Copy
Nieuwsbrief 5Ritmes met Rimke Pepers
View this email in your browser

D a n c e   o n !  

 

"Energie beweegt in golven, golven bewegen in patronen en patronen bewegen in ritmes. Een mens is precies dat: energie, golven, patronen, ritmes. Niets meer en niets minder. De mens is een dans."

 
~ Gabrielle Roth

 


Herfstig...
Het nieuwe seizoen dient zich aan en we bewegen mee, we hebben geen keus! We passen ons aan, haasten ons om de oogst binnen te halen of we doen misschien iets rustiger aan en keren naar binnen. Her en der gaat een verwarming of een kaarsje aan.

De herfst is het jaargetijde bij uitstek waarin we het oude kunnen achterlaten, loslaten zoals de bomen hun bladeren en de natuur haar kleuren. 


Ook in de dans herkennen we deze kwaliteiten en energieën. Chaos is het ritme om los te laten, om los te laten wat niet langer bij ons past; beperkende overtuigingen, ongezonde gewoonten of relaties, vastzittende emoties.
 

Gabrielle Roth, de grondlegster van de 5Ritmes, heeft een workshop ontwikkeld die heet "Slow dancing with chaos". En is dat niet de kunst? Om rust te vinden temidden van chaos, de waanzin van alledag. Om het oog van de storm te vinden. Om in de chaos die ons soms overspoelt onze voeten, ons centrum, ons hart te vinden, zodat de herfststormen ons niet meesleuren, maar schoonspoelen zodat we lichter door het leven gaan.
In onderstaande video spreekt zij hier inspirerend gepassioneerd over (2.03 min.)

 

5 Ritmes WAVES dansmeditaties
Wanneer: Iedere maandag van 20.00 tot 22.00 uur.
Inloop met muziek vanaf 19.45 uur
Waar: Talententheater, Weeshuistuin 1 in Hoorn
Kost: 13 euro per les. 5 Strippenkaart kost 55 euro

We dansen op blote voeten of met dansschoenen. Draag kleding waarin je je vrij kan bewegen en neem een flesje water mee. 
Opgave van tevoren is niet nodig. De lessen kunnen heel goed afzonderlijk van elkaar gevolgd worden. 


Je bent van harte welkom, beginnende en ervaren dansers...
"If you can move you can dance"!!
Met een groet van Rimke

06 - 518 77 857

 
Facebook
Facebook
Email
Email
   
Meer informatie over de 5Ritmes via onderstaande links,
de internationale en Nederlandse website.