Copy
Nieuwsbrief 5Ritmes met Rimke Pepers
View this email in your browser
"Bring your life to the dancefloor, bring the dancefloor to your life"
~ Gabrielle Roth
 

H E R E   W E   G O   A G A I N !!

Hoi <<First Name>>, 

Hoe was jouw zomervakantie?
Van hoogzomer naar diepherfst in één dag; dit is Nederland denk ik terwijl ik naar buiten kijk en de donkere lucht en regen zie en tegelijkertijd het zout en zand van gisteren nog op mijn huid voel. Leven in dit kikkerlandje vraagt om flexibiliteit, leven in deze tijd vraagt om flexibiliteit. De constante stroom van informatie die op ons afkomt, alle prikkels en snelle veranderingen, we hebben veel aan ons hoofd, we moeten regelen, schakelen en zijn ons er gelukkig steeds meer van bewust dat we rust nodig hebben, stilte, niets doen, ontspannen. Iedereen heeft daarvoor zijn of haar eigen manier en die van mij is de dans. Iedere keer weer contact maken met de 'billion miles of unexplored wilderness from the head to the feet' (Gabrielle Roth). En als mijn voeten weer eenmaal stevig op de aarde staan dan is het hoofd vanzelf rustiger en in staat te luisteren naar het gefluister van mijn hart. Tot de volgende golf die me weer meeneemt....


Na een heerlijke zomervakantie gaan op 4 september de wekelijkse lessen in Hoorn weer van start. En in deze goedgevulde nieuwsbrief vind je een aantal prachtige workshops waar ik heel enthousiast over ben, ik hoop jij ook!


 
UNITY I & II op 1 oktober en 10 december
Twee dans-zondagen waarin we dansen met de twee krachten die ons allemaal leven; yin en yang, donker en licht, feminien en masculien, vloeiend en staccato. Vanuit deze twee polariteiten ontstaat alles! Twee heerlijke dagen om je dans te verdiepen.

Zondag 1 oktober en 10 december
Kosten zijn 55 euro per dag
Als je beide dagen komt betaal je 100 euro
We dansen van 10.00 tot 17.00 uur en je bent ontzettend welkom met alles wie en wat je bent!
 
Her Wild Nature - een drieluik voor vrouwen op vrijdagochtend
Nieuwe data voor het drieluik HER WILD NATURE

Omdat er nog zoveel te ontdekken valt. In een veilige groep van vrouwen duiken we dieper in de dans en onszelf. Vanuit deze donkere dieptes putten we onze kracht. In zusterschap zijn we verbonden. In het heilig huwelijk vinden we heling voor onszelf en de wereld om ons heen. 

Een mooie gelegenheid om de meerwaarde te ervaren van een doorgaande groep en regelmatig dansen. Een cyclus met een vaste groep vrouwen, zusters, moeders, dochters waarin we afdalen in onze binnenwereld en de oeroude lichaamswijsheid wakker dansen.

Op de vrijdagochtenden 3, 10 en 17 november 2017 van 9.30 tot 12.30 uur. In het Talententheater Hoorn en de investering is 60 euro. 

DANCE & SOUND YOUR FEMIMINE i.s.m. Angelike Valster
In het voorjaar van 2017 gaven Angelike Valster en ik voor de eerste keer de combi workshop stem en dans. Deze twee disciplines bleken elkaar enorm te inspireren en te versterken. Voor de dansers is het een uitdaging om hun authentieke stem te laten horen, voor de stemwerkers is het een uitdaging om hun lichaam in beweging te zetten zonder gebruik van woorden of klanken. Een unieke gelegenheid om samen op ontdekkingsreis te gaan aan de hand van de Soulvoice en 5Ritmes practice. 

Zondag 22 oktober van 10.00 tot 17.00 met Angelike Valster in Hoorn. Investering 60 euro incl thee en lekkers en een bijzondere ervaring!
 
DANS & ZWEETHUT i.s.m. Michaela van der Meer in Groningen
Een dans- en zweethutweekend in het najaar om 2017 opgeschoond af te sluiten. Zo toepasselijk in de winterperiode waarin de natuur naar binnen keert en wij mensen als onderdeel van de natuur dus ook. Om ons op alle niveaus te reinigen en om het donker op te zoeken, het donker van de zweethut en de wintertijd. Het donker van het onbekende en het grote 'niet-weten' welke zaadjes zullen ontkiemen en welke niet. De balans tussen intentie en overgave.

Van vrijdagavond 24 tm zondag 26 november
Investering 250 euro incl. vegetarische maaltijden en overnachtingen.
In samenwerking met Michaela van der Meer.
Locatie Kura Waka Roodeschool, Groningen.
Vóór 15 september geboekt en betaald 225 euro.
Max 20 deelnemers.


Meer info en opgave
 
INTIMACY  
een driedaagse Hearbeat workshop met Silvija Tomčik in Leiden 

Intimacy is an open path, a bridge between my heart and yours. We get stuck on the bridge because we don’t want to pay these tolls: total surrender to vulnerability, spontaneity and an open, unguarded heart.” Gabrielle Roth

Vrijdag 22 september t/m zondag 24 september in Leiden.
Met Silvija Tomcik uit Kroatië. 

Meer info en opgave bij Dorine Hoog

Maandagavond 5Ritmes WAVES dansmeditatie
Wanneer: (bijna) iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur 

Inloop met muziek vanaf 19.45 uur
Waar: Talententheater, Weeshuistuin 1 in Hoorn
Investering is 15 euro per les.
De 5 strippenkaart kost 65 euro. 


De strippen van de Hoornse Kunst- en Cultuurkaart kun je hier ook inleveren. 

We dansen op blote voeten of met dansschoenen. Draag kleding waarin je je vrij kan bewegen en neem een flesje water mee.
Opgave van tevoren is niet nodig, maar mag wel. De lessen kunnen heel goed afzonderlijk van elkaar gevolgd worden.

Je bent van harte welkom, beginnende en ervaren dansers...
'If you can move you can dance!!'

Let's dance!
Rimke
Facebook
Facebook
Email
Email
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rimke Pepers · Achterom 17-21 · Hoorn, Nh 1621 KP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp