Copy
Online versie
NEWSFLASH / 14 APRIL 2015

Day of the Doc 2015

De dag van de professional: zaterdag 9 mei

'Distributie & Outreach': daar draait het om tijdens de vierde editie van de 'Day of the Doc'. Een plaatsje veroveren op het witte doek is niet makkelijk voor documentaire films. Toch zijn er wel een aantal succesverhalen. Wat beweegt er zoal op het vlak van distributie op de Vlaamse én internationale markt? En outreach lijkt hét buzz-woord van deze tijd, maar wat houdt het precies in en hoe werkt het? We halen er een aantal specialisten bij die hun kennis en ervaringen komen delen. De 'Day of the Doc' is een dagvullend programma voor professionals en bestaat uit vier sessies.

10u00 - JE FILM IN DE ZAAL
Voor documentaires is de weg naar het witte doek moeilijk. Traditionele en nieuwe spelers op het gebied van distributie stellen zich voor en gaan in gesprek. M.m.v. Dalton Distribution, Docpoppies, Jekino, Lessen in het Donker en Gofilex. Erik Martens, Hoofd Verspreiding Filmcultuur bij het VAF, zal ook aanwezig zijn.


11u30 - JE FILM IN HET BUITENLAND (sessie in het Engels)
Om je film internationaal op de markt te krijgen, is vaak een sales agent nodig. Peter Jäger (Autlook Filmsales) en Gitte Hansen (First Hand Films) vertellen hoe ze te werk gaan.

14u00- OUTREACH (sessie in het Engels)
Ben Kempas was distributie- en marketingproducent bij het Scottish Documentary Institute, en verrichtte daar onderzoek naar tools en strategieën voor duurzame publieksbetrokkenheid. Hij is een internationaal gewaardeerd spreker over outreach, en deelt zijn ervaringen met ons


16u00 - CROWDFUNDING
Crowdfunding en crowdsourcing maken meestal deel uit van een uitgekiende outreachcampagne. België loopt achterop, horen we zeggen. Wat kunnen we vandaag verwachten van deze vorm van publieksbinding? We proberen daar een realistische kijk op te geven, m.m.v. het Nederlandse Cinecrowd en (onder voorbehoud) KissKissBankBank.

We sluiten de dag af met een netwerkdrink.

Joyce Palmers en Marie Renier van de Creative Europe Media Desk zullen de hele dag aanwezig zijn voor vragen over het subprogramma Media.

Het volledige programma is binnenkort beschikbaar via de website van Flanders Doc of Docville
Plaats: Cinema Zed, Naamsestraat 96, Leuven.
Toegang: 20 euro (inclusief lunch en netwerkdrink). Leden van Flanders Doc en van de Unie van Regisseurs betalen 10 euro.
Inschrijven voor 4 mei, via dayofthedoc@docville.be

De 'Day of the Doc' wordt georganiseerd door Flanders Doc en Docville, met de steun van het VAF, de Creative Europe Media Desk Vlaanderen en Mediarte.

One-to-one meeting met de sales agents


Ter gelegenheid van de 'Day of the Doc', kunnen Vlaamse filmmakers een indivueel gesprek aanvragen met de sales agents Peter Jäger (Autlook Filmsales) en Gitte Hansen (First Hand Films). Peter Jäger en Gitte Hansen werken beiden op de internationale markt en geven je graag advies vanuit hun kennis en ervaring. Voor een one-to-one meeting met hen, moet je je uiterlijk op 23 april inschrijven via dit inschrijfformulier.  Een meeting duurt maximaal 20 minuten.
Opgelet: het aantal beschikbare plaatsen is zeer beperkt!


 

Facebook
Twitter
Website
www.creativeeurope.com

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier