Copy
Online versie
NEWSFLASH/ 11 MAART 2016

WEBDOX & !F Lab: schrijf je nu in!


De 5de editie van de conferentie WEBDOX in het kader van iFLAB 2016 vindt dit jaar plaats op 3 mei, tijdens International Documentary Festival (Docville) te Leuven.

Dit event vindt plaats in het kader van het Story Booster lab van !FLAB 2016, een hands-on trainingsinitiatief gericht op interactive factual digital storytelling, gesteund door Media. Schrijf je nu in: deadline is zondag 13 maart!

WEBDOX is een conferentie met internationale experts aan het woord.
 
In de voormiddag onderzoeken we het belang van user engagement en social impact m.b.t. de verdere ontwikkeling van interactive storytelling en brengen we enkele inspirerende interactieve en VR cases: Reem Haddad (Senior Producer Al Jazeera TV en maker van 'Life on Hold'), Topaz Adizes (Creative Director 'The Skin Deep' en maker van "the { }") en Karim Ben Khalifa (oorlogsfotograaf en maker van VR-project "The Enemy") delen hun inspiraties, lessons learned en ervaringen bij het maken, financieren en uitbrengen van een interactief werk.
 
In de namiddag geven we een overzicht van de huidige financieringsmogelijkheden voor interactieve werken met aan het woord: Liz Rosenthal (CEO Power to the Pixel), Virve Indrén (hoofd EACEA Development Creative Europe Media) en  Domenico De La Porta (hoofd  Wallimage Creative Fund) die ook zal modereren.
 
Deze dag is gericht op storytellers, documentairemakers en -producenten, game developers, designers, software developers, NGO-executives, mediaprofessionals, (web)journalisten, data-analysten, studenten en andere geïnteresseerden.

De organisatie van deze conferentie is in handen van iDROPS in nauwe samenwerking met Creative Europe Desken Vlaanderen, Wallonië-Brussel, Nederland, Luxemburg en NRW (DE) en Docville.

 

Aankomende deadlines voor  markten

 • Sheffield Doc/Fest (10 t/m 15 juni 2016 in Sheffield (UK)).
  Pitch je documentaire tijdens de MeetMarket. Interactive, immersive en virtual reality projects zijn ook welkom.
  Deadline voor insturen project: 16 maart 2016
 • Cross Video Days Content Market (8 t/m 10 juni 2016, Parijs (FR). Een markt voor digitale en multiplatform content
  Deadline voor insturen project: 21 maart 2016
 • MIPTV 2016 (MIPDoc en MICFormats) (4 t/m 7 april 2016, Cannes (FR). Elke jaar in april verwelkomt MIPTV talloze TV-distributeurs en buyers om distributie- en coproductiedeals te sluiten. Ook producenten en ontwikkelaars van digitale online content en video games zijn welkom.
  Deadline voor registratie Media-stand: 25 maart 2016
 • Paris Coproduction Village (8 t/m10 juni 2016, Parijs (FR). Internationale coproductiemarkt voor films.
  Deadline voor insturen filmproject: 31 maart 2016
 • Série Series (29 juni t/m 1 juli 2016, Fontainebleau (FR). Is een festival gewijd aan Europese TV-series. Daarnaast is het een ontmoetingsplek van toonaangevende professionales en creators van TV-series.
  Deadline voor insturen serie: 30 april 2016
 

Aanwezigheid Creative Europe Media-staf tijdens MIPTV


De volgende deadline voor de subsidieoproep voor TV-productie (EACEA 21/2015) is op 26 mei 2016. Uiteraard kan je voor advies en informatie altijd terecht bij Joyce Palmers van Media Desk Vlaanderen.

Julie Vanherck van het Uitvoerende Agentschap EACEA en mede-verantwoordelijk voor de subsidieoproep TV-Productie zal van 4 t/m 6 april 2016 aanwezig zijn tijdens MIPTV in Cannes. Mocht je overwegen om een aanvraag in te dienen of wil je meer informatie, dan kan je een afspraak met haar maken door tijdig een email te sturen naar: julie.vanherck@ec.europa.eu.
 
Tot 25 maart kan je je nog registreren voor een plek op de Media-stand. Je kan via Flanders Image ook een korting krijgen.

De Media-gesteunde organisatie Documentary Campus organiseert op MIPDOC (2-3 april 2016, Cannes) ook 6 industry workshops en panels op 2 en 3 april.
 
Naast MIPTV zijn er ook andere markten voor  TV-series die er binnenkort aankomen, zoals Serie Mania (15 t/m 24 april) en Série Series  (29 juni t/m 1 juli).

Naderende deadlines van Media-ondersteunde opleidingen


Op onze site vind je een overzicht van Media-ondersteunde opleidingen voor audiovisuele professionals. Je kunt selecties maken per topic, doelgroep, datum en deadline. Noteer alvast de naderende deadlines van de volgende opleidingen:  
 

Registreer je voor de Media-stand op Marché du Film in Cannes  


100 Europese films en filmprofessionals kunnen gebruik maken van de Media-stand (11 t/m 20 mei 2016) in het Europees Paviljoen op de Marché du Film in Cannes.
 
Op de Media-stand kunnen deelnemers gebruik maken van verschillende diensten waaronder een front desk, hostesses, een berichtenservice, (net)werkplekken, internet, WiFi en een koffiebar. 

Hoe kan je je registeren voor de Media-stand?
Op de website van media-stands lees je of je aan de criteria voldoet. Vervolgens kun je je pré-registreren. Daarna ontvang je een code waarmee je je kunt registreren op de website van de Marché du Film. Met de code ontvang je ook de exacte instructies van media-stands.

Deadline
Als je in de officiële catalogus van de Marché du Film vermeld wilt worden, dient je je uiterlijk 6 april 2016 te registreren. Let op: zodra er 100 registraties zijn, wordt de inschrijving gesloten. Dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. 

 
European Audiovisual Observatory conferentie tijdens Cannes op 14 mei:  'What Makes European Films Travel?'
 
Het programma wordt later bekend gemaakt, maar noteer alvast de datum (14 mei) in je agenda. De toegang voor deze conferentie is gratis met een markt-accreditatie.
Stuur voor meer informatie een email naar: cannes@coe.int


Digital Festival 2016 (21 juni 2016, Brussel)


Het Digital Festival 2016 brengt Europese en internationale beleidsmakers, multinationals, start-ups, micro-businesses, kunstenaars, performers, wetenschappers, academici en NGO's te samen om de mogelijkheden en impact van digitale technologieën en diensten te onderzoeken.

Het festival is een gevulde dag met interactieve workshops, debatten, talks, live performances en tech-demos.

De volgende thema's zullen aan bod komen: Automation /  Robotics  /  Virtual & Augmented Reality / Digital Skills  /  Women in Tech  / Biometrics and Security  /  Blockchain  /  Li-Fi  /  5G  /  Dark Web  /  Standards / Big Data  / Drones  / Quantum Computing​ / Data Visualisation / Social Innovation / Machine Learning / Medical Technologies / Open Eco-Systems / IoT...

Het festival vindt plaats op 21 juni in The Egg in Brussel. Meer gedetailleerde info volgt op de website www.digitalfestival.eu.

 
Facebook
Twitter
Website
www.creativeeurope.be

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier