Copy
Nieuwsbrief 5Ritmes met Rimke Pepers
View this email in your browser

"To befriend our feelings, we can dance them, sing them, act them, write them; we can creatively explore and celebrate them." 
~ Gabrielle Roth

 

Let op!!

Tweede Paasdag 17 april géén wekelijkse Wave in Hoorn.
We zijn er weer op 24 april...
tot dans!!! 

 N A V E L S T A R E N  

Eindelijk thuis en waarschijnlijk was die omweg nodig. Om te leren dat ik volledig kan, mag en moet vertrouwen op mijn eigen lichaamswijsheid.

Al jaren, jarenlang voel ik weinig anders in mijn buik dan kou en pijn. Een eindeloze stoet aan behandelingen en therapieën heb ik er op los gelaten.
Als ik duidde waar de pijnplek zat, mijn navel, was de respons altijd iets van ..aaaah ja je zonnevlecht (nee wat lager), je hara (nee wat hoger), je baarmoeder (huh?), je darmen (eet maar veel bruin brood, zei de dokter toen ik op mijn veertiende voor de eerste keer met deze klacht kwam). 
En onzeker als ik was, luisterde ik naar deze mensen, die het allemaal beter wisten dan ik. Ik vertrouwde hen meer dan mezelf. 

Eén van de helingsmethoden waar ik heb meest baat bij heb is het ademwerk; leren ademen, bewust leren ademen. Ademen in mijn hart, ademen in mijn buik, mijn flanken, ademen in mijn bekkenbodem, ademen in mijn grote teen, de adem wordt overal uitgenodigd behalve in mijn navel. 

Zelfs de grote Beerlandt-Bijbel* rept met maar één topic over dit schattige littekentje waar de navelstreng ons verbond met onze moeder, de navelbreuk. Maar dat heb ik toch niet? Toch doet het pijn.

In India heb ik geleerd om dieper dan diep te ontspannen. Daar had ik geen last van mijn buik, barstte van de energie en surfte op de grote levensstroom, totaal in da flow. Dit was waarschijnlijk een combinatie van factoren; het klimaat, de cultuur, de mensen, het eten, de massages, de dansen en de magie van Goa.

Nu twee maanden later sta ik met verkrampte kaken in de keuken mijn ontbijt klaar te maken. Ik voel de spanning in mijn lijf, het gevoel van ‘uit de flow’ te zijn, paniek, zorgen, stilstand. Ik laat mijn ontbijt voor wat het is en ga op een matje op mijn rug in de huiskamer liggen. Ik stem me af op hoe ik me voel, ik dwing mezelf om iets dieper te ademen om het leven weer uit te nodigen. Ik wil leven, ik wil niet een levende dode zijn!
De pijn in mijn navel dient zich aan en ik denk ‘fuck it, ik ga nu gewoon IN mijn navel ademen ondanks wat de geleerde mensen allemaal zeggen'. En bij de eerste ademteug komt er een warme ontspanning bij me binnen en stromen de tranen over mijn wangen. Thuis, veilig….

Hoe lang weet ik al dat mijn navel de ingang, de sleutel, de poort is en hoe lang heb ik dit genegeerd?!

Maar hoe logisch is het? Dit is de plek waar we verbonden waren met onze moeder, de onvoorwaardelijke, extatische staat van zijn waar we op een heel diep niveau naar terugverlangen. Wat we zoeken in relaties, wat we projecteren op mensen of spullen. De navelstreng die ons negen maanden lang voeding en zuurstof gaf. Leven!

Dit heerlijke gevoel van thuis is beschikbaar voor ons allemaal, heel dichtbij, in je buik dat grappige kuiltje of bolletje in het midden van je buik. Kijk maar. 

Wat wil ik nou eigenlijk zeggen met dit lange en persoonlijke verhaal? Eigenlijk wil ik een vraag stellen; wanneer laat je je beïnvloeden of inspireren door een ander en wanneer volg je je eigen wijsheid ook al gaat die dwars tegen de mening of zelfs de goedkeuring van anderen in? Welkom thuis…

* De sleutel tot zelf-bevrijding - Christiane Beerlandt
 
Start Close In by David Whyte 
WATER 
Water is het element dat naast de aarde het meest tastbaar is in ons lichaam; bloed, zweet, tranen. Water is fascinerend veelzijdig en vormloos tegelijkertijd. Kom je dansend onderzoeken hoe water in je beweegt, hoe het water jou beweegt? 

Op zondag 23 april van 10.30 tot 13.30
In het Talententheater in Hoorn
20 euro inclusief thee en wat lekkers
Bel of mail me voor meer info en opgave
info@rimke5ritmes.nl of 06-518 77 857

ELEMENTS
Water op zondag 23 april
Lucht op zondag 28 mei
Ether op zondag 25 juni
...let's dance deep!

 
Dans en Zweethut weekend in Groningen
Jaaaaaa daar gaan we weer!!! Nieuwe data om de heerlijke combinatie van 5Ritmes dans en de goddelijke zweethut van Michaela te ervaren. 
24 t/m 26 november 2017
13 t/m 15 april 2018
Hier vindt je meer info over Michaela van der Meer en haar sacred house of healing Kura Waka. Opgave bij mij. 

 
Her Wild Nature
Een dans-drieluik voor vrouwen 

Eens waren we meisje, nu zijn we vrouw. Lees verder...

Vanuit de donkere dieptes putten we onze kracht. In zusterschap zijn we verbonden. In het heilig huwelijk vinden we heling voor onszelf en de wereld om ons heen. 

Op de vrijdagochtenden 2, 9 en 16 juni 2017 van 9.30 tot 12.30 uur.
In het Talententheater Hoorn en de investering is 60 euro. 

 
 
Beweging zegt soms meer dan 1000 woorden. De Canadese choreografe Chrystal Pite gebruikte de dans, haar eerste taal, om het verhaal van de vluchtelingen te vertellen.
 


Grijp je kans!!Op maandag 15 mei ben ik in Zagreb voor een Teachers Refresh en mijn fantastische collega Jup Jansonius uit Amsterdam neemt de wekelijkse Wave in Hoorn voor haar rekening, dat wordt een feestje. Meer over Jup op haar website.

Maandagavond 5Ritmes WAVES dansmeditatie
Wanneer: iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur 
(m.u.v. maandag 17 april)


Inloop met muziek vanaf 19.45 uur
Waar: Talententheater, Weeshuistuin 1 in Hoorn
Investering: 15 euro per les. De 5 strippenkaart kost 65 euro en is onbeperkt geldig. Ook aangesloten bij de Hoornse Kunst- en Cultuurstrippenkaart.

We dansen op blote voeten of met dansschoenen. Draag kleding waarin je je vrij kan bewegen en neem een flesje water mee.
Opgave van tevoren is niet nodig, maar mag wel. De lessen kunnen heel goed afzonderlijk van elkaar gevolgd worden.

Je bent van harte welkom, beginnende en ervaren dansers...
'If you can move you can dance!!'

Rimke


 
Facebook
Facebook
Email
Email
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rimke Pepers · Achterom 17-21 · Hoorn, Nh 1621 KP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp