Copy
Online versie
NEWSFLASH/ 25 NOVEMBER 2015
Tijdens de 21e editie van het Kortfilmfestival van Leuven zullen meer dan 250 kortfilms te bekijken zijn. Daarnaast zijn er een aantal professionele activiteiten.
 

Creative Europe Industry Talk & Brunch tijdens Kortfilmfestival Leuven

zaterdag 5 december 2015


Op de laatste dag van het festival organiseren Creative Europe Media Desk Vlaanderen en het Kortfilmfestival Leuven een brunch waar publiek en filmmakers elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer.

Tijdens de brunch nemen er 4 experts plaats in onze sofa voor een industry talk over marketing, distributie en publieksbereik. Bert Lesaffer (KASK Cinema, Animal Tank production) gaat tijdens deze industry talk in discussie met Wouter Jansen (NL, Go Short Festival Nijmegen, Some Shorts Distribution), An De Winter (BE, Dalton Distribution, Fonk vzw) en Ilse Schooneknaep (BE, VUB).

Een kortfilm maken is één ding, je film tot bij het publiek krijgen is iets anders. Welke verschillende tools kan je gebruiken zodat je film niet verloren gaat in de massa? Hoe werk je een sterke marketingstrategie uit? Welke alternatieve pistes kan je bewandelen om een publiek te bereiken? Welke rol kunnen online-platformen, zenders, sponsors en pers spelen in de distributie van je film? Kan je iets verdienen aan je film?

Het team van Creative Europe Desk Vlaanderen zal ook aanwezig zijn om met geïnteresseerden de financiering- en ondersteuningsmogelijkheden voor filmmakers met hulp van het Creatieve Europe Media-programma te bespreken.


Praktisch
 • Datum & tijd: zaterdag 5 december. Brunch van 11u00 tot 13u00. Talk van 11u00 tot 12u00
 • Locatie: Kunstencentrum STUK (STUKcafé), Leuven
 • Kostprijs: 9 euro per persoon (inclusief gratis ticket voor een voorstelling naar keuze diezelfde dag). Betaling ter plaatse, enkel cash.
 • Geaccrediteerde professionals en studenten met een studentenfilmpas kunnen gratis binnen. Anderen kunnen een gratis toegang aanvragen via mail naar marie.renier@cjsm.vlaanderen.be.
 • Inschrijven is verplicht, mail naar brunch@kortfilmfestival.be.
In de namiddag, is er van 12u30 tot 14u30, de masterclass scenerioschrijven van Linda Cawgill i.s.m. de Scenaristengilde en van 15u00 tot 18u00 een Speeddate XL.


Experten
 • Bert Lesaffer is creative producer bij het jonge productiehuis Animal Tank. Daarnaast werkt hij in KASK / School of Arts Gent als docent van Initiatie in het Werkveld, een introductie in de audiovisuele sector voor film- en animatiefilmstudenten, en als coördinator van het stageprogramma Kunst in het Werkveld. Voor het alternatieve filmhuis KASKcinema doet hij de programmatie en communicatie.
 • Wouter Jansen is programmacoördinator van Go Short - International Short Film Festival Nijmegen (NL) sinds 2009. Drie jaar geleden startte hij het festivaldistributiebedrijf Some Shorts dat gespecialiseerd is in visueel sterke en gedurfde kortfilms en documentaires. Zijn films hebben 400 selecties ontvangen, meer dan 80 onderscheidingen en werden geselecteerd door festivals zoals SXSW, Berlinale, Locarno, IDFA, San Sebastian en Visions du Réel. 
 • An De Winter werkt sinds 2002 voor Fonk vzw waar ze voor de verschillende projecten een brede waaier aan functies vervuld heeft, zoals productie, redactie, administratie en pers. Ze coördineerde en produceerde de distributieprojecten van het Kortfilmfestival en DOCVILLE. Sinds 2013 staat ze aan het hoofd van Dalton Distribution
 • Ilse Schooneknaep is doctoraatsstudent aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze onderzoekt de distributie en circulatie van Europese films binnen de Europese landsgrenzen. Daarnaast programmeert ze ook kortfilms, documentaires en Europese films op Filmfestival Oostende.
 

Andere professionale activiteiten tijdens Kortfilmfestival Leuven

 • Info- en inspiratiesessies kortfim: di 1 december, 10u00 - 12u00 gevolgd door lunch
 • Master's Talk met Adil El Arbi: di 1 december, 20u15 - 21u15
 • Pitching workshop: wo 2 december, 14u00 - 19u00
 • Virtual Reality seminarie: do 3 december, 11u00 - 16u30. VR-projecten komen ook in aanmerking voor Media-ontwikkelingssteun in het kader van Creative Europe. Marie Renier van Creative Europe Desk Vlaanderen zal die dag ook aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.
 • Virual Reality workshop: vr 4 december, 10u00 - 19u00
Facebook
Twitter
Website
www.creativeeurope.be

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier