Copy
Online versie
HOTNEWS / 28 juli 2016
Summer times! Ideaal voor aan het zwembad of op een terrasje bij een cocktail: een oplijsting van de laatste rapporten opgemaakt door de European Audiovisual Observatory.
                                               
                                                    Enjoy the holidays!


 

Rapport: Mapping the Animation Industry in Europe

Tijdens het European Film Forum in Annecy op 15 juni 2016 presenteerde de European Audiovisual Observatory een rapport over Mapping the Animation Industry in Europe. Het rapport is een aanvulling op de eerdere publicatie Focus on Animation.

Het doel van het onderzoek was om hiermee het animatielandschap in kaart te brengen en data van animatiewerken in Europa te verzamelen om daarmee Europese steunmaatregelen aan te kunnen passen ten gunste van deze groeiende sector.

Rapport: How do films circulate on VOD services and in cinemas in the European Union?

Het European Audiovisual Observatory verzamelde de laatste gegevens over de circulatie van Europese films in cinema's en VOD platformen. Het rapport is online gratis beschikbaar.
 
Grafiek: afkomst van films in VOD catalogi in de EU.

Rapport: Media ownership: towards Pan-European groups?

Deze nieuwe marktanalyse focust op een selectie van grote pan-Europese groepen van zowel zenders als distributeurs en sales agents. Het rapport bekijkt hun geografische voetafdruk, hun positie in verschillende markten en hun recentste uitbreidings-, aankoop- en verticale integratiestrategieën.

Het rapport Media ownership: towards Pan-European groups? is gratis beschikbaar.

Presentatie: Traditional broadcasting: is it still relevant?

Staan on-demand audiovisuele mediadiensten op het punt om de audiovisuele mediamarkt te domineren? Is het tijd dat we de businessmodellen van traditionele televisie in vraag gaan stellen?

De presentaties van de conferentie die plaatsvond in Praag op 9 juni 2016 omtrent dit thema zijn nu online beschikbaar.

Rapport: The Theatrical Market for European Films Outside of Europe - Key Figures 2014

Dit rapport maakt een analyse van de cinemamarkten voor Europese films buiten Europa. Het onderzoek is gebaseerd op 12 niet-Europese markten waaronder de Noord-Amerikaanse markt, vijf Latijns-Amerikaanse markten, China, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland.
 
De publicatie kan je bestellen voor 40 euro op deze website of ontlenen bij de Media Desk.

Rapport: Focus 2016: World Film Market Trends

Marché du film (Cannes) publiceert al sinds 1998 een overzicht van de laatste trends in alle grote filmmarkten over heel de wereld op het vlak van filmproductie, distributie en ticketverkoop. De redactie van het rapport wordt uitgevoerd door het departement voor informatie over markten en financiering van European Audiovisual Observatory.


Je kan het rapport bestellen vanaf 28 euro op deze website of ontlenen bij de Media Desk.

Facebook
Twitter
Website
www.creativeeurope.be

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier