Copy

And so the adventure has just begun!
 

32116087-1060-4d78-ab76-c5fafae3eff6.png
Agenda
27 mei 2019
29 mei 2019
30-31 mei 2019
3 juni 2019
6 juni 2019
10 juni 2019
17-20 juni 2019
20 juni 2019
21 juni 2019
24 juni 2019
25 juni 2019
28 juni 2019
1-5 juli 2019
3 juli 2019
4 juli 2019
8 juli 2019
9 juli 2019
10 juli 2019
11 juli 2019

12 juli 2019
 

MR/OC-vergadering
Studiedag team, alle leerlingen vrij!
Hemelvaart en extra vrije dag
Schoolfotograaf
Nieuwsflits 17
Tweede pinksterdag, alle leerlingen vrij!
Avondvierdaagse
Nieuwsflits 18
Studiedag team, alle leerlingen vrij!
MR/OC-vergadering
OR-vergadering
Tweede rapport mee!
10-minutengesprekken
Juffendag, alle leerlingen om 12.00 uur vrij!
Nieuwsflits 19
MR/OC-vergadering
Musical groep 8 (in de Meenthe!)
Groep 8 neemt afscheid en is om 10.00 uur vrij!
Kinderen van groep 1 t/m 7 maken van 08.30 tot 09.00 uur kennis met nieuwe leerkrachten
Vanaf 12.00 uur zomervakantie!

Beste ouders van de kinderen van KC Bernhard
Op ons kindcentrum is het lekker druk. De kinderen hebben leuke uitjes, toernooien en natuurlijk leuke lessen van de juffen. Ook lopen er zo af en toe bouwvakkers rond en er vinden allerlei overleggen plaats in het kader van de unitontwikkelingen. Inmiddels zijn we ook weer bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe kalender 2019-2020. Nog maar zeven weken en dan breekt de zomervakantie aan. Wat gaat het weer snel!

De nieuwe ontwikkelingen op ons kindcentrum roept misschien vragen op. Wij willen u nogmaals laten weten dat wij altijd bereid zijn om uitvoerig antwoord te geven op uw vragen. Dus kom gerust binnen!

Hartelijke groet,

Corine Pieffers

PS:
De eerstvolgende informatieavond over de ontwikkelingen staat gepland op 15 oktober 2019. Noteer alvast deze datum in uw agenda!
Verhalen
= Aanwakkeren (week 22 en 23)
De verhalen gaan deze week over aarzelen en doorpakken, over lauw volk en enthousiasme, over bemoediging en inspiratie (Handelingen 1).

Afscheid juffen en meester
Het einde van het schooljaar is bijna in zicht. Ook dit jaar betekent dit dat we afscheid moeten nemen van een aantal collega's. Juf Karin heeft een nieuwe functie bij Kwadraat (Clausschool). Juf Jacqueline heeft ook een nieuwe baan. Zij gaat werken als IB-er op een school in Wezep. Ook meester Henk heeft een nieuwe uitdaging. Hij is al aan de slag bij Kindcentrum Buitenhoeve. Tot slot juf Sarah. Het is nog niet helemaal duidelijk wat juf Sarah gaat doen volgend schooljaar. Wij wensen deze vier collega's heel veel succes bij alles wat ze gaan doen! Binnenkort hoort u wat de laatste werkdag is zodat u nog in de gelegenheid bent om eventueel de hand te schudden.
Formatie schooljaar 2019-2020

Op dit moment zijn we druk bezig met de formatie voor het volgende schooljaar. Het uitgangspunt hierbij is het continueren van de rust voor KC Bernhard. Zoals het er nu uitziet, gaat dat lukken! We kunnen nog niet concreet een beeld geven, maar beloven wel dit zo spoedig mogelijk te doen. Zodra het formatieplaatje besproken is met de MR/OC delen we dit met alle ouders.

Een kanjerles van groep 4/5a

Afgelopen weken hebben we het binnen de kanjerlessen gehad over onze gevoelens. Mister Peanut leert dat je de bal niet van kinderen af kan pakken, maar dat het bijvoorbeeld bij het voetballen wel gebeurd. Voor mister Peanut een verwarrende tijd. Voor de kinderen een vrolijk verhaal waar ze hun inbreng hebben in hoe het anders opgelost kan worden. Deze week hebben we tot slot verteld over onze eigen gevoelens. Ben je wel eens verdrietig zonder dat je huilt en ben je wel eens verdrietig en heb je wel tranen? Er kwamen mooie verhalen naar boven en hier en daar werd nog een traantje weggepinkt toen er aan een bepaalde gebeurtenis werd teruggedacht. 

Naast de kanjertraining zijn we ook op dit tijdstip bezig met de executieve functies. Het zijn de regel- en aansturingsfuncties van de hersenen om ons gedrag te sturen, om zo doelgericht en efficiënt te kunnen handelen. Je hebt ze nodig in de dagelijkse praktijk en in het bijzonder bij het leren op school. Dit doen we door middel van verschillende spelletjes. 

Het werkgeheugen: De fotograaf maakt een foto van onze klas. De fotograaf kijkt naar de klas en moet even naar de gang. Één van de kinderen verstopt zich in de klas. Als de fotograaf terug komt ziet hij dan ook wie er mist? Even kijken. Ja! Ik mis Liva. 

Ik ga op reis en neem mee... U kent het spel vast door verschillende dingen op te noemen. Wij gingen verschillende gebaren/bewegingen doen die we allemaal moesten onthouden. Dit ging verbazend goed. 

Let op je toerenteller: De eerste leerling in de kring ging een bepaald gezicht trekken en gaf dit gekke gezicht door aan de volgende in de kring. Toen de kring rond was stond ieders gezicht op deze manier. Lachen verboden dus! Dat was ingewikkeld. 

Gooi je roer om: De kinderen kregen een opdracht die snel uitgevoerd moest worden. Bijvoorbeeld: Ga met drie linkerschouders tegen elkaar aan staan. Met vier schoenneuzen. Met zes handen. Leuk om te zien hoe creatief ze hiermee om gaan en hoe snel ze kunnen schakelen van de ene opdracht naar de andere opdracht. 

Nieuws vanuit de opvang

Moederdag is achter de rug. De kinderen hebben hard gewerkt om mama een mooi cadeautje te kunnen geven. We hopen dat alle moeders een fijne dag hebben gehad.

We werken nu met het thema “de boerderij”. Hierbij lezen en zingen we uit “We hebben er een geitje bij”. Dat is ook te vinden op YouTube, dus misschien leuk om thuis met je kind(eren) ook eens te kijken.

Afgelopen maandag zijn we op schoolreisje geweest naar Monkey Town in Wolvega. Wat hebben we een plezier gehad. Moe maar voldaan kwamen we weer terug.

Veel kinderen hebben hun zomerjas of een vestje aan. Zouden jullie ook hierin weer de naam willen zetten? Als de zon schijnt smeren we volop met zonnebrandcrème, wij gebruiken hiervoor Nivea. Mocht je liever een andere zonnebrandcrème willen i.v.m. allergie, graag zelf meegeven.

Deze maand op de BSO is het thema “proefjes en experimentjes”. We hebben al van alles gemaakt en ontdekt. Op de klimtoren hebben we geëxperimenteerd of dit voorbeeld ook echt zou werken. We zijn klein begonnen met een soort loep en daartussen een gekleurd papiertje. Eenmaal klaar gauw buiten uit proberen… Oeps geen zon, dat is nou jammer. Experiment mislukt maar wel gezellig bezig geweest.

Ouders gezocht voor de Schoolbieb!

Voor volgend jaar hebben we enkele ouders nodig die willen meehelpen in de schoolbieb. De schoolbieb bestaat uit een leuke groep ouders die op maandag, woensdag en vrijdag van half negen tot ongeveer tien alles rondom het biebgebeuren regelen. Zij helpen bij het innemen van de boeken, het uitzoeken van de boeken samen met de kinderen en het weer uitlenen van de boeken. Natuurlijk hoeft u niet alle ochtenden te komen. U kunt precies aangeven wanneer u zou kunnen en daar wordt dan een rooster van gemaakt. Bij interesse kunt u mailen naar karinschrotenboer@accrete.nl.

Kampioenen!!!!

Woensdagmiddag 22 mei hebben we een prachtige middag gehad bij Olde Veste. De jongens én meiden mochten hun geluk beproeven in de tweede ronde van het schoolvoetbaltoernooi. Voor de jongens eindigde hier het avontuur, de meiden daarentegen... Zij zijn weer een ronde verder in de districtfinale! Wij zijn trots op de kinderen! 

Onze dank gaat uit naar de vader van Jesse Eleveld, voor het trainen en begeleiden van onze jongens. En naar de vader van Evita Lampe en tenslotte naar de vader van Tatum Rozendal, voor het trainen en begeleiden van onze meiden! 5 juni gaan we naar Jubbega met de meiden! Meer informatie volgt via de leerkracht van groep 8.

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumbernhard@accrete.nl.
Kindcentrum Bernhard Wilhelminastraat 47 Steenwijk, OV 8331 ME Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Bernhard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Bernhard · Wilhelminastraat 47 · Steenwijk, OV 8331 ME · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp