Copy
Nieuwsbrief 68 - Volley Tilburg - september 2019
View this email in your browser
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email ons
Email ons
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube

Nieuwsbrief 68 - Volley Tilburg

Inhoud

Voor de competitiespelende zaterdagleden


(Dit is de samenvatting. Lees hier de volledige uitleg!)
Dit seizoen hebben we 22 thuisdagen. We hebben zo veel teams dat het niet lukt om ze allemaal op één zaterdag te krijgen. Dat betekent dus dat er elke zaterdag in T Kwadraat gevolleybald gaat worden. Om dat organisatorisch voor elkaar te krijgen, zal elk team een steentje moeten bijdragen in het opbouwen en afbreken van de velden en in het fluiten en tellen van de wedstrijden. Hierbij voor beide onderdelen op een rijtje wat we van elk team verwachten.

ARBITRAGE
Alle competitiespelende zaterdagleden van 16 jaar en ouder moeten een scheidrechterlicentie hebben bij aanvang van dit seizoen. Dit kun je doen via  https://www.volleybalmasterz.nl
Mocht het je niet lukken om de vaardigheidstraining zelfstandig te halen, dan word je op je thuisdagen in september geholpen. Je bent dan verplicht om aanwezig te zijn. Heb je op 1 oktober 2019 geen spelregelbewijs dan mag je geen wedstrijden meer spelen, tot het moment dat je je toets hebt gehaald.

Alle competitiespelende zaterdagleden van 18 jaar en ouder moeten aan het einde van dit seizoen scheidsrechterlicentie V4 hebben behaald. Er worden op drie momenten in het komende seizoen vaardigheidstrainingen georganiseerd, waarvoor je je kunt inschrijven. De bijeenkomst duurt 4 uur. Informatie over de data  en de manier van inschrijven volgt nog.

Gezocht scheidsrechterbegeleiders
We zijn we op zoek naar een aantal mensen die het leuk vinden om de scheidsrechters bij hun eerste wedstrijden mentaal te ondersteunen. Basiskennis over het volleybalspel is een pre, maar het gaat er veel meer om dat je begeleiding biedt rondom het leiden van een wedstrijd. Lijkt je dit leuk om te doen of twijfel je en heb je vragen, neem dan contact op met arbitrage@volleytilburg.nl. 

ORGANISATIE THUISDAGEN
Op de meeste thuisdagen worden vier ronden gespeeld, waarvan de laatste ronde door heren 1 of dames 1 op center court wordt gespeeld. Wat verwachten we hierbij van de teams?
Op de eerste thuisdag van elk team worden de teams 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd bij de wedstrijdtafel verwacht voor uitleg.

•    Teams die als eerste op het veld spelen richten de zaal mee in
•    Teams die als laatste op het veld spelen ruimen de zaal op
•    Teams die in de ronde voor de center court wedstrijd spelen in de voorste zaal ruimen hun veld op en helpen een stukje van het center court mee op te bouwen

Elk team zal op elke eigen thuisdag worden ingezet als scheidsrechter, teller of vlagger. Je bent als team er voor verantwoordelijk dat je binnen je team die taken verdeelt.
Een scheidsrechter meldt zich uiterlijk een half uur voor de wedstrijd bij de wedstrijdtafel en de tellers en vlagger minstens een kwartier voor aanvang van de wedstrijd.

Helaas komt het wel eens voor dat een scheidsrechter, teller of vlagger niet komt opdagen. De zaalwacht zal dan in eerste instantie contact opnemen met de contactpersoon van het team. Elk team geeft daarvoor op de eerste eigen thuisdag door wie de contactpersoon wordt. Van de contactpersoon wordt het emailadres en telefoonnummer genoteerd. Mocht je vooraf weten dat je niet aan je verplichting kan voldoen, dan kun je zelf VOORAF een vervanger regelen in je eigen team of in een ander team.

Gezocht vaste scheidsrechters, tellers, vlagger:
Vind je het leuk om als vaste scheidsrechter, teller of vlagger (eventueel bij een vast team) op te treden, geef dat dan voor 5 september a.s. door aan arbitrage@volleytilburg.nl zodat ze daar met de indeling rekening mee kunnen houden.
Lees hier de volledige uitleg

Teamfoto's


Op de eerste twee thuisdagen zaterdag 21 en 28 september worden weer de jaarlijkse teamfoto’s gemaakt. Zorg ervoor dat je een half uur/drie kwartier voor aanvang van je wedstrijd in wedstrijdtenue klaar staat.
 
Voor de recreanten gaat Cindy Govers de teamfotos maken. Voor de CMV en overige teams worden aparte afspraken gemaakt.

Jeugdstart zaterdag 14 september


Op zaterdag 14 september is T-Kwadraat het domein van alle ABC- jeugdteams. Elk team zal die dag een oefenwedstrijd spelen. Een mooie dag voor ouders om kennis te maken met elkaar en voor het team om elkaar nog beter te leren kennen. Deze dag is een goed moment om naast de wedstrijd ook bij elkaar te gaan zitten met spelers en ouders om teamafspraken te maken voor dit seizoen. Hoe gaan we met elkaar om, welke praktische afspraken maken we en wie regelt wat.  Hoe ziet de dag eruit?
  
09.30-11.30 uur    Alle meisjes C teams
11.30-13.30 uur    Alle meisjes B teams en alle jongensteams
13.30-15.30 uur    Alle meisjes A teams

Deze dag zal de kledingcommissie aanwezig zijn en kun je je bestelde kleding ophalen! Heb je nog geen tenue besteld, mail dan naar kleding@volleytilburg.nl

Iedereen veel plezier! 

Start competitie op 21 september


Op 21 september start de reguliere competitie. De 21e is de eerste thuisdag waar ongeveer de helft van onze teams in T-Kwadraat spelen. Om 19.00 uur speelt dames 1 haar eerste thuiswedstrijd. De week erna spelen de meeste andere teams thuis en is om 19.00 uur heren 1 te bewonderen. Zo kun je (bijna) elke week terecht in T-Kwadraat om naar mooie volleybalwedstrijden te kijken. Dus heb je een uitwedstrijd? Dan vertrekken en terugkomen bij T-Kwadraat en gezellig even binnenlopen. Wij wensen iedereen een heel fijn seizoen.

Attentie: oproep voor CMV trainer (1 uur per week) 


We zijn dringend op zoek naar een CMV trainer op dinsdag in de Reeshof voor niveau 123 van 18.00 uur tot 19.00 uur! Heb je tijd op dinsdagavond en lijkt het je leuk om onze jongste clubleden te trainen?  Laat het ons weten via cmv@volleytilburg.nl
 

Nog meer trainers gezocht


Alle teams zijn van start gegaan. Helaas zijn we het seizoen begonnen met een aantal teams die nog geen trainer hebben. Dat is geen fijne start. Voor de meeste groepen hebben we een trainer geregeld die de eerste weken voor hun rekening nemen, maar we willen voor elk team een oplossing voor het gehele seizoen. Gelukkig is dat voor een aantal teams gelukt:
MC4: William Kolen gaat dit team de beginselen van 6 tegen 6 bij brengen. En zorgen dat de meisjes met net zoveel plezier spelen.
MA3: Hoera. Aniek van de Laar gaat 2 keer per week training geven. Dat is TOP!
MA4: Kira Westland gaat naast MB1 ook dit team de kneepjes van het volleybal bijbrengen. Heel FIJN!

Maar voor een aantal teams nog niet:
JA1: Deze jonge mannen komen elke week vol goede zin om lekker te volleyballen. Ze willen graag beter worden en hebben daar een enthousiaste trainer voor nodig.
Ze trainen op maandag van 18.30 uur tot 20.00 uur in T-kwadraat.
Dames 7: Wisten jullie dat zij de positive challenge hebben gewonnen vorig seizoen? Eigenlijk raar dat zich nog geen trainer heeft gemeld. Meld je snel aan, want die meiden willen vooruit!
Deze dames trainen  op woensdag van 20.00 uur tot 22.00 uur in Pellikaan.
Heren 5: Dit team heeft echt heel veel behoefte aan een leuke trainer. Zij hebben vorig seizoen zelf hun trainingen verzorgd, maar zouden het echt heel erg fijn vinden als iemand anders de lijnen uit komt zetten. 
De training is op woensdag van 20.00 uur tot 22.00 uur in T-kwadraat.
Heren 4: Deze mannen kennen het klappen van de zweep. Maar ook wat jeugdig elan erbij. Dus wie gaat deze mannen aan het werk zetten? 
De training is op dinsdag van 20.30 uur tot 22.30 uur in Reeshofhal.
Masters dames 2: Deze dames zoeken een fijne trainer. Niet eens wekelijks, want regelmatig worden er wedstrijden gespeeld op een trainingsavond. Dus wil je niet wekelijks maar wel training geven? Dit is je kans!
De training is op dinsdag van 20.30 uur tot 22.30 uur in Reeshofhal.
Ben jij iemand of ken je iemand die training kan geven? Neem contact op met tc@volleytilburg.nl

Aangepast trainingsrooster


De afgelopen weken hebben we gelukkig nog een aantal teams kunnen bemensen met trainers. Heel fijn! Daardoor gaan een aantal teams schuiven in het rooster. Deze teams zijn/worden hier persoonlijk van op de hoogte gebracht. Zie hier het nieuwe trainingsrooster. De wijzigingen zijn in oranje.

Planning ballenteams bij Heren 1


28 september: JB1   18.15u aanwezig
12 oktober: MB2  18.15u aanwezig
2 november: MB3  17.15u aanwezig
16 november: MC3  18.15u aanwezig
7 december: MC2  19.15u aanwezig
14 december: JC1   18.15u aanwezig

Dag Frans!


24 augustus overleed Frans van Laarhoven. 69 jaar jong. Geen groots volleyballer. Wel een grote volleyballer en – vooral – een grote verenigingsman. Niet bij Volley Tilburg, maar vooral bij Sarto. Met de fusie had hij helemaal niets. Die gedoogde hij slechts.
 
Frans stak – letterlijk en figuurlijk – boven iedereen uit. Vanaf het moment dat onze dochters gingen volleyballen, hadden we een band. Een band, die al snel werd versterkt door de ‘liefde’ voor Sarto.
Een haat-liefde-verhouding, wat Frans (eigenwijs, direct, beetje dwars) betreft. Hij had zijn eigen (ongezouten) mening over het reilen en zeilen van de vereniging, sprak personen aan en – dat zie je niet veel – hij kwam ook met oplossingen (hoewel dat er iets te vaak uit bestond uit: “…dan doe ik het zelf maar…”).
 
Iedereen met maar een beetje historisch – Tilburgs – volleybalbesef en –bloed in de aderen kan hem zó uittekenen: op zaterdag, van vroeg af aan, in de Dongewijk aanwezig, waar hij de ‘nethoogtestok’ hanteerde als Sinterklaas zijn staf; waar hij – met zijn karakteristieke leesbril op het puntje van de neus – de wedstrijdformulieren verzamelde en verwerkte; waar hij sleepte met materialen; waar hij – als er weer eens geen scheidsrechter was – zelf op de bok klom; en waar hij tot de laatste seconde genoot van zijn Westmalle Tripel na de wedstrijden…
 
Actief als speler van Die van Donderdag: op toernooien, op het strand van Zoutelande. Actief op jaarvergaderingen. Actief tijdens vele jaren jeugdkamp…
 
Frans belichaamde de ultieme vrijwilliger en werd dan ook geheel terecht benoemd tot Lid van Verdienste van Sarto; zíjn Sarto.
 
Frans, bij een Westmalle Tripel werd alles besproken en beschouwd: verenigingsperikelen… fusie… Je was niet voor, maar je zag je kinderen gaan spelen voor Volley Tilburg. Dus je vermande je en je ging ook. Kijken in T-Kwadraat. Vanuit de luwte voortaan. Maar nog steeds met een groot volleybalhart.
 
Dat hart – jouw mooie, lieve hart – klopt niet meer. Met jou is een stukje Tilburgs volleybal gestorven. Rust zacht vriend! We gaan je missen.
 
Leon van Corven
(ex-Sarto / Die van Donderdag)

TC werk: elke dag anders


In de nieuwsbrief zie je vaak een bericht van “de TC’’.  Maar wat doet de TC eigenlijk? En waarom zou jij ook iets willen doen voor de TC? Met andere woorden: wat maakt TC werk leuk?
Het werk van de TC kent vele gezichten. De tc-mail bijvoorbeeld. Hier komen vragen binnen, inschrijvingen voor proeftrainingen en natuurlijk veel afstemming met trainers, wedstrijdsecretariaat en bestuur. Voor het beheren van de mailbox is het belangrijk om de lijnen te leren kennen binnen de vereniging. Ik heb veel contact met allerlei verschillende mensen; met de cmv-commissie, met de recreanten, met trainers, met leden en nieuwe leden bijvoorbeeld. Dat vind ik heel leuk aan het tc-werk: Je leert de vereniging en de mensen in de vereniging kennen. En ik kan zelf bepalen wanneer ik aan de slag ga met de mail. Dit doe ik een paar keer per week.

Als TC probeer je te realiseren dat iedereen met veel plezier kan trainen en spelen. Dat geldt voor de spelers, maar ook voor de trainers. De trainers zijn een hele belangrijke groep in de vereniging. Zij zijn de ambassadeurs voor de sport en voor onze vereniging. We vinden het daarom belangrijk om de trainers te begeleiden. Gelukkig hebben we Eric Mathieu om daarover na te denken en iets mee te doen. We organiseren maandelijks een trainerscafé waar trainers in gesprek kunnen over volleybal, over hun teams en hun spelers.  
Het vinden van trainers blijkt elk jaar weer een hele opgave. De TC neemt hier het voortouw in, maar we rekenen daar ook op hulp van onze leden. Ieder heeft zijn eigen netwerk, met wie weet wel iemand die training wil geven, of misschien wil je zelf wel training geven? Wanneer je een team training geeft, leer je daar veel van (komt dus ten goede aan je eigen spel 😊) en je maakt er een team blij mee, want iedereen traint het liefst met een trainer. 
Gedurende het seizoen willen we zoveel mogelijk voeling houden met de teams en de trainers, zodat we weten wat er speelt (letterlijk en figuurlijk). Dat helpt ook als we aan het einde van het seizoen weer een nieuwe teamindeling gaan maken. Dit is een proces wat veel afstemming vereist en de juiste communicatie. Dat moet nog een stuk beter. Het is een mooie uitdaging om hier elk jaar in te verbeteren, zodat we zoveel mogelijk blije leden hebben en mensen in ieder geval niet verrast worden. 
Ik zou nog veel meer kunnen vertellen over de TC. Het werk heeft mij opgeleverd dat ik veel weet over het reilen en zeilen binnen de club. Ik ken veel mensen, veel mensen kennen mij en weten mij te vinden als ze vragen hebben. Zo vol in de vereniging staan vind ik erg leuk. 
Waarom zou jij dan ook iets willen doen in de TC?
Het werk van de TC is heel divers. Je hebt veel contact met trainers/leden en andere vrijwilligers. Je denkt mee over wat er nodig is op volleybalgebied om iedereen met plezier te laten volleyballen. Je bent bezig met onze core-business: volleybal voor alle leden. Heel belangrijk werk. 
Om het goed te kunnen doen, is het wel belangrijk dat er meer mensen zich melden om mee te werken in de TC. Dit is nodig om het werk te kunnen verdelen. Zodat we écht aandacht kunnen geven aan onze leden en onze trainers.  Je hoeft niet meteen uren in de week te investeren en je werkt mee aan een vereniging waar we met zijn allen kunnen genieten van het leukste spelletje wat er is: Volleybal! We zoeken bijvoorbeeld een coördinator (lijnen uitzetten, tc aansturen etc) en tc-leden die zich richten op een bepaalde afdeling (heren/dames/jongens/meisjes/overig). HO! Niet meteen naar het volgende onderdeel in deze nieuwsbrief 😊 Denk er even over! Jouw inbreng in de TC wordt echt gewaardeerd. Wil je meer weten? mail naar volleybalzaken@volleytilburg.nl. Of zoek mij even op! Weet je niet wie ik ben, dan weet iemand in je omgeving het wel! Groetjes Chawa.

Cadeautje van Pellikaan


Het afgelopen jaar hebben we gebruik gemaakt van de zaal van Club Pellikaan. Met name in het begin van het seizoen hebben we problemen gehad van wateroverlast en de lichten die het nog niet goed deden. Ook het inregelen van de temperatuur heeft lang geduurd. Pellikaan zal altijd (te) warm zijn in de zomer en altijd (te) koud zijn in de winter. In de winter zul je je daarop moeten kleden.
Club Pellikaan heeft een cadeautje voor alle leden die vorig seizoen in Pellikaan hebben getraind. Op zondag 15 september bieden zij tussen 14u00 en 16u30 een begeleid programma aan voor jong en oud. Alle leeftijden gaan door elkaar.

14.00 - 14.15 uur binnenlopen
14.15 - 14.45 uur gezamenlijke warming up/bootcamp
15.00 - 15.30 uur Ronde 1: keuze uit: Spinning - bodypump - padel - squash - tennis
15.45 - 16.15 uur Ronde 2: keuze uit: Spinning - bodypump - padel - squash - tennis

Spinning en body pump gaan alleen door bij minimaal 10 deelnemers.
Schrijf je in via onderstaande knop en kies je onderdelen die je wilt doen. 
www.volleytilburg.nl/bootcamp

Oproep: organisatie Brabant Cup (december) 


Elk jaar organiseren we tussen Kerst en Oud en Nieuw de Brabant Cup. Een gezellig volleybaltoernooi waarbij op meerdere niveaus van ongeveer 16u00 tot 22u30 gespeeld kan worden. We zoeken een team of een tweetal dat het leuk vindt om het organiseren van het toernooi op zich te nemen. Als we geen organisator vinden, kan het toernooi helaas niet doorgaan en kunnen de winnaars van afgelopen jaar, Jaaps Angels, hun kampioenschap niet verdedigen.
Het draaiboek voor dit toernooi ligt klaar: er is een apart emailadres om vanuit de communiceren, de wedstrijdschema's zijn uitgedacht, de opzet van het toernooi is uitgedacht (maar mag natuurlijk ook anders!). Kortom het kost niet veel tijd en je doet er een hoop vaste deelnemers een groot plezier mee!
Laat voor 15 september aan algemenezaken@volleytilburg.nl weten als je dit gezellige toernooi in de Kerstvakantie op wilt pakken.

Activiteiten / belangrijke data! 

  • 6 t/m 8 september 2019: Jeugdkamp
  • 14 september 2019: Jeugdstartdag voor de A-B-C Jeugd
  • 14 september 2019: Kleding ophalen
  • 15 september 2019: Bootcamp bij Club Pellikaan
  • 21 september 2019: Start zaterdag competitie
  • 3 november 2019: Algemene Leden Vergadering ALV (11 uur - T-Kwadraat)

Ledenadministratie


Verhuisd? Of iets aan je gegevens veranderd? Geeft het door aan de ledenadministratie via: 

ledenadministratie@volleytilburg.nl
 
Copyright © 2019 Volley Tilburg.


uitschrijven van deze mailing    mailing opties aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp