Copy
Nieuwsbrief 5Ritmes met Rimke Pepers
View this email in your browser

"In vloeiend ontdek je jezelf, in staccato definieer je jezelf en chaos helpt je om jezelf op te laten lossen, zodat je niet vast komt te zitten in het zelf dat je ontdekt en gedefinieerd hebt. Lyrisch inspireert je om diep door te dringen tot jouw unieke energie en tot de expressie ervan en stilte geeft je de mogelijkheid om op te gaan in de grote energie die alles en iedereen omvat, zodat je het hele proces opnieuw kunt doorlopen."
 
~ Gabrielle Roth
 

 K E E R   O P   K E E R ...

 flowing            staccato            chaos            lyrical            stillness
verliefd worden op de 5Ritmes. Op de eenvoud en de kracht van deze dansmeditatie. Deze vijf energiepatronen belichamen brengt ons in beweging, brengt ons leven in beweging, zorgt ervoor dat we opgaan in de grote stroom van het leven en we moeiteloos ons pad dansen. Hierboven een video van 5minuten met dans en woorden van Lucia Horan ter inspiratie. Enjoy! 
Het element ETHER 
Aankomende zondagochtend de laatste in de elementenreeks ETHER. 

Drie uur dansen met als inspiratie dit vijfde element. Volgens de oude Grieken was ether de ziel van de wereld die bergtoppen omhult, wolken, sterren, zon en maan. Het element dat de hele aarde doordrong en de hemellichamen in beweging zette is misschien ook verantwoordelijk voor onze beweging? 

Wees welkom op zondag 25 juni van 10.30 tot 13.30
In het Talententheater in Hoorn
20 euro inclusief thee en wat lekkers
Bel of mail me voor meer info en opgave
info@rimke5ritmes.nl of 06-518 77 857
Her Wild Nature
Een dans-drieluik voor vrouwen 
Nieuwe data voor het drieluik HER WILD NATURE

Omdat er nog zoveel te ontdekken valt. In een veilige groep van vrouwen duiken we dieper in de dans en onszelf. Vanuit deze donkere dieptes putten we onze kracht. In zusterschap zijn we verbonden. In het heilig huwelijk vinden we heling voor onszelf en de wereld om ons heen. 

Een mooie gelegenheid om de meerwaarde te ervaren van een doorgaande groep en regelmatig dansen. Een cyclus met een vaste groep vrouwen, zusters, moeders, dochters waarin we afdalen in onze binnenwereld en de oeroude lichaamswijsheid wakker dansen.

Op de vrijdagochtenden 3, 10 en 17 november 2017 van 9.30 tot 12.30 uur. In het Talententheater Hoorn en de investering is 60 euro. 

UNITY - balance between feminine and masculine
Twee dans-zondagen waarin we dansen met de twee krachten die ons allemaal leven; yin en yang, donker en licht, feminien en masculien, vloeiend en staccato. Vanuit deze twee polariteiten ontstaat alles! Twee heerlijke dagen om je dans te verdiepen.

Zondag 1 oktober en 10 december
Kosten zijn 55 euro per dag
Als je beide dagen komt betaal je 100 euro
We dansen van 10.00 tot 17.00 uur en je bent ontzettend welkom met alles wie en wat je bent!

 
Dance Your Feminine Voice - Sound Your Feminine Dance

In het voorjaar van 2017 gaven Angelike Valster en ik voor de eerste keer de combi workshop stem en dans. Deze twee disciplines bleken elkaar enorm te inspireren en te versterken. Voor de dansers is het een uitdaging om hun authentieke stem te laten horen, voor de stemwerkers is het een uitdaging om hun lichaam in beweging te zetten zonder gebruik van woorden of klanken. Een unieke gelegenheid om samen op ontdekkingsreis te gaan aan de hand van de Soulvoice en 5Ritmes practice. Meer info t.z.t. maar save the date!

Zondag 22 oktober van 10.00 tot 17.00 met Angelike Valster in Hoorn. Investering 60 euro incl thee en lekkers en een bijzondere ervaring!

H O L Y   S W E A T 
Een dans- en zweethutweekend aan het einde van het jaar om 2017 opgeschoond af te sluiten. In de donkere periode waarin de natuur naar binnen keert en wij mensen als deel van deze natuur dus ook. Om te reinigen, de balans op te maken, om los te laten wat ons niet langer dient en om de zaadjes uit te zoeken die we willen planten om in de nieuwe cyclus tot bloei te laten komen. 
 
Van vrijdagavond 24 tm zondag 26 november Investering 250 euro inclusief vegetarische maaltijden en overnachtingen.
Vóór 1 september geboekt en betaald 225 euro.
Max 20 deelnemers.

Hier vindt je meer info over Michaela van der Meer en Kura Waka. Opgave bij mij via mail, app, face to face etc.  
To sweat is to pray... 
N O G   4  K E E R ...voor de zomerstop

De zomerstop is van 24 juli tm 28 augustus. In deze periode ga ik een tweetal vijfdaagse workshops assisteren: The Rhythm of your Heartbeat met Mirjam van Hasselt in Amsterdam  en Sexual Grounding met Katya Verbrugge in de buurt van Antwerpen. Heb je zin om je dans te verdiepen? Kom ook! Zo komen we de zomer wel door ;-)

Op maandag 4 september gaan we weer van start met de wekelijkse WAVES op maandag in Hoorn xxx

Maandagavond 5Ritmes WAVES dansmeditatie
Wanneer: maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur 


Inloop met muziek vanaf 19.45 uur
Waar: Talententheater, Weeshuistuin 1 in Hoorn
Investering: 15 euro per les. De 5 strippenkaart kost 65 euro en is onbeperkt geldig. Ook aangesloten bij de Hoornse Kunst- en Cultuurstrippenkaart.

We dansen op blote voeten of met dansschoenen. Draag kleding waarin je je vrij kan bewegen en neem een flesje water mee.
Opgave van tevoren is niet nodig, maar mag wel. De lessen kunnen heel goed afzonderlijk van elkaar gevolgd worden.

Je bent van harte welkom, beginnende en ervaren dansers...
'If you can move you can dance!!'

Rimke
Facebook
Facebook
Email
Email
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rimke Pepers · Achterom 17-21 · Hoorn, Nh 1621 KP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp