Copy
Online versie
NEWSFLASH / 9 SEPTEMBER 2016

Noteer alvast: 'Filem'On Exchange Days'

3 & 4 november 2016, Brussel (BE)


'Filem'On Exhange Days' is een tweedaags professioneel event tijdens het Internationaal Kinderfilmfestival Brussel (30 okt t/m 6 nov). Op het programma staan onafhankelijke inspirerende films voor kinderen en jongeren, masterclasses, debatten met regisseurs, scriptwriters & producers en verschillende netwerkmomenten.


Donderdag 3 november: Dag van de Belgische cinema voor kinderen en jongeren
De dag vangt aan met een reeks Belgische kortfilms voor kinderen, geproduceerd door Les films du Nord, A Private View, Creative Conspiracy, Loupiote, Graphoui en de scholen La Cambre, RITCS, Haute école Albet Jacquard, etc.

Er is tevens een forum over de diverse publieke financieringsmogelijkheden én een masterclass scenarioschrijven voor Belgische filmmakers. Heb je een uitgewerkt idee/pitch rond een kinderfilm? Contacteer info@filemon.be voor instructies aan welke voorwaarden deze pitch moet voldoen. De deadline is 30 september. Ben je geselecteerd door de scenaristengilde, dan heb je de gelegenheid om je pitch voor te stellen aan een jury van producenten, scénaristen en regisseurs tijdens die dag.

Vrijdag 4 november: Europese uitwisseling, documentaires en geëngageerde cinema voor kinderen en jongeren
Filem'On stelt op vrijdag verschillende grotere en kleinere producties over actuele thema's voor in het bijzijn van de regisseurs. In een sofagesprek 'Lessons learned, Tips 'n tricks' gaan we het debat aan met diverse genodigden over het maken en produceren van documentaires én geëngageerde cinema voor kinderen en jongeren.

Meer informatie:
Het gedetailleerd programma en informatie over inschrijvingen vind je binnenkort op de website van Filem'On.
Vragen? Stuur ze naar info@filemon.be.

'Filem'On Exchange Days' komt tot stand met steun van Creative Europe Media Desk Vlaanderen & Bruxelles-Wallonië, Screen Brussels, Cinema Ritcs, Cinema Nova, en met steun van de Duitse ambassade in België.

http://www.filemon.be

 
 
Facebook
Twitter
Website
www.creativeeurope.be

Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier