Copy
Online versie
NEWSFLASH - 3  FEBRUARI 2016

Distributie van animatiefilms - Wat zijn de mogelijkheden vandaag? (10 feb, Brussel)

Industriesessie tijdens ANIMA
Deadline aanmelding: 7 februari 2016


Het Creative Europe Media programma ondersteunt de ontwikkeling en productie van animatieprojecten met een Europese meerwaarde en een transnationaal distributiepotentieel. Daarvoor is het essentieel om al van tijdens de vroegste ontwikkelingsfase van het project een innoverende distributie- en marketingstrategie uit te tekenen.

Op 10 februari organiseren de Creative Europe Media Desken Vlaanderen en Wallonië-Brussel i.h.k.v. Anima Filmfestival (5-14 feb 2016) een industriesessie. De sessie begint met de korte presentatie: 'The Media programme, what’s in there for the animation professional?'. Daarna komen ervaren producenten en distributeurs aan het woord met goede praktijkvoorbeelden, ervaringen en toekomstvisies. Een belangrijke focus zal worden gelegd op langspeelanimatie voor volwassenen. Na de sessie wordt er een netwerklunch aangeboden door de Desken en de Unie van Regisseurs.

Aan het woord: Vincent Tavier (La Parti Productions), producent van «Panique au village» en  «La rentrée des classes» – Diana Elbaum (Entre Chien et Loup), producente van «Le magasin des suicides» en «The Congress» - Annemie Degryse (Lumière & Lunanime), producente van «Phantom Boy» en distributeur van «Souvenirs de Marnie» en «The Wind Rises». Eric Goossens (Walking the Dog) coproducent van «Les Triplettes de Belleville» en «The Congress» zal de sessie modereren.

Praktisch:

  • Datum en tijd: woensdag 10 februari van 11u00 tot 13u00 gevolgd door een netwerklunch
  • Locatie: Studio 1 in Flagey (Brussel)
  • Voertaal: Engels
  • Deelname aan de infosessie en netwerklunch is gratis.
  • Aanmelden verplicht uiterlijk op 7 februari 2016 via het registratieformulier.

Dit is een initiatief van Creative Europe MEDIA desk Vlaanderen en Wallonië-Brussel in samenwerking met ANIMA Festival (Futuranima) en met steun van de Unie van Regisseurs.

Meld je aan voor Cartoon Business  (21 t/m 23 mrt, Utrecht)

Deadline aanmelding: 7 maart 2016


Cartoon Business is een seminar over nieuwe businessmodellen voor financiering en inkomsten van tv-animatieseries. Er wordt onder andere dieper ingegaan op de mogelijkheden van VoD-diensten, boekenuitgeverijen, investeerders, zenders en digitale content ontwikkelaars. Dit jaar legt Cartoon Business nadruk op de kleinere landen die er in slagen om series te maken met kleine omroepen en publieke middelen.

Cartoon Business vindt dit jaar plaats van 21 t/m 23 maart 2016.

Meld je aan via de site van Cartoon Media op uiterlijk 7 maart.
 

Cartoon Business is een onderdeel van Cartoon Masters, vier topseminaries gericht op de animatieprofessional met elk een verschillende focus. Naast Business zijn er de volgende seminaries:

  • Cartoon 360: pitching event voor crossmedia animatieprojecten
  • Cartoon Digital: focus op digitale animatie en entertainment voor 'connected screens'.
  • Cartoon Springboard: focus op pitching skills voor jonge animatie professionals.
Als Vlaamse audiovisuele professional kan je een beurs aanvragen om een Media-gesteunde opleiding of coproductiemarkt te volgen bij het Vlaams Audiovisueel Fonds en Mediarte.

 

Facebook
Twitter
Website
www.creativeeurope.be

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier