Copy
Online versie
NEWSFLASH VOOR VERTONERS

In deze newsflash:

 1. Art Cinema = Action + Management 2017
 2. Developing Your Film Festival Training
 3. Screen Leaders 2017
 4. Europa Cinemas Next/Change beurzen
 5. VAF Vertonersontbijt tijdens DOCVILLE
 

Art Cinema = Action + Management 2017

28 aug t/m 4 sep 2017, Venetië (IT) - deadline 15 mrt 2017


Het 'Art Cinema = Action + Management' programma is voor professionals die werken in het arthouse-vertoningscircuit. Het heeft als doel de competitiviteit van arthousecinema's te vergroten, de ontwikkeling van een gediversifieerd aanbod en het marktaandeel van art cinema's in de wereld te vergroten. 

De opleiding bestaat uit een sessie specifiek gericht op jonge professionals en een sessie gericht op meer ervaren professionals. De 8 of 6-daagse opleiding besteedt aandacht voor zowel theorie als praktijk en er wordt gewerkt met thematische workshops, case studies, kennisdeling, brainstormsessies en screenings. 

Dit programma wordt georganiseerd door Cicae, met steun van het Media programma en vindt plaats in het kader van het Venice International Film Festival (30 aug t/m 9 sep 2017)
 
Data van de sessies:
 • Juniors Session: 28 augustus – 4 september: 8 dagen
 • Executives Session: 28 augustus – 2 september: 6 dagen
Tot 15 maart kun je je inschrijven via:de site van Cicae
 

Developing Your Film Festival

19 t/m 24 jun 2017, Edingburgh (UK) - deadline 24 apr 2017


Developing Your Film Festival (DYFF) is een 6-daags trainingsprogramma voor professionals uit het Europese festivalcircuit (medewerkers guestcare, communicatie, pers, programmatie, directie, vrijwilligers, partnerschappen etc.). Het programma is onder meer gericht op het opstellen van nieuwe en innoverende businessplannen, de ontwikkeling van creatieve strategieën om meer publiek en inkomsten te genereren en het bevorderen van toekomstige samenwerkingen.

DYFF wordt georganiseerd door Independent Cinema Office (ICO) met steun van het Media programma en vindt dit jaar plaats in het kader van Edinburgh International Film Festival.
Inschrijven kan tot 24 april 2017.
Download het volledige programma
 

Screen Leaders 2017

Voor CEO's en CFO's van festivals en cinema's

'Screen Leaders' is een zeer praktisch en op-maat-gemaakt programma voor bedrijfsleiders opererend in film, tv, animatie, games, postproductie, VFX, sales, distributie, festivals en vertoning. Onderwerpen zijn: strategic planning, management, leiderschap, innovatie, digitale markt, brand development en marketing. Het traject bestaat uit 11 opleidingsdagen aangevuld met online opvolgingssessies verspreid over 6 maanden.

Programma:

 • Module 1 –  29 juni t/m 2 juli 2017 in Dublin
 • Module 2 –  31 augustus en 1 september of 7 en 8 september 2017 in Berlijn of in Dublin (data en locatie vrij te kiezen)
 • Module 3 –  16 t/m 19 november 2017 in Berlijn
Meer info

Europa Cinemas Next/Change

Internationale uitwisseling van vertoners


Next/Change is een nieuw intiatief van Europa Cinemas dat de internationale uitwisseling tussen cinemavertoners binnen het Europa Cinemas-netwerk wil bevorderen. Vertoners krijgen de kans om te reizen naar andere cinema's om daar ervaringen te delen, samenwerkingen op te zetten en hun expertise te vergroten op het gebied van programmering, CRM-systemen, ruimte en ontwerp, branding en publiekswerving.

Europa Cinemas voorziet beurzen (maximum 50 % van de reiskosten en de overnachtingskosten, max 7 nachten, op basis van dagvergoedingen) voor alle Europa Cinemas-vertoners, maar ook voor andere vertoners uit 1 van de landen die deelnemen aan het Media programma. Lees meer over alle voorwaarden in de  NEXT/CHANGE GUIDELINES .

Het programma loopt het hele jaar door, je dient je aanvraag in minumum 2 maanden voor vertrek. Er worden elk jaar 30 studiebeurzen uitgereikt.

Aanmelden kan via het inschrijvingsformulier op de site van Europa Cinemas. Stuur dit naar: Adrian Preda (Adrian.Preda@europa-cinemas.org), verantwoordelijke voor de Benelux).
 

VAF Vertonersontbijt tijdens DOCVILLE

wo 29 mrt 2017, Leuven (BE)

 
Het internationaal Documentaire FilmfestivaL DOCVILLE vindt dit jaar plaats van 22 t/m 30 maart 2017. Noteer alvast het eerstvolgende VAF Vertonersontbijt in de agenda: woensdagvoormiddag 29 maart 2017 van 9u30 tot 12u30 tijdens Docville in de nieuwe zalen van Cinema Zed op de Vesaliussite in Leuven.

Naast een presentatie van verschillende nationale initiatieven zal Adrian Preda, de verantwoordelijke van Europa Cinemas voor de Benelux, een presentatie houden van de verschillende steunmogelijkheden voor vertoners i.h.k.v. Europa Cinemas.

Programma:
 • VAF-steun aan vertoningsnetwerken (Erik Martens)
 • Cinema ZED, twee nieuwe zalen - inclusief rondleiding op de middag (Johan Van Schaeren)
 • Dalton distributie (An De Winter)
 • Cinemien (Katrien Volders)
 • Imagine (Tinne Bral)
 • Docpoppies (Mark Daems)
 • Internationaal dansfilmfestival Brussel (Roxane Huilmand)
 • Europa Cinemas (Adrian Preda)
 • My life as an actor (Eric De Kuyper)
 • Technische kwaliteit van projecties (Frank Moens)
Meer info volgt nog via het VAF.
Facebook
Twitter
Website
www.creativeeurope.be

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier