Copy
Online versie
NEWSFLASH / MAKERS & PRODUCENTEN

Aankomende deadlines voor makers & producenten

 

In deze nieuwsbrief:  


 

MEDIA-subsidieoproepen

 

Ontwikkeling van 1 Project (Single Project)

Subsidie voor de ontwikkeling van een langspeelfilm, serie of interactief werk (fictie, animatie, creatieve documentaire), bedoeld voor cinema, tv of digitaal platform
Deadline: 20 apr 2017
 


TV-Productie (TV Programming)

Subsidie voor de productie van televisiefilms, animatiefilms, creatieve documentaires en series, bedoeld voor televisie
Deadline: 30 mei 2017

 

Wil je begeleiding of advies bij je subsidieaanvraag?

Contacteer Joyce Palmers of Delphine Dumon van de Media Desk Vlaanderen
 

 

Internationale coproductiefondsen


De Europese Commissie ondersteunt 6 internationale coproductiefondsen waar je voor je internationale project ook subsidie kunt aanvragen. Bij de volgende 5 fondsen kan je nog terecht dit jaar.

World Cinema Fund Europe
Distributiefinanciering: projecten kunnen doorlopend worden ingediend.

Sørfond
Deadline: 4 mei 2017

Hubert Bals Fund +Europe
Deadline productiefonds: 1 apr 2017
Deadline distributiefonds: 1 dec 2017


IDFA Bertha Fund Europe
Distributiefonds: Projecten kunnen doorlopend ingediend worden tot oktober 2017. 
Deadline coproductiefonds: 1 mei 2017

ACM Distribution
Deadline distributiefonds: 30 sep 2017
 

 

Industrie-events

 
Hieronder volgt een selectie van de belangrijkste industrie-events. Op de pagina Media industrie-events van onze website vind je een uitgebreider overzicht.

Je kunt een VAF-beurs aanvragen voor deelname aan coproductiefora, die ondersteund zijn door het MEDIA programma van Creative Europe, op voorwaarde dat je geselecteerd bent met je project. Meer info hierover lees je op de pagina Talentontwikkeling van de VAF-website.
 

DOCUMENTAIRE


Docville Industry

22 t/m 30 mrt, Leuven (BE)

 

CPH:DOX Industry

16 t/m 26 mrt, Kopenhagen (DK)
  • CPH:Market (16 t/m 26 mrt), een gecureerde VoD-filmmarkt:
  • CPH:Forum (22 t/m 23 mrt): een internationaal financierings- en coproductieforum,
  • CPH:Conference (20 t/m 24 mrt), een nieuw 5-daags programma van keynotes, case studies en interactieve ervaringen binnen film, technologie, wetenschap en kunst, i.s.m. Documentary Campus,
  • CPH:LABGOOD PITCH EUROPE (24 mrt)
  • Propellor | Springboard (18 & 19 mrt).
 

Sheffield Doc/Fest Industry

9 t/m 14 jun 2017, Sheffield (UK)
Deadline inzenden project: 16 maart
  • Meetmarket: pitching & 1-2-1-meetings voor docu en non-fictieprojecten in alle formats (kortfilm, langspeelfilm, serie, etc.)
  • Alternate Realities Market: pitching & 1-2-1-meetings voor online, interactieve en VR-projecten in alle formats en genres (docu, non-fictie & hybrid)

Sunny Side of the Doc

19 t/m 22 jun 2017, La Rochelle (FR)
Deadline inzenden project: 21 april

'Sunny Side of the Doc' is een jaarlijkse internationale markt voor documentaire in La Rochelle (FR). In de 2017 editie ligt de focus op geschiedenis.

 

Online Platform: Pitch the Doc

'Pitch the Doc' is een nieuw en uniek web-based pitching platform voor documentairefilmmakers, waar docuprojecten online gepresenteerd worden aan beslissingsmakers vanuit alle markten. Dit platform biedt ook copyrightbescherming aan al de werken die zich via dit medium voorstellen.
 


TELEVISIE/ SERIES


Plan TV: 'Diversity as a business opportunity: the UK perspective'

15 mrt 2017, Brussel (BE)
Deadline aanmelding: 10 maart

CSA, screen.brussels, TWIST en mediarte.be organiseren de 7de conferentie voor professionals van Plan TV. Deze editie buigt zich over het economisch en algemeen belang - dus ook dat van de omroepen - van projecten met meer diversiteit. Deelname is gratis.
 

MIPTV

3 t/m 6 apr 2017, Cannes (FR)
Elk jaar in april verwelkomt MIPTV talloze TV-distributeurs en buyers om distributie- en coproductiedeals te sluiten. Ook producenten en ontwikkelaars van digitale online content en video games zijn welkom. Dit is het laatste moment om te registreren voor de Creative Europe Media Umbrella stand of ook via Flanders Image. 

FILM

Marché du Film, Cannes (FR)

17 t/m 26 mei 2017, Cannes (FR)
Deadline aanvraag accreditatie "early bird": 10 maart


 

BELEID

 

European Film Forum 

6 apr 2017, Vilnius
Het eerstvolgende European Film Forum met werktitel 'Promotion and Prominence of European Audiovisual Content' vindt plaats tijdens het Vilnius Film Festival. Het Forum zal bestaan uit twee panels: 'Breaking barriers: How films from New Europe can make an impact at home and abroad' en ' Roadmaps to success: new directions in talent development'. Het gedetailleerde programma wordt later bekend gemaakt op onze site. Noteer alvast 6 april 2017 in je agenda.
 

MEDIA-Trainingen


Op de MEDIA-Opleidingen pagina van onze webite krijg je voor een volledige overzicht van trainingen, die ondersteund zijn door het MEDIA-programma. Hieronder lichten we er 2 uit met een naderende deadline

Wist je dat je als Vlaamse audiovisuele professional ook een subsidie kunt aanvragen om een Media-gesteunde opleiding te volgen bij het Vlaams Audiovisueel Fonds en Mediarte?
 

!F LAB

mei & jul 2017, Gent (BE) & Tourcoing (FR)
Deadline aanmelding met project: 12 maart

!F Lab is een training voor de ontwikkeling en productie van online factual interactive stories. Dat kunnen diverse creatieve projecten zijn waarbij digitale interactieve media gebruikt zoals online journalistiek, interactieve docu's, serious games, educatieve apps etc. Het programma bestaat uit 2 sessies van telkens 4 dagen. Deelnemen aan 1 sessie is mogelijk, maar er wordt aangeraden om het volledige programma te volgen.
 

Trans Atlantic Partners

jun & sep 2017, Duitsland & Canada
Deadline aanmelding: 18 april

Trans Atlantic Partners is een jaarlijks intensief trainings- en netwerkprogramma voor ervaren film- en televisieproducenten uit Europa, Canada en de VS met een langspeelfilm- of dramaseriesproject geschikt voor coproductie.
 
Facebook
Twitter
Website
www.creativeeurope.be

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier