Copy
Nieuwsflits 17
Nieuwsflits
Nieuwsflits 17, 11 mei 2022
Agenda
13 mei

18, 19 en mei 20
20 mei
26 en 27 mei
6 juni
17 juni
24 juni
28 juni
8 juli
12 juli
15 juli
Teamexpeditie...alle kinderen zijn vrij. Ook de opvang en BSO zijn op deze dag gesloten
Schoolkamp groep 8
Schoolreis
Vrij...Hemelvaartsdag en de vrijdag daarna
Vrij...2e Pinksterdag
Vrij...Studiedag
2e Rapport
Streetwise
Juffendag
Afscheid groep 8
Laatste schooldag, de kinderen zijn om 12 uur vrij
Vanuit het team
Wat fijn om alle kinderen weer te zien na de vakantie. We hopen dat iedereen een fijne vakantie gehad heeft en uitgerust is. Het laatste deel van het jaar, maar toch ook nog 10 weken (een kwart van een schooljaar). In de komende weken gebeurt er nog heel veel! We hopen er fijne weken van te maken met elkaar. 
Trefwoord
Geen zin (week 19 t/m 21)

Inhoud: Over de zin en onzin van wat ons gevraagd wordt. Over het zoeken naar wat zinvol is en betekenis heeft.
Bijbel: Het verhaal van Jona (Jona).
Groeiwereld en BSO

Nieuws van de groeiwereld, Jade en Aventurijn
Meivakantie! Bij de dagopvang zijn we op een blote voeten pad wezen lopen maar hebben we ook koek gehapt. Tevens hebben we lekker gespeeld zowel in de groepen als buiten…In de zandbak met onze nieuwe uitdagende materialen. Daar wordt ook dikwijls lekker mee gekookt, zandtaarten gebakken en lekker moddersoep gemaakt.

Met elkaar hebben we ook vazen gemaakt met echte bloemen erin….het was een beetje warm deze dag en dat zag je aan de bloemetjes maar dat mocht de pret niet drukken.
Met het mooie weer hebben we regelmatig een uitstapje gemaakt naar het park, de stadstuin en de bijentuin. Ook zijn we met de bus naar de Maargieshoeve geweest. Een leuk uitstapje voor de kinderen. Er zijn zoveel dieren te zien!

Alle moeders zijn dit jaar weer verwend door de kinderen. Wij hopen dat zij mede hierdoor een leuke Moederdag hebben gehad.

  

                        

Nieuws van de BSO
Meivakantie! Wat hebben we fijne weken gehad met de kinderen. In het thema Koningsdag en voorjaar waren er verschillende activiteiten zoals bakken, sport/ spel, knutselen en speuren.
Er zijn een aantal momenten op de dag waarop we eten en drinken met elkaar. Hier maken we in de vakantieweken altijd een feestje van. We hebben samen met de kinderen een tosti, lekkere broodjes, een picknick en een lekkere cocktail gemaakt. We hebben zelf ook stroopwafels gemaakt van een bolletje deeg en deze gebakken in een kniepertjesijzer. Superleuk om te doen en heerlijk.
Samen met de kinderen hebben we iedere dag een keuze gemaakt uit het activiteitenaanbod. Zo is er voor iedereen altijd wel iets leuks te doen. Kinderen knutselen graag en hebben deze vakantie o.a. een insectenvanger gemaakt van hout en gaas en een kleiafdruk van bloemen.
Met het mooie weer waren we veel buiten en zijn we bijna dagelijks op stap geweest naar het park, het bos, de Weerribben en de Maargieshoeve. De vakantie was zo voorbij!
We gaan in de komende weken aan de slag met het vakantieprogramma voor de zomervakantie. Heeft u vakantieopvang nodig deze zomer? Om een plek te garanderen ontvangen wij u aanvraag graag voor 6 juni.

 
 

 

Ontdekwereld

Nieuws uit stamgroep Turquoise

De vrijdag voor de meivakantie vierden we met z’n allen de Koningsspelen. We startten de dag met de Koningsspelendans en een gezamenlijk ontbijt in de groepen. Na het ontbijt ging een deel van de kinderen buitenspelen op het plein en de anderen gingen op pad voor een vossenjacht met 15 spellen. De schoolverlaters speelden de vossen en stonden verdeeld door de wijk. Bij de vossen speelden de kinderen de spellen en verzamelden ze op deze manier letters. Met deze letters moesten ze later een zin ontrafelen om een lekkere verrassing te krijgen. Er is deze ochtend heerlijk gespeeld en feest gevierd! Dank aan alle ouders van de OR en alle hulpouders van de groepjes. Het was een geslaagde dag!
De maandag na de meivakantie was het prachtig weer. Er werd weer hard gewerkt, maar er is ook zeker van het weer genoten! Fijn om weer met elkaar samen te zijn!

 

Ontwerpwereld

Vanuit de Ontwerpwereld 

Na twee weken vakantie zijn wij weer flink aan de slag gegaan.  

Op woensdag 11 mei hebben de kinderen van leerjaar 7 een cursus gehad om Juniorcoach te worden. Zij hebben van de beweegcoach, meester Stan, een stukje theorie gehad over hoe je een spel kunt aanbieden en begeleiden. Daarna mochten ze dit in de praktijk brengen in hun groepje. De kinderen hebben dit heel goed gedaan en zijn dan ook geslaagd voor de cursus ‘Juniorcoach’.  

In de komende weken mogen zij als Juniorcoach in andere groepen in een pauze een spel spelen, onder supervisie van meester Stan.  

Afgelopen dinsdag deden de kinderen die typeles hebben gehad dit jaar, examen. Zij hebben een deel gedaan en zullen op donderdag 2 juni hun examen afronden. We hopen natuurlijk dat zij het allemaal gaan halen! 

Verder zijn de schoolverlaters zich aan het voorbereiden voor schoolkamp en werd er een start gemaakt met de musical. Kortom we zijn gestart met diverse activiteiten en er zullen de komende tien weken nog veel leuke en leerzame activiteiten volgen. 

 

Open Dag KC Bernhard
Activiteitenkalender Sport SteenwijkerlandWerkgroep PIM

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumbernhard@accrete.nl.
Kindcentrum Bernhard Wilhelminastraat 47 Steenwijk, OV 8331 ME Netherlands

Copyright © 2022 Kindcentrum Bernhard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Bernhard · Wilhelminastraat 47 · Steenwijk, OV 8331 ME · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp