Copy

Wie geeft jouw leven licht?
 

32116087-1060-4d78-ab76-c5fafae3eff6.png
Agenda
5 april 2019
9 april 2019
11 april 2019
12 april 2019
18 april 2019
18 april 2019
19 april t/m 3 mei 2019
6 mei 2019
9 mei 2019
14 mei 2019
23 mei 2019
27 mei 2019
29 mei 2019
30 en 31 mei 2019
Open Podium groep 7 en 8 (13.15 - 14.15 uur)
OR-vergadering
Kijkochtend Kanjerles
Koningsspelen (alle leerlingen om 12.00 uur vrij!)
Paasviering in de klas!
Nieuwsflits 14
Meivakantie!
Luizencontrole
Nieuwsflits 15
OR-vergadering
Nieuwsflits 16
MR/OC-vergadering
Studiedag team, alle leerlingen vrij!
Hemelvaart
Beste ouders en verzorgers
En het is alweer april! Na de fantastische grap van de juffen op 1 april hebben we voor de tweede keer een info-avond gehouden om de stand van zaken weer te geven omtrent de plannen voor KC Bernhard. Fijn dat jullie er waren! De komende tijd zullen we jullie op de hoogte houden door stukjes in de Nieuwsflits en nog meer info-avonden. Op 8 april 2019 is er een extra MR-vergadering in het kader van onze plannen voor unitontwikkeling en de daarbij behorende verbouwplannen. Mochten er nog vragen zijn of heeft u tips, kom gerust even binnen of stuur een mailtje. Wij willen u graag meenemen in dit boeiende proces. In de volgende Nieuwsflits meer informatie over het vervolg!

Hartelijke groet,

Corine Pieffers
Trefwoord

Week 15 en 16 (8 april t/m 19 april):
Paasthema: Overwinnen
Inhoud: Over de overwinning van het licht op het donker. 

In de onderbouw en bovenbouw vertellen we verhalen en praten we er samen over. Naar aanleiding van dit onderwerp stellen we vragen als:
Onderbouw:
- Wat komt er na het donker?
- Waar is Sjors bang voor?
- Hoe overwin je je angst?
- Wat helpt als je bang of verdrietig bent?

Bovenbouw:
- Wat doe jij als je bang bent in het donker?
- Hoe voelt dit kind zich?
- Waarom zou je deze draak willen verslaan?
- Wie geeft jouw leven licht?

Bijbel: Paasverhalen (Lucas/Johannes).
 

 

Paasviering op 18 april 2019

Paasviering
In de vorige nieuwsflits is er per abuis een foutje ingeslopen. Op donderdag 18 april (en niet op woensdag 17 april) vieren de leerlingen het paasfeest met de leerkrachten op school. Het thema van deze viering is ‘licht en duisternis’. Na een gezamenlijke opening en het paasverhaal in de klas, is er een heerlijk lunch buffet. De leerlingen hoeven geen lunchpakketje mee naar school. 
 

Oproep van de ouderraad

Beste ouders,
 
Hierbij doen we een oproep voor nieuwe leden in de ouderraad. Een aantal leden van ons gaan stoppen en we zijn op zoek naar vaders en moeders die het leuk vinden om mee te helpen bij activiteiten, die school organiseert, voor de kinderen. Activiteiten zoals het Sinterklaasfeest, het Voorleesontbijt, Koningsdag enzovoort. We houden ons niet bezig met beleidszaken maar ondersteunen het team van Kindcentrum Bernhard bij diverse activiteiten. Onze hulp varieert van iedereen voorzien van drinken tot helpen bij activiteiten tot hulp bij het organiseren van een activiteit. We hebben 8x (per schooljaar) een vergadering waarbij we elkaar op de hoogte houden van de aankomende activiteiten. U bent niet verplicht om uw hulp aan te bieden bij iedere activiteit. U kunt zelf aangeven wat en wanneer het u uitkomt. Wij zijn op zoek naar nieuwe leden maar ook op zoek naar een voorzitter en penningmeester.

Bent u geïnteresseerd en heeft u nog vragen dan kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen. In de aankomende periode staan er een aantal leuke activiteiten op de agenda. Indien het u leuk lijkt om te zien wat onze taken hierbij zijn, dan nodigen wij u uit om met ons mee te lopen en/of een vergadering bij te wonen.
  
Adella Warkor
Mandy Drent                           
Wilma Kroes                           
Henriette Ronner
Sandra van den Hout   
Marry Heite Prins                     
Sandra de Lange                     
Mariëtte Bakker           
Cindy Zeefat                           
Lotte van der Geest
 

Zending
Zendingsdoel:
Afgelopen maanden waren we sponsor van de schoolkinderen van de new Horizon Nursery and Primary school in Uganda. https://www.nacmu.org/nl. Al het geld wat wij bij elkaar gespaard hebben wordt besteed aan onderwijs (schoolgeld, pennen, boeken, eten, gezondheidszorg en uniform). Doordat de kinderen naar school kunnen, krijgen de ouders de mogelijkheid om te werken en geld te verdienen en krijgen de kinderen de gelegenheid om onder andere te leren lezen. We hebben in totaal 389,33 gespaard. En er is nog een gift binnen gekomen van 140,-. Geweldig. Dat brengt het op een bedrag van 529,33 euro. Bedankt voor jullie inzet!
 
Zendingsdoel (nieuw):
Afgelopen week zijn de kinderen druk bezig geweest om sponsors te zoeken voor ons nieuwe spaardoel en hebben ze daarna fanatiek rondjes gelopen op het schoolplein. Nog niet alle geld is binnen. Geeft u het vandaag aan uw kind mee naar school? Dank u! Ons nieuwe spaardoel is namelijk: World Servants. Juf Jenita gaat in de zomervakantie vrijwilligerswerk doen in Malawi. Dit doet zij met de organisatie van World Servants. Juf gaat daar lerarenwoningen en wc’s bouwen waardoor er meer leraren naar het dorp toe kunnen. En zo kunnen er meer kinderen naar school. We sparen t/m het eind van het schooljaar voor de bouwwerkzaamheden in Malawi.
https://www.worldservants.nl/?gclid=EAIaIQobChMImfLMzv-L4QIVGZ7VCh1VxAVvEAAYASAAEgJoM_D_BwE. Jouw investering verandert generaties! 
 
 
Een kanjerles van de kanjers van groep 1

In groep 1 staan de laatste tijd de kleine kanjerverhaaltjes van Max centraal. Dit zijn korte verhaaltjes met duidelijke prenten over herkenbare gebeurtenissen voor de kinderen. We bespreken dan hoe we in de kring zitten, naar buiten lopen, in de zandbak spelen, etcetera.

Vorige week bekeken wij het verhaaltje: Mama gaat weg. De mama van Aap gaat weg. Aap is bang dat mama nooit meer terug komt. Aap wil dat mama blijft en gaat raar doen. Tijger ziet wat Aap doet en pakt de witte pet. Tijger geeft de witte pet aan Aap. Aap zet de witte pet op en doet niet meer raar. Vogel wordt heel boos en Konijn gaat hard huilen. Alle dieren krijgen van Tijger een witte pet en doen niet meer raar. Mama kan naar haar werk.

In de klas volgt spontaan een kringgesprek, want sommige kinderen bij ons in de klas hebben ook moeite met afscheid nemen. Zouden zij dan ook de witte pet op kunnen zetten? We maken met elkaar de afspraak dat we elkaar helpen en ook de witte pet erbij pakken, net zoals Tijger.

 

Nieuws vanuit de opvang

Inmiddels is het thema kunst voorbij. Maar was het leuk! Vele ouders en kinderen hebben ons museum bezocht. De kunst was te bewonderen van de gang van de groepen 1 en 2 t/m de kinderopvang.

Afgelopen maandag zijn we gestart met het thema lente en voedselketen. Dit thema kunnen we namelijk mooi combineren. Het boek Rupsje Nooitgenoeg gaan we hier veel voor gebruiken. We zijn ook begonnen met het zaaien van tomatenplantjes, komkommerplantjes, wortelen en zonnebloemen. De kinderen vinden dit erg leuk en zijn erg nieuwsgierig hoe dit allemaal gaat. Elke dag kijken we of er al plantjes boven komen. En ja hoor, de zonnebloemen komen al tevoorschijn.

Verder is het weer de afgelopen week wisselend. De ene dag spelen we met z’n allen in de gymzaal en de andere dag spelen we lekker veel buiten. 

Ook bij de BSO is het volop lente. De zaadjes voor de kruidentuin zijn gezaaid, de violen in een pot gezet en in een kar hebben de kinderen verschillende soorten zaden van groenten gezaaid. Vanaf nu geven we ze water, zetten ze in de zon en spreken ze met liefde toe. Dan gaan ze vast goed groeien. We volgen het proces nauwkeurig!

Het thema van deze maand op de BSO is dan ook: Smaakplezier. We gaan ruiken, proeven, voelen, horen en ervaren hoe leuk het is om met eten om te gaan. We proeven verschillende producten wat bijdraagt aan een gevarieerd eetpatroon. We gaan aan de slag met gezonde producten en leren wat gezond is. We gaan proefjes doen en experimenteren met eten. Kortom, een leuke en leerzame maand.

Daarnaast was er de vraag of we weer eens buitenspelletjes van ‘vroeger’ wilden gaan doen met de kinderen van de BSO. En dat is erg leuk. We maken veel plezier met onder andere: knikkeren, touwtje springen, verstoppertje en blikspuit.

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumbernhard@accrete.nl.
Kindcentrum Bernhard Wilhelminastraat 47 Steenwijk, OV 8331 ME Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Bernhard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Bernhard · Wilhelminastraat 47 · Steenwijk, OV 8331 ME · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp