Copy

Nieuwsflits Kindcentrum Bernhard
 

32116087-1060-4d78-ab76-c5fafae3eff6.png
Agenda
15 februari 2019
25 februari 2019
1 maart 2019
4-8 maart 2019
6 maart 2019
7 maart 2019
18 maart 2019
21 maart 2019
4 april 2019
5 april 2019
9 april 2019
11 april 2019
12 april 2019
17 april 2019
18 april 2019
19 april t/m 3 mei 2019

 
Open Podium groep 4 t/m 6 (13.15 - 14.15 uur)
Luizencontrole
Eerste rapport!
10-minutengesprekken
Studiedag Accrete, alle leerlingen vrij!
Nieuwsflits 11
MR/OC-vergadering
Nieuwsflits 12
Nieuwsflits 13
Open Podium groep 7 en 8 (13.15 - 14.15 uur)
OR-vergadering
Kijkochtend Kanjerles
Koningsspelen (alle leerlingen om 12.00 uur vrij!)
Paasviering in de klas!
Nieuwsflits 14
Meivakantie!

Beste ouders/verzorgers

Nog een weekje en dan is het alweer voorjaarsvakantie! Te tijd vliegt... In de agenda hierboven ziet u een paar wijzigingen. De Accrete-studiedag is op woensdag 6 maart 2019. Alle leerlingen zijn dan vrij. De paasviering wordt onder schooltijd in de klas gevierd, samen met de juffen. Er is gekozen om eens per jaar een viering in de kerk te houden en omdat we de kerstviering in de kerk hebben georganiseerd zal de paasviering in de klassen worden gehouden. 

De Open Dag is achter de rug. Overdag hebben we gesprekken mogen voeren met 'nieuwe' ouders. Fijn! 's Avonds hebben we onze plannen gepresenteerd voor de toekomst van KC Bernhard. Wat een goede opkomst en goede vragen! We willen u natuurlijk heel graag meenemen in het proces van alle ontwikkelingen. Tijdens iedere vergadering van de MR-OC zal de voortgang ook worden besproken. De vragen die afgelopen donderdag gesteld zijn, en waar nog geen antwoord op kon worden gegeven, zullen ook worden meegenomen. Hier komen we op terug. Met elkaar willen een goede invulling geven aan dit verandertraject! Wilt u meer weten? Mailen of even binnenlopen kan altijd! Wordt vervolgd!

Hartelijke groet,

Corine Pieffers
Een kanjerles van groep 6
De afgelopen weken hebben wij gewerkt over gevoelens. Wat zijn dat? En hoe uit je deze? Tevens hebben wij ontdekt dat gevoelens niet altijd van de buitenkant zichtbaar zijn. Het is belangrijk om te praten over hoe jij je voelt. Verder hebben we het gehad over het eenzaam of verdrietig voelen. Als je ergens mee zit, dan kun je het beste praten met een goede vriend(in), ouder, familie of leerkracht. 

Als vertrouwensoefening: het op elkaar steunen. De vier kinderen zijn gestart op een stoel. Nadat iedereen veilig en vertrouwd lag hebben we de stoelen er langzaam onderuit gehaald. Iedereen was te vertrouwen, we konden op elkaar steunen en kijk wat een tof eindresultaat!

Nieuws Kinderdagverblijf
BSO
Sneeuw, ijs en kou. Het is winter! We zitten dan nu ook volop in het thema “winter”. Er zijn vele sneeuwpoppen getekend en geknutseld. Buiten in de sneeuw een sneeuwballengevecht houden met de juf geeft altijd veel plezier. Er zijn voor de komende maanden alweer leuke nieuwe thema’s bedacht. Dit belooft dus veel goeds.

Er zijn een aantal kinderen van de BSO afgegaan maar we kunnen ook weer nieuwe kinderen verwelkomen. Fleur, Stan, Jorrit en Aniek welkom bij de BSO en we hopen dat jullie hier veel plezier zullen hebben.

In ranja en roosvicee zitten veel suikers. We zijn sinds kort overgegaan met het geven van thee. Hoewel sommige kinderen hier nog aan moeten wennen is het een lekker warm drankje na de koude buitenlucht. Misschien kunt u als ouder uw zoon/dochter ook eens thee aanbieden of misschien doet u dat al. Er zijn verschillende soorten smaakjes verkrijgbaar. 

Heel jammer maar we nemen afscheid van juf Femke. Zij heeft vanaf maart een nieuwe baan en we wensen haar natuurlijk veel succes met deze nieuwe uitdaging.

KDV
De laatste weken zijn we op het KDV druk bezig geweest met het thema "weer." De kinderen hebben mooie truien geknutseld en zijn lekker veel buiten geweest in de sneeuw! We hebben vorig jaar een aantal skibroeken aangeschaft dus ook met kou en sneeuw kunnen we naar buiten! Heerlijk! Wel een vraag aan de ouders of er met koud weer handschoenen, sjaal en muts mee genomen kan worden. Graag in de jas of tas doen en jassen voorzien van naam. Bedankt!


 

Peuteropvang
De peuteropvang is de afgelopen week druk bezig geweest met het boek van de voorleesmaand: "Een huis voor Harry". Marijke van de bibliotheek is twee keer langs geweest om het boek voor te lezen. We hebben ook spelletjes gedaan: spoorzoeken, memory en het spel: tik op het juiste vriendje. Het waren gezellige ochtenden!

In deze periode krijgen peuters die lid worden van de bibliotheek een leuke attentie. Het lidmaatschap is voor kinderen gratis.

Aanmelden nieuwe leerlingen
Om goed zicht te krijgen op het aantal aanmeldingen voor komend schooljaar, doen we ook een oproep binnen de bestaande achterban van ouders. Mocht u uw zoon of dochter nog niet hebben opgegeven, kom gerust een aanmeldingsformulier ophalen. Op tijd aanmelden helpt ons om goede plannen te maken voor het komend schooljaar.
Vacatures Accrete
Vignet Gezonde School
Onze school is gezond
Ons kindcentrum heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat ons kindcentrum voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!
 
Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.
 
Ons kindcentrum heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat Welbevinden. Hiervoor zetten we allerlei activiteiten in.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.
 
Oproep!

Wie kan ons een handje helpen? Wij zijn op korte termijn op zoek naar een ouder/verzorger, met busje of aanhanger, die op een maandag-, dinsdag- of woensdagochtend met onze conciërge het buitenmagazijn wil opruimen en spullen naar de stort kan brengen. Voor meer info kunt u mailen naar ingehendriks@accrete.nl of bel naar school en vraag naar Inge.

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumbernhard@accrete.nl.
Kindcentrum Bernhard Wilhelminastraat 47 Steenwijk, OV 8331 ME Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Bernhard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Bernhard · Wilhelminastraat 47 · Steenwijk, OV 8331 ME · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp