Copy
Online versie
Newsflash / 12 september 2016

3 Creative Europe Media events in San Sebastian

Van 16 tot en met 24 september vindt het filmfestival in San Sebastián plaats en van 19 tot en met 21 september vindt in dit kader ook het V Europe Latin-America Co-production Forum plaats. De Europese Commissie en verschillende Media Desken zullen hier aanwezig zijn en organiseren samen 3 events waar jullie van harte op uitgenodigd zijn. Joyce Palmers van Media Desk Vlaanderen zal aanwezig van 17 tot en met 21 september 2016.

25 years media Happy Hour

17 september 2016, 19u30

In het kader van de 25ste verjaardag van het Media programma nodigt de Spaanse Media Desk alle festival geaccrediteerden uit voor een netwerkdrink op zaterdag 17 september 2016 om 19u30 in 'Sala Club de Prensa' in het Kursaal.

 

European Film Forum: Audiences in Motion, Listening to the User

18 september 2016, 9u30 - 14u30

Het Filmfestival in San Sebastián en Creative Europe Media organiseren op 18 september 2016 voor de tweede keer het  Europees Film Forum met het thema Audiences in Motion: Listening to the User.

Internet heeft de gehele audiovisuele productieketen veranderd: traditionele formats worden losgelaten, de vraag naar audiovisuele content neemt toe, evenals de manieren van vertonen en niet te vergeten het gedrag van het publiek. Aansluiting bij de nieuwe generatie, de zogenaamde millennials en digital natives, zorgt voor grote kansen in de audiovisuele industrie. Digitale middelen en social media bieden de mogelijkheid voor communicatie tussen de makers en de gebruikers van content. Luisteren naar het publiek lijkt een verplichting te zijn geworden. Het Forum presenteert praktische cases waarbij publieksparticipatie een grote rol speelt, evenals data-analyse en het monitoren van social media. 

Tegelijkertijd kunnen digitale technologieën helpen om bestaande
kansen op een nieuwe manier te bekijken. Het Creative Europe Media programma streeft ernaar om publiek te bereiken over de grenzen heen voor audiovisueel werk. Echter, het publiek voor niet-nationale Europese films beslaat slechts 10% van de totale doelgroep. Daarom is het van belang om te luisteren naar het niet-nationale publiek om de culturele diversiteit van het publiek te bevorderen en de omzetten te laten groeien.

Op de agenda staat een keynote van Emmanuel Durand (WARNER BROS. ENTERTAINMENT FRANCE/SNAPCHAT, Frankrijk) en vervolgens twee panels over: “Publieksparticipatie” & “Distributie - het begrijpen van het Europese publiek”. In het panel spreken: Martin Dawson (Europese Commissie – MEDIA), Marianne Furevold (NRK, Noorwegen), Fernando López Puig (TVE, Spanje), Camille Lopato (DIVRSION, Frankrijk), Felipe Pontón (TELEFÓNICA - MOVISTAR+, Spanje), Arturo Guillén (COMSCORE, VS), Tania Sutherland (MUBI, VS), Dag Asbjornsen (Head International – Norwegian Film Institute). Elena Neira (LA OTRA PANTALLA, Spanje) modereert het Forum.

Datum en locatie:  zaterdag 18 september van 9u30 tot 14u30 in het San Telmo Museum in Donostia, San Sebastian

Het doel van het Film Forum is om een platform te creëeren voor de dialoog tussen de Europese Commissie en stakeholders in de audiovisuele sector en op die manier beleid te ontwikkelen voor de uitdagingen en kansen die voortvloeien uit de digitale revolutie.

Klik hier voor meer informatie over het forum in San Sebastián. Vrije toegang voor geaccrediteerden.
 


Europa & Latijns-Amerika: coproductie-event (door Media Desken)

18 september 2016, 16u00 - 18u30

Het internationale filmfestival in San Sebastián is het belangrijkste Europese trefpunt voor producenten die Europees-Latijns-Amerikaanse coproducties (willen) maken. Tijdens het 64e filmfestival organiseert de Baskische Creative Europe Desk samen met de desken uit Hamburg, Barcelona, Sevilla, Madrid, Vlaanderen en Nederland op 18 september 2016 een showcase van succesvolle coproducties tussen Europa en Latijns-Amerika. Producenten vertellen over hun ervaringen en Latijns-Amerikaanse fondsen geven inzicht in de voorwaarden voor ondersteuning van coproducties.

Christoph Friedel van Pandora Film Produktion, Constanza Arena van CinemaChile en Janneke Langelaan, coördinator bij het Hubert Bals Fonds (IFFR), presenteren Dos Disparos van Martín Rejtman, een coproductie tussen Argentinië, Chili, Nederland en Duitsland. Ook op het programma staat de coproductie 100 Años de Perdon (ES/ARG) van Antonio Chavarrías. Moderator is Dag Asbjornsen, hoofd International, Norwegian Film Institute.

Datum en locatie: zondag 18 september 2016, 16u00 - 18u30 in Tabakalera (International Contemporary Culture Centre of San Sebastián)

PROGRAMMA:

16u05 – 16u45:
Coproductie Duitsland/Nederland/Chili
Dos disparos van Martín Rejtman

Aan het woord: CHRISTOPH FRIEDL (Executive Producer bij Pandora Film Produktion), CONSTANZA ARENA (Executive Director bij CinemaChile), JANNEKE LANGELAAN (Programma Adviseur Latijns Amerikaanse speelfilms bij het International Film Festival Rotterdam)

16u45 – 17u25:
Coproductie Spanje/Argentinië
Cien años de perdón van Daniel Calparsoro

Aan het woord: BORJA PENA (Executive Producer Vaca Films) & ALEJANDRO CACCETA – TBC (President Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales (Argentinië))

17u25 – 18u00:
Coproductie Spanje - Mexico
El elegido van Antonio Chavarrías

ANGELS MASCLANS (Delegated Producer Oberon Cinematográfica) & JORGE SANCHEZ SOSA – TBC (Directeur General bij IMCINE (Mexico))

18u00:
Netwerkborrel

Geïnteresseerd om deze showcase bij te wonen? Meld je dan bij Joyce Palmers van de Creative Europe Media Desk Vlaanderen.

32 Media-gesteunde films op San Sebastian


Op het Festival worden er 32 Media-gesteunde films vertoond (volledig overzicht). De Vlaamse film ‘Le Ciel Flamand’, geregisseerd door Peter Monsaert en geproduceerd door Lunanime werd geselecteerd voor het New Directors programma. De Britse film ‘A Quiet Passion’ geregisseerd door Terence Davies & in minoritaire coproductie met het Vlaamse productiehuis Potemkino is geselecteerd voor de Zabaltegi-Tabakaleri competitie. “L’Economie du couple”, geregisseerd door Joachin Lafosse & in minoritaire coproductie met het Vlaamse productiehuis Prime Time is geselecteerd voor het Perlas programma. Voor het Coproductieforum werden er 17 internationale projecten geselecteerd, waaronder het Belgische project 'La civil' van Teodora Ana Mihai, een productie van 'One for the Road BVBA' in coproductie met Mexico en Roemenië.
 
Facebook
Twitter
Website
www.creativeeurope.be

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier