Copy
Nieuwsflits 1
Bekijk 'm in een browser.
Op mobiel het beste te lezen als je het scherm horizontaal houdt.
Nieuwsflits
Nieuwsflits 1, 14 september 2022
Agenda
16 september 
19 september
28 september
3 oktober
4 oktober
5 oktober
 
sportdag groep 6 t/m 8
MR/OC
Schoolfotograaf
Studiedag IPC (leerlingen zijn vrij)
Dierendag
Start Kinderboekenweek
Vanuit het team

Beste lezers van de Nieuwsflits.

Het nieuwe schooljaar zijn we goed van start gegaan. De eerste weken zijn voorbij gevlogen. Vorige week zijn de kinderen op schoolreis geweest. Ze kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. De leerlingen uit leerjaar 8 zijn op kamp geweest naar Schiermonnikoog. 
Er is baby nieuws te melden:
Op woensdag 10 augustus is juf Moniek bevallen van een dochter. Ze heet Eva.
Juf Lotte is op maandag 5 september bevallen van een tweeling. Het meisje heet Ilar Lola en het jongetje heet Naïm Yahia.
Op donderdag 8 september is juf Evelien bevallen van een dochter. Ze heet Nore.
We wensen hen allen heel veel liefde, geluk toe.

Dit schooljaar zijn we gestart met een aantal nieuwe collega's: 


Even voorstellen: 
Hallo, mijn naam is Simon Bijl (47). Vanaf 1 augustus ben ik directeur op Kindcentrum Bernhard. Ik ben niet helemaal nieuw binnen Accrete. Ik heb in het verleden gewerkt als leerkracht op KC Ichthus en KC Claus. De afgelopen 13 jaar was ik werkzaam als directeur op verschillende scholen in Westerveld en als directeur op IKC G.A. de Ridder in Beilen. 
Ik woon samen met mijn vrouw Sanne in Wittelte, een klein buurtschap bij Diever. De ideale plek om te wonen als je van natuur en tuinieren houdt. Je kan me dan ook regelmatig vinden in het bos of op het veld met een verrekijker om mijn nek. Eén van mijn voornemens is om een aantal dagen per week op de fiets naar het werk te gaan. 
De eerste weken op KC Bernhard zijn mij goed bevallen. Ik heb al heel wat kinderen en ouders ontmoet.  Het leidinggeven aan een enthousiast team om de gezamenlijke visie handen en voeten te geven is iets wat ik heel leuk vind. We ontmoeten elkaar vast binnenkort.

Ik ben Marian Bijkerk-Hofman, vakspecialist muziek en ik mag dit schooljaar om de week op donderdag muzieklessen geven op uw Kindcentrum in alle groepen. Ik werk voornamelijk met de muziekmethode 123-ZING. Het leuke is dat er veel variatie is, n.l. veel zingen, bodypercussie, muziek maken met ritme-instrumenten, bewegen op muziek, luisteren naar muziek, componeren en muziek noteren. Ook krijgt iedere groep een eigen inlogcode voor de Kidspagina. Hier zet ik de liedjes op, die we in de les hebben geleerd. Kan je thuis meezingen op je eigen laptop, IPad of telefoon. Hoe leuk is dat!

Ook geef ik dit schooljaar met heel veel plezier muziekles op 4 andere scholen van Accrete. Voorheen gaf ik les, als groepsleerkracht op KC Johan Friso en KC Claus te Steenwijk en de Achtbaan in Amersfoort.
Ik woon bijna 5 jaar in Paasloo en ik ben getrouwd met Henri Bijkerk en we hebben 2 zonen Milan en Jaron. En sinds kort hebben we een kleinzoon, Tobias. Ons huisdier is Raisa de kat.

Mijn hobby’s zijn: zingen, gitaar spelen, biljarten, op vakantie gaan, wandelen, fietsen en lekker eten.

We gaan er een super gezellig en muzikaal jaar van maken. Tot ziens!


Stagiaire:

Hallo allemaal,

Mijn naam is Iris Pieterson en ik loop aankomend jaar stage op de Bernhardschool.

Ik ben 16 jaar en woon in Tuk met mijn ouders, mijn tweelingbroer Stan en onze twee katten, Gabber en Boef. Ik zit nu in mijn tweede, maar ook laatste jaar van de opleiding Onderwijsassistent niveau 4 op het Deltion College in Zwolle.

In mijn vrije tijd voetbal ik bij s.v. Steenwijkerwold in Vrouwen 2.

Jullie kunnen mij het komend schooljaar tegenkomen in groep Turquoise. Ik ben er elke maandag en dinsdag.

Ik heb er veel zin in  Groetjes,Iris Pieterson

Schoolfotograaf
Op donderdag 28 september komt de schoolfotograaf! Op deze dag worden er individuele en groepsfoto's gemaakt. Dit jaar worden er geen foto's gemaakt met broertjes en zusjes.

Na het maken van de foto's worden de bijbehorende inlogkaarten na 4 weken ongeveer verstrekt. De foto's zijn dan via de website van Nieuwe Schoolfoto tegen betaling beschikbaar voor (de ouders van) de kinderen.
Groeiwereld en BSO

Nieuws van de bso
Het was een prachtige zomer en hier hebben we volop van genoten bij de vakantieopvang!

We zijn gestart met de smikkelweek. Een week vol activiteiten met en over groenten. Heel bijzonder waren de brownies van zwarte bonen en de lettersoep met crouton kadootjes. Proeven, ruiken, koken en bakken, het was een hele ervaring voor de kinderen.

In ons activiteitenprogramma was er keuze uit een scala aan activiteiten in het thema vakantie en reizen. Een kennismaking met verschillende landen en culturen. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld Afrikaanse maskers gemaakt en een panfluit van echte bamboe! Hiernaast was er veel ruimte voor een uitstapje naar de natuurgebieden in onze regio. De kinderen hebben o.a. een workshop wolvilten gedaan bij het Dwingelerveld. Maar favoriet deze zomer was het blote voeten pad. Heerlijk koel!


 

Het schooljaar is alweer een aantal weken gelden van start gegaan. Het is nog heerlijk weer en de kinderen zijn veel buiten. Op maandag en woensdag starten we actief en zijn er twee sportcoaches aanwezig voor een leuke sportles. Zo leren wij samen met de kinderen allerlei nieuwe tik- en balspellen.

Herfstvakantie

Mocht u gebruik willen maken van de vakantieopvang in de herfstvakantie? Wij ontvangen uw aanvraag via de agenda van het ouderportaal graag voor 26 september.


        
Nieuws van de groeiwereld Jade en Aventurijn
Ook bij de dagopvang hebben de kinderen genoten van de mooie zomer. Heel veel buiten spelen met water en een uitstapje naar de natuur of het park. De zomervakantie was zo voorbij! 
We zijn na de zomervakantie gestart met een nieuw thema. Net als in de Ontdekwereld spelen en leren de kinderen over het thema Welkom in de wereld. We lezen prentenboekjes uit de bibliotheek over baby’s en spelen in de huishoek met de poppen, de verschoontafel en het babybadje. De poppen gaan in bad met schuim en krijgen een schone luier. 
Ieder ochtend is er een kringmoment waar we de dag starten, liedjes zingen en de woorden benoemen van het thema.  
Vanochtend zaten we allemaal in de kring toen juf Suzanne binnenkwam met een baby(pop) in de kinderwagen. Alle mondjes vielen open van verbazing. Er was een baby geboren...... Gewikkeld in een doek lag baby Sam bij juf Suzanne in de armen. Toen kwamen er lange vingers met muisjes op tafel, om te vieren dat de baby geboren is.
Ook had Suzanne een koffer meegenomen. Wat zou daar inzitten? Allemaal spulletjes voor de baby. Een flesje, speentje, spuugdoekje, rompertje en luier. 
De komende weken spelen en leren we verder over baby en peuter. We maken een mooie vertelmuur met foto’s en geboortekaartjes van de kinderen

Ontdekwereld
Groep Violet
 
We zijn alweer in de derde week van het nieuwe schooljaar en we hebben nu al zoveel leuke dingen gedaan. Deze eerste weken willen we vooral aandacht besteden aan het aan elkaar wennen zo in deze nieuwe samenstelling. 
 
Peuters en kleuters bij elkaar in 1 lokaal. Dat was best wel even gek voor sommige kinderen de eerste week. Maar gelukkig maakte de bekende gezichten van de juffen het allemaal weer wat makkelijker. 
 
Voor het thema welkom in deze wereld hebben we aan de kinderen gevraagd of ze een foto en/of geboortekaartje wilde meenemen. Dit hebben heel veel kinderen gedaan en hebben we daarom nu een prachtige muur met mooie kaartjes en babyfoto’s. Loop er maar eens gezellig langs als je ‘s morgens je kindje komt brengen.
 
 

 
Ontwerpwereld

Vanuit de Ontwerpwereld 

Vorige week donderdag gingen de kinderen van de ontwerpwereld op schoolreisje naar Dinoland. 

 

De dag begon met heel veel regen. Gelukkig lieten de kinderen zich daardoor niet tegenhouden. Er werd flink gespeeld tussen de dinosaurussen en in de speeltuinen. Ook konden de kinderen laser gamen, klimmen op een hoog klimparcours en als echte archeologen opzoek naar botten, stenen en goud. Na de lekkere lunch, patat met een snack, was het weer gelukkig beter. De kinderen speelden met elkaar en hadden allemaal een fantastische dag. 

De kinderen van stamgroep Verde schreven een verhaaltje over hun schoolreisje. Op de foto het verhaaltje van Naomi.

Centrale Accrete Raad


 

Nieuws uit Steenwijk en omgeving
Hieronder wordt informatie gepubliceerd vanuit Steenwijk en omgeving. De activiteiten en informatie worden niet vanuit het kindcentrum georganiseerd.
Kleutervolleybal 

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumbernhard@accrete.nl.
Kindcentrum Bernhard Wilhelminastraat 47 Steenwijk, OV 8331 ME Netherlands

Copyright © 2022 Kindcentrum Bernhard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Bernhard · Wilhelminastraat 47 · Steenwijk, OV 8331 ME · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp