Copy
Online versie
NEWSFLASH / 21 september

TorinoFilmLab - call for applications


TorinoFilmLab, het Media ondersteunde opleidingsinitiatief dat opkomend talent met een eerste langspeelfilmproject ondersteunt, heeft haar programma herwerkt tot 3 labs: ScriptLab, FeatureLab en SeriesLab.

Vanaf deze editie worden twee plaatsen gereserveerd voor Vlaamse deelnemers in gelijk welk programma van het vernieuwde aanbod.
 

ScriptLab


ScriptLab staat vanaf nu niet enkel open voor scenaristen, regisseurs en story editors, maar ook voor creative producenten en hun idee voor een fictie langspeelfilm. Geselecteerde producenten worden gekoppeld met scenaristen om op internationaal niveau samen te werken aan hun scenario’s. ScriptLab incorporeert daarbij de programma's Script&Pitch, AdaptLab en StoryEditing.

Call for applications: 3 oktober 2016
Deadline: 1 december 2016

 

FeatureLab


FeatureLab combineert het voormalige FrameWork en AudienceDesign. FrameWork richt zich tot creatieve teams (scenarist, regisseur en producent) geïnteresseerd in een 360° ontwikkeling van een eerste of tweede langspeelfilmproject. Audience Design is er voor  film-, media & digital professionals die innovatieve publieksstrategieën willen uitwerken voor internationale filmprojecten.

Call for applications: 9 januari 2017
Deadline: 1 maart 2017
 

SeriesLab


SeriesLab is een gloednieuw programma dat gericht is op het ontwikkelen van innovatieve en kwalitatieve TV serie projecten. SeriesLab staat open voor teams van scenaristen die werken aan ongepubliceerde projecten in een vroeg ontwikkelingsstadium.

Call for applications: 12 september 2016
Deadline: 17 oktober 2016


Je kan je kandidaat stellen via torinofilmlab.it. Graag ook je kandidatuur mailen naar Siebe Dumon van het VAF. Via een VAF-beurs kan je een tussenkomst van max. 50% voor je inschrijvings- en reiskosten aanvragen.

Zie torinofilmlab.it voor meer info. Bekijk ook ons uitgebreid overzicht van alle andere Media ondersteunde opleidingen.

Facebook
Twitter
Website
www.creativeeurope.be

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier