Copy
Online versie
NEWSFLASH / 7 OKTOBER 2016

Europa Cinemas Audience Development & Innovation lab


10 t/m 13 november 2016
Deadline: 7 oktober


Van 10 t/m 13 november 2016 organiseert Europa Cinemas het 4-daagse Lab 'How can cinemas remain vital spaces for their local communities?'. Deze conferentie vindt plaats in het kader van het Internationaal Filmfestival van Sevilla (ES).
 

Programma

Dit event staat onder leiding van Jon Barrenechea (hoofd van Marketing & Projects, Picturehouse Cinemas, United Kingdom), Marynia Gierat (exposant, Kino Pod Baranami, Poland) en Barak Epstein (exposant, Texas Theatre, Dallas, USA). Verschillende exposanten zullen samenkomen om hun kennis en ervaringen te delen en om de hedendaagse uitdagingen om te zetten in opportuniteiten.

Het centrale thema van dit event is de vraag of cinema's nog steeds een vitale ruimte kunnen zijn voor hun lokale gemeenschappen. Het belang van duurzame praktijken en strategieën om publiek aan te trekken, staat hierbij centraal.

Er zal gewerkt worden rond de volgende thema's waarbij demografie, marketing, architectuur en engagement een belangrijke rol spelen:

  • De verschillende manieren om publiek aan te trekken en te behouden;
  • Het samenstellen van een programma;
  • het creëren van een identeit en een stem voor de gemeenschap;
  • Het ontwikkelen van instrumenten om de loyaliteit te verhogen en meer publiek aan te trekken;

Deze conferentie bevat enkele open slot sessies zodat de participanten de mogelijkheid krijgen om innovatieve projecten en/of strategieën te pitchen. Dit is een kans voor nieuwe internationale samenwerkingsprojecten.

Dit Lab is gericht op alle Europese vertoners, al dan niet lid van het Europa Cinemas netwerk. Het aantal deelnemers is beperkt tot 40 personen. Er wordt wel voorkeur gegeven aan deelnemers die nog niet eerder hebben deelgenomen aan een vorige sessie.

Inschrijven


Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier op de website uiterlijk op 7 oktober 2016 te sturen naar: iangel@europa-cinemas.org.
 
 


 
 
www.creativeeurope.be

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier