Copy
Nieuwsbrief 5Ritmes met Rimke Pepers
View this email in your browser
"Dans is de meest directe manier om de basis-ritmes van het lichaam tot uitdrukking te brengen; dansen is spontaan en universeel - kijk maar eens hoe kinderen op muziek reageren en bedenk dat iedere menselijke cultuur zijn dansvormen heeft, waarin aan de verschillende ritmes vorm gegeven wordt."
~ Gabrielle Roth
 

W E   D A N C E 

Lieve <<First Name>>, 

Autumn kicks in!

'Er werden mij herfstbladeren getoond, vallend van de boom en toen een boom waar al de bladeren al vanaf waren.

Ik hoorde de woorden:

Maak je geen zorgen. De levenskracht is binnenin en door de levenskracht zal het nieuwe ontluiken. Weet dat het oude moet sterven, zodat het nieuw geboren kan worden.'

de woorden van Eileen Caddy, founder van Findhorn Schotland


Zo'n eenvoudige en tegelijkertijd diepe waarheid. Ik houd van de herfst; de tijd van loslaten, naar binnen keren, de balans opmaken, dankbaarheid tonen. De immer veranderende beweging van het leven...Flowing, Staccato, Chaos, Lyrisch, Stilte.  

De tijd van oogsten en dankbaarheid. Waar ben jij dankbaar voor? Ik ben dankbaar dat ik leef, dat mijn bijna volwassen kinderen gezond en écht heel leuk zijn, voor de ruimte en vrijheid die ik heb om mijn zielenpad te volgen, voor de fantastische lieve mensen in mijn leven. Ik ben immens dankbaar voor de samenwerking met Angelike Valster met haar stem en met Michaela van der Meer met haar zweethut. Dankbaar voor de landkaart van de 5Ritmes waarmee ik me steeds gelukkiger door mijn leven navigeer. Dankbaar voor jou om samen mee te dansen. 
Aho. So be it. Om Namah Shivaya. 

 
Hollandse herfst
YOUR BODY - DANCE & SOUND YOUR FEMININE
i.s.m. Angelike Valster
Soulvoice en 5Ritmes gecombineerd in een unieke workshop voor vrouwen, moeders, dochters, zusters, vriendinnen, godinnen, koninginnen. Wie je ook bent, waar je ook in gelooft, jouw waarheid is welkom en de wijsheid van je lichaam...precies zoals je bent. Samen op ontdekkingsreis naar onze vrouwelijke kant van het bestaan met behulp van onze stem en dans. 

Onze vrouwelijk natuur verschilt van de mannelijke, maar desondanks hebben wij ons veel mannelijke trekjes eigen gemaakt. We hebben geleerd om te vechten, niet op te geven, door te gaan….en soms op te branden. Teveel vuur, teveel yang doet ons uiteindelijk niet goed, het gaat om de balans. Tijdens deze dag gaan we onze yin krachten herinneren, verwelkomen en thuiskomen in ons vrouwenlijf, onze zachte én krachtige natuur. 
We gaan onderzoeken hoe deze twee energieën in ons leven en bewegen door te luisteren naar ons lichaam. Meer info

In samenwerking met Angelike Valster, gecertificeerd Soul Voice® practitioner en authorized Soul Voice teacher.
Meer info 
www.dekrachtvanjestem.nl

Soulvoice 
Is een creatieve klanktherapie & stemhelings vorm die de menselijke stem onderzoekt tot in zijn ultieme dieptes en potenties. Mensen zijn wezens van resonantie. Onze stem herinnert zich wat wij zijn vergeten. Het onthult onze rijkdom, levendigheid en kracht, onze lichte en donkere kanten. Het draagt onderdrukte en pijnlijke herinneringen in zich en grote vreugde. Het is onze vibrationele blauwdruk en een levend getuigschrift van wie we zijn in de essentie van onze ziel.

Zondag 22 oktober van 10.00 tot 17.00 
Investering 60 euro incl thee en lekkers
Opgave info@rimke5ritmes.nl 06 518 77 857
 
Dansdag UNITY op zondag 10 december
Een heerlijke dans-zondag waarin we dansen met de twee krachten die ons allemaal leven; yin en yang, donker en licht, feminien en masculien, Vloeiend en Staccato. Vanuit deze twee polariteiten ontstaat alles! In het heilig huwelijk vinden we heling voor onszelf en de wereld om ons heen. Een dag om je dans te verdiepen. 

Zondag 10 december 2017
Kosten zijn 55 euro 
We dansen van 10.00 tot 17.00 uur en je bent ontzettend welkom met alles wie en wat je bent!
 
Her Wild Nature - een drieluik voor vrouwen op vrijdagochtend
Omdat er nog zoveel te ontdekken valt! In een veilige groep van vrouwen duiken we dieper in de dans en onszelf. Vanuit deze donkere dieptes putten we onze kracht. In zusterschap zijn we verbonden.

Een mooie gelegenheid om de meerwaarde te ervaren van een doorgaande groep en regelmatig dansen. Een cyclus met een vaste groep vrouwen, zusters, moeders, dochters waarin we afdalen in onze binnenwereld en de oeroude lichaamswijsheid wakker dansen.

Op de vrijdagochtenden 3, 10 en 17 november 2017 van 9.30 tot 12.30 uur. In het Talententheater Hoorn en de investering is 60 euro. 

DANS & ZWEETHUT i.s.m. Michaela van der Meer in Groningen
Een dans- en zweethutweekend in het najaar om 2017 opgeschoond af te sluiten. Zo toepasselijk in de winterperiode waarin de natuur naar binnen keert en wij mensen als onderdeel van de natuur dus ook. Om ons op alle niveaus te reinigen en om het donker op te zoeken, het donker van de zweethut en de wintertijd. Het donker van het onbekende en het grote 'niet-weten' welke zaadjes zullen ontkiemen en welke niet. De balans tussen intentie en overgave.

Van vrijdag 24 november 19.00 uur tm zondag 26 november 17.00 uur.
Investering 250 euro incl. vegetarische maaltijden en overnachtingen.
In samenwerking met Michaela van der Meer.
Locatie Kura Waka Roodeschool, Groningen.
Max 20 deelnemers.


Meer info en opgave
 
Maandagavond 5Ritmes WAVES dansmeditatie
Wanneer: (bijna) iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur 

Inloop met muziek vanaf 19.45 uur
Waar: Talententheater, Weeshuistuin 1 in Hoorn
Investering is 15 euro per les.
De 5 strippenkaart kost 65 euro. 

Aangesloten bij de Hoornse Kunst- en Cultuurkaart. 

We dansen op blote voeten of met dansschoenen. Draag kleding waarin je je vrij kan bewegen en neem een flesje water mee.
Opgave van tevoren is niet nodig, maar mag wel. De lessen kunnen heel goed afzonderlijk van elkaar gevolgd worden.

Je bent van harte welkom, beginnende en ervaren dansers...
'If you can move you can dance!!'
Let's dance!
Rimke
Facebook
Facebook
Email
Email
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rimke Pepers · Achterom 17-21 · Hoorn, Nh 1621 KP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp