tegenaan. Zorg dat je deze data vrijhoudt. Schrijf je wel even in voor de clinic en de voorstelling zodat de trainers en de organisatie van de voorstelling weten op hoeveel kinderen en ouders ze kunnen rekenen. Voor allebei geldt: vol = vol.
Inschrijven Voorstelling/Clinic

Activiteiten / belangrijke data!

  • Maandag 19 augustus - start trainingen
  • Zondag 25 augustus - clinic (ABC-jeugd en CMV) + theatershow (ouders)
  • Vrijdag 6 september t/m zondag 8 september - jeugdkamp
  • Zaterdag 14 september - jeugdstartdag
  • Zaterdag 21 september - start competitie

Ledenadministratie


Verhuisd? Of iets aan je gegevens veranderd? Geeft het door aan de ledenadministratie via: 

ledenadministratie@volleytilburg.nl
 
Copyright © 2019 Volley Tilburg.


uitschrijven van deze mailing    mailing opties aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp