Copy

Nieuwsflits Kindcentrum Bernhard
 

32116087-1060-4d78-ab76-c5fafae3eff6.png
Agenda
1 april 2019
4 april 2019
5 april 2019
9 april 2019
11 april 2019
12 april 2019
17 april 2019
18 april 2019
19 april t/m 3 mei 2019
Informatie/presentatie toekomst KC Bernhard (18.00 uur)
Nieuwsflits 13
Open Podium groep 7 en 8 (13.15 - 14.15 uur)
OR-vergadering
Kijkochtend Kanjerles
Koningsspelen (alle leerlingen om 12.00 uur vrij!)
Paasviering in de klas!
Nieuwsflits 14
Meivakantie!

Beste ouders/verzorgers

Welkom

Maandag 1 april mogen we een nieuwe leerling verwelkomen in groep 6. Bo, we wensen je een hele goede tijd toe op KC Bernhard! 

De periode tot de meivakantie is weer een periode met allerlei activiteiten. Een Open Podium op 5 april van groep 7 en groep 8. Dit belooft spectaculair te worden! Ook gaat groep 8 de komende weken een musical uitzoeken die ze aan het einde van dit schooljaar in de Meenthe zullen opvoeren. Spannend! En dan natuurlijk de Koningsspelen op 12 april. De commissie heeft een verrassende opzet bedacht. Wij hebben er zin in! Wie kan ons nog helpen? Zie oproepje hieronder. Pasen vieren we dit jaar (in tegenstelling tot eerdere berichten) in de klas. Dus gewoon onder schooltijd, gezellig met de juf en de kinderen. 

Het is bijna lente, de zon gaat weer schijnen! Wij wensen u fijne weken!

Hartelijke groet,

Corine Pieffers

Uitnodiging presentatie nieuwe koers!
Presentatie ontwikkeling Unitonderwijs op Kindcentrum Bernhard
Maandag 1 april wordt er voor de tweede keer een informatieavond georganiseerd voor teamleden en ouders over de ontwikkelingen van toekomstgericht onderwijs op Kindcentrum Bernhard.

Wij willen iedereen heel graag meenemen in de plannen die er liggen. Meegaan met de tijd vraagt een nieuwe kijk op onderwijs. Dus wij hopen maandag 1 april (18.00 - 19.00 uur) weer heel veel ouders te mogen ontmoeten. De koffie staat om 17.45 uur klaar in de gemeenschapsruimte. Graag tot dan!

Lentekriebels in groep 8
Deze week zijn we begonnen met de week van de lentekriebels. De week van de lentekriebels is een nationale projectweek voor het speciaal -en basisonderwijs en vindt plaats van 18 t/m 22 maart 2019. Deelnemende scholen geven een week lang les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. In groep 8 hebben we het bijvoorbeeld gehad over hormonen, en wat dit te maken heeft met de veranderingen in en ook aan ons lijf. Wat is nou precies de puberteit, en waarom verandert niet alleen ons lichaam maar ook de manier waarop we over dingen nadenken? Verder zullen we deze week respectvol met de kinderen in gesprek gaan over verliefdheid, lichaam en zelfbeeld. Hieronder nog iets meer informatie over de week van de lentekriebels!

Nieuws Kinderdagverblijf

Met de gehele opvang zijn we de afgelopen weken bezig geweest met het thema Kunst. Alle kinderen zijn zeer creatief bezig geweest. Bij de BSO, groep 1, 2 en de opvang zijn de gangen en de groepsruimtes als museum ingericht. De kinderen hebben gekeken naar kunstwerken: wat vind je mooi, wat niet. Sommigen hebben een schilderij nageschilderd. Er was ook ruimte om te experimenteren: kleuren mengen, werken met materialen zoals waterverf, ecoline, klei, playmaïs, plakkaatverf, glitters, plaksel en papier. De oudsten hebben ook voetschilderijen gemaakt en ze hebben geprobeerd met hun voet of mond te schilderen. Dat viel niet mee! 

Bij de BSO is het niet verplicht om iets te maken, plezier staat voorop. We zien wel dat de kinderen door elkaar geïnspireerd raken en soms zelf verrast zijn door het eindresultaat. We kunnen terugkijken op een geslaagde periode.

Het museum is 20, 21 en 22 maart geopend. Komt u ook een kijkje nemen? 

GEVRAAGD:
Buitenspeelgoed voor de leeftijd 8+. Heeft u nog wat liggen wat u eigenlijk weg wilt doen? Wij zijn er blij mee.

Ook zijn we er op uit geweest als het weer het toeliet. Samen boodschappen doen en door het park terug. Onderweg samen de hertjes voeren. Als het regent kunnen wij ons prima vermaken in het speellokaal.

Accrete Studiedag
Afgelopen woensdag hebben we de jaarlijkse Accrete studiedag gehad. Centraal thema voor deze dag was het breinleren. In de afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar het brein. U zult ongetwijfeld professor Erik Scherder kennen die met regelmaat een masterclass over het brein op televisie verzorgt. Uitkomsten van deze breinonderzoeken zijn ook van invloed op ons onderwijs. We hebben gekeken naar de zes breinprincipes onder het motto: 'Alle 6 in 1 les'. De breinprincipes die ingezet kunnen worden zijn: emotie, creatie, zintuiglijk rijk, focus, herhaal en voortbouwen. Ook hebben we gekeken naar  de stofjes dopamine en adrenaline en hoe we daar zo goed mogelijk mee kunnen omgaan binnen onze lessen. Als jwij als leerkrachten weten hoe het werkt, kunnen we het op een goede manier inzetten. Als laatste hebben we het gehad over een fixed mindset en een groei mindset. Kortweg: Denk je in belemmeringen als het gaat om groei en ontwikkeling of denk je in kansen. Deze drie elementen kunnen ons onderwijs verrijken. Mooi om te zien dat hedendaags onderzoek een beweging op gang brengt binnen het onderwijs.
Koningsspelen 2019

Voor de koningsspelen, op vrijdagochtend 12 april, zijn wij op zoek naar enthousiaste ouders/verzorgers die willen helpen om groepjes te begeleiden. De koffie staat klaar vanaf 08.45 uur. Om 09.00 uur start het programma.

Opgave kan via het volgende e-mailadres:
ingehendriks@accrete.nl

Of loop even bij Inge in het kantoor binnen (graag voornaam/achternaam en naam van kind vermelden bij opgave). We hopen dat we weer op jullie hulp kunnen rekenen! In ieder geval alvast bedankt!

Week van de lentekriebels
Week van de lentekriebels
In alle groepen wordt invulling gegeven thema’s zoals weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Het is belangrijk dat we als school aandacht besteden aan dit thema. Kinderen staan op deze leeftijd nog heel erg open voor normen en waarden. Seksualiteit is zeker in de onderbouw nog geen onderwerp waar schaamte omheen hangt en waar kinderen vragen over hebben. Door al op jonge leeftijd te starten raken kinderen vertrouwd met het thema:

- Ze durven eerder vragen te stellen over seksualiteit
- Ze ontwikkelen normen en waarden
- Ze worden weerbaarder
- Ze leren respectvol met elkaar om te gaan

Krabbeldienst 31 maart 2019 "Je mag er zijn!"
Ken je dat? Dat er allemaal mensen op bezoek komen en dat je dan iedereen een handje of en/of een kusje moet geven en dat je dat eigenlijk helemaal niet durft? Dan wil je je het liefste ergens verstoppen. Dat had Zacheüs ook. Jezus kwam op bezoek in zijn dorp, maar hij durfde hem niet onder ogen te komen. Dus hij verstopte zich in een boom, maar Jezus vond hem toch! Want voor Jezus hoef je je echt niet te verstoppen, iedereen mag er zijn. Dat is ook het thema voor de volgende Krabbeldienst ‘Je mag er zijn’. Wat is een Krabbeldienst zonder jullie peuters en kleuters? Neem je papa en mama, broers en zussen, opa en oma, buren, andere familie maar mee. Iedereen mag er zijn! Vanaf kwart voor elf is er weer inloop met spelletjes, limonade en koffie in de Klincke, vanaf kwart over elf is de Krabbeldienst in de Grote Kerk. Zoals ieder jaar sparen we ook weer voor een goed doel, wat dat is maken we later dit jaar bekend.
 
De Krabbeldienstcommissie van de Protestantse Gemeente Steenwijk
 
 
 
 
Paasviering op 17 april 2019

Paasviering
Op woensdag 17 april vieren de leerlingen het paasfeest met de leerkrachten op school. Het thema van deze viering is ‘licht en duisternis’. Na een gezamenlijke opening en het paasverhaal in de klas, is er een heerlijk lunch buffet. De leerlingen hoeven geen lunchpakketje mee naar school. 
 

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumbernhard@accrete.nl.
Kindcentrum Bernhard Wilhelminastraat 47 Steenwijk, OV 8331 ME Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Bernhard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Bernhard · Wilhelminastraat 47 · Steenwijk, OV 8331 ME · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp