Copy
Nieuwsflits 15
Nieuwsflits
Nieuwsflits 15, 30 maart 2022
Agenda
8 april 
11 april

14 april
15 april

18 april
22 april
23 april t/m 8 mei

13 mei

20 mei
Studiedag...kinderen zijn vrij
Evaluatie Ontdek- en ontwerpwereld voor ouders vanaf 19.00 uur
Paasviering
Goede vrijdag...alle kinderen zijn vrij. De opvang is wel open, (extra) BSO moet aangevraagd worden
2e Paasdag...alle kinderen zijn vrij
Koningsspelen...alle kinderen deze dag om 12 uur vrij
Meivakantie 

Teamexpeditie...alle kinderen zijn vrij. Ook de opvang en BSO zijn op deze dag gesloten
Schoolreis
Vanuit het team
Beste ouders/verzorgers,

Avonds4daagse
In de week van 13 juni staat de avond4daagse gepland. Hier heeft u al informatie over ontvangen. Bij deze de reminder voor diegene die zich nog niet heeft ingeschreven en voor wie nog niet betaald heeft. 
Op de lijst staat een QR-code, maar we begrepen dat het niet iedereen lukt om hiermee te betalen. U kunt het geld overmaken naar de Ouderraad Kindcentrum Bernhard: NL94RABO0312249802

Inschrijven en betalen kan tot uiterlijk 8 april.


Agenda
De Nieuwsflits start altijd met de agenda waarin bijzondere activiteiten of gebeurtenissen worden aangetipt. We begrijpen wel eens van ouders dat dit verspringt wanneer je dit met je telefoon bekijkt. Wij zijn hiervan op de hoogte, maar kunnen dit helaas niet veranderen omdat dit via een vast programma wordt gemaakt. Tip: kantel uw telefoon bij het lezen, dan staat het netjes naast elkaar. 
Paasviering

Het is bijna Pasen en dat vieren wij op donderdag 14 april op school (zonder ouders).
Op deze dag hebben wij een Paasviering en een Paaslunch in de vorm van een lopend buffet.
De kinderen nemen deze dag GEEN lunch mee naar school, want die wordt verzorgd door de OR.
Dit nemen de kinderen wel mee naar school op donderdag 14 april:
* Een fruithap voor in de kleine pauze
* In een plastic tas en alles voorzien van naam: 
   - bord      - mes       - vork       - lepeltje
We hebben deze dag 'gewone' schooltijden, dus van 8.25 tot 14.15 uur. 

We hopen er met elkaar een mooie Paasviering van te maken!

Trefwoord
Nieuw leven (week 13 t/m 15)
Inhoud: Over het zien dat iets nieuws begint; over de ervaring dat het leven zelf vernieuwd kan worden.
Bijbel: Intocht in Jeruzalem; Jezus op het tempelplein (OB); het avondmaal; het verraad, verhoor en dood van Jezus; paasmorgen (Lucas 19 en 20 t/m 24; Matteüs 13 en 26).


 
Groeiwereld en BSO

Nieuws van de groeiwereld

We zijn nu een paar weken lekker bezig met het thema lente: We kijken naar de bolletjes die we geplant hebben en natuurlijk gaan we ook op ontdekkingstocht door de natuur om onze Kinderopvang heen. 

We gaan naar het park en wandelen in de wijk. Er zijn zoveel mooie dingen te ontdekken dichtbij…en lekker ravotten in de speeltuinen hoort daar ook bij. Verder gaan we naar de bibliotheek en halen met elkaar nieuwe uitdagende prentenboekjes over de lente. De afgelopen weken zijn we veel buiten geweest, en we hebben volop genoten van het buiten spelen met onze nieuwe mobiele buitentafel, er valt zoveel te ontdekken. 

Erg blij zijn wij met ons buitenbedje, deze hebben wij sinds enkele weken. Zo kunnen de kleinsten heerlijk buiten slapen. Kinderen slapen goed in de gezonde buitenlucht, dit is vooral fijn voor de kindjes met luchtwegproblemen. Zo zorgt het slapen in de buitenbedjes voor meer opname van vitamine D en voor een betere weerstand. Wel houden wij de weersomstandigheden in de gaten want niet elk weertype is geschikt voor het slapen buiten. 

Tevens hebben we op babygroep Jade, schatkistjes gemaakt voor de kleinsten onder ons.  Gesorteerd op kleur en zo kunnen we spelenderwijs opruimen en kleuren ontdekken. 

Op Aventurijn is er een nieuwe toevoeging aan onze ontdek/speeltafel. Het is een plateau in verschillende hoogten zodat deze bijvoorbeeld een huis of garage kan zijn…..dit vullen de kinderen tijdens hun spel zelf in. Mooi om te zien dat hun fantasie hierdoor geprikkeld wordt. 

Kortom er is weer veel te leren en te ontdekken bij Jade en Aventurijn. 

 

Nieuws van de BSO
Lente! Wat hebben we met z'n allen genoten van het mooie weer. 
We zijn in de afgelopen weken veel buiten geweest met de kinderen. Buiten ondernemen we verschillende activiteiten en is er veel ruimte voor vrij spel. De kinderen spelen graag met de materialen uit de berging. Met planken, banden en kleden worden mooie tenten gemaakt. Op de glijbaan, bij de bomen of naast het hek. Al snel is het een tent en staat de pan op het vuur te pruttelen. Takjes, blaadjes en zand zijn de ingrediënten voor een heerlijke soep.
Naast het spelen organiseren wij activiteiten aan de buitentafel. Tekenen met de schaduw en speelgoeddieren, een speurtocht maken van een kartonnen eierdoos, een schatkaart tekenen en vervolgens de schat zoeken, tuinkers zaaien, schilderen, etc.
Van een takje en ijzerdraad hebben de kinderen een bellenblaasstokje gemaakt om grote bellen te blazen met een eigen gemaakt sopje van afwasmiddel, water en behanglijm. Ook de wind helpt goed mee om grote bellen hoog in de lucht te blazen.
Met een papje van water en krijt hebben de kinderen een schilderij gemaakt op de tegels. Door de zon droogt de verf lekker snel!
Ook zijn we met een groepje kinderen gaan picknicken in het park. Een gezellig en leuk uitstapje want er is altijd vanalles te zien.
Over een aantal weken is het alweer meivakantie. Wij zijn volop in voorbereiding en kijken uit naar de twee gezellige vakantieweken!


 

Ontdekwereld
Nieuws van peuterstamgroep Indigo
De Lente is begonnen! We hebben genoten van de eerste warme zonnestralen en zijn veel op avontuur geweest in de natuur. We onderzoeken de verschillen tussen narcissen en krokussen, ontdekken wat bloesem is en zien hoe allerlei planten frisgroene en kersverse blaadjes krijgen. Met een vergrootglas bekijken we verschillende kleine kriebeldiertjes, met het vergrootglas kunnen we insecten nog beter bestuderen. Met onze zelfgemaakte verrekijkers bekijken we de wereld met plezier vanaf een afstandje. Op de groep maken we zelf een nest voor Puk en Coco, we knutselen een boom en maken aan de voet een groot nest van takken, mos en veertjes: het is heerlijk zacht. Misschien legt Coco wel een ei? Ondertussen is het thema: “Zo spelen wij” in volle gang, we zijn ons bewust van de verschillende mogelijkheden van spel om ons heen en ontdekken samen op welke manieren wij hier kunnen spelen.

 

  

Nieuws uit de Ontdekwereld

In de Ontdekwereld werken we over het thema Zo spelen wij! Wat genieten we toch van de mooie spelmaterialen die we hebben. We leren samen hoe te spelen met materiaal, het spel in de hoeken en we bespreken hoe je omgaat met elkaar. Het samen zijn en vriendschap zijn onderwerpen welke veel terugkomen.


Samen zijn kinderen in een hoek met magnetisch materiaal aan het bouwen. In de spiegel zien ze de achterkant van het bouwwerk. “Dat ziet er gaaf uit!” zegt een voorbij lopende kleuter die naar het bouwwerk kijkt. Er wordt samen gestempeld en gespeeld. En aan een andere tafel zijn kinderen zestien vierkantjes aan het vouwen. De een heeft het door, de ander vindt het wat lastig. Dat geeft niet, we helpen elkaar. Samen komen we er en zetten ze een lente-bakje in elkaar. Met klei wordt de letter l gemaakt en gaat in het bakje, zo ook allerlei tekeningen die met de lente te maken hebben. Er ontstaat een leuk gesprek.

Regelmatig nemen we ook materiaal mee naar buiten. Juf Eline heeft zelf kaarten voor de BeeBot ontworpen rondom ons thema en de lente. Zij is hiermee aan de slag gegaan met de kinderen. Op een spelende manier zijn de kinderen bezig geweest met programmeren. “Breng de BeeBot naar het bankje, maar je moet langs de vijver komen. Welke route neemt de BeeBot?” Door middel van kaarten met pijlen leggen de kinderen eerst de route van de BeeBot uit, voordat ze de route programmeren. Denken ze dat ze de juiste route hebben ingesteld, drukken ze op ‘GO’. De kinderen wachten met veel enthousiasme en kijken met grote ogen naar de BeeBot, is het gelukt?

We worden zo blij van de zonnestralen! De kinderen kunnen heerlijk spelen en genieten van het prachtige weer van de laatste tijd. De kinderen gaan op zoek naar beestjes. De eerste lieveheersbeestjes zijn gevonden. Er wordt een fijn plekje voor de beestjes gemaakt: met takken, schors en besjes. Met een vergrootglas bekijken we de beestjes eens goed en we verwonderen ons over bijvoorbeeld de pootjes en kleuren. In de zandbak worden zandtaartjes en -soepjes gemaakt. Iedereen mag er van mee smullen!
 
Oproep!
Om nog meer lekkere zandtaartjes en dergelijke te maken, willen we een oproep doen. Misschien heeft u thuis nog wel een van onderstaande dingen liggen waar u niks meer mee doet. Hier zouden wij heel fijn mee kunnen spelen buiten. U mag dit meegeven aan uw kind(eren). Alvast dank!
-Pan
-Pollepel/soeplepel/spatel
-Lepel/vork
-Zeef
-Vergiet

Ontwerpwereld
Nieuws uit stamgroep Verde

Woensdag 30 maart hadden we op school de Grote Rekendag. In de klas zijn we aan de slag gegaan met het thema 'Bouwen'. Aan de hand van video's van een architect uit Amsterdam hebben we met zijn allen nagedacht over het ontwerpen en inrichten van een speelhuisje en de inrichting van een benedenverdieping. Daarnaast hebben we geleerd hoe je een 3D-kubus kunt tekenen en hebben we buiten een leuk spel gespeeld. Het was een zeer geslaagde Rekendag!

  
  
Autismedag 2 april
Open Dag KC Bernhard
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumbernhard@accrete.nl.
Kindcentrum Bernhard Wilhelminastraat 47 Steenwijk, OV 8331 ME Netherlands

Copyright © 2022 Kindcentrum Bernhard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Bernhard · Wilhelminastraat 47 · Steenwijk, OV 8331 ME · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp