Copy

Tevens uitnodiging presentatie en rondleiding verbouw!
 

32116087-1060-4d78-ab76-c5fafae3eff6.png
Agenda
21 juni 2019
24 juni 2019
25 juni 2019
28 juni 2019
1-5 juli 2019
3 juli 2019
4 juli 2019
9 juli 2019
10 juli 2019
10 juli 2019
11 juli 2019

12 juli 2019
 

Studiedag team, alle leerlingen vrij!
MR/OC-vergadering
OR-vergadering
Tweede rapport mee!
10-minutengesprekken
Juffendag, alle leerlingen om 13.00 uur vrij!
Nieuwsflits 19
Musical groep 8 (in de Meenthe!)
Groep 8 neemt afscheid en is om 10.00 uur vrij!
13.15 uur: Rondleiding + presentatie voor (nieuwe) ouders
Kinderen van groep 1 t/m 7 maken van 08.30 tot 09.00 uur kennis met nieuwe leerkrachten
Vanaf 12.00 uur zomervakantie!

Beste ouders van de kinderen van KC Bernhard
Nog maar ruime drie weken en dan start de zomervakantie. Het weer is zomers en in de lokalen is het soms behoorlijk warm. Nog meer reden om veel buiten les te krijgen! In de agenda kunt u de laatste activiteiten van dit schooljaar lezen. Graag nodigen wij u uit om op 10 juli om 13.15 uur naar ons kindcentrum te komen. U kunt dan zien hoever de verbouw gevorderd is en de laatste updates rondom de inrichting. Van harte welkom dus! 

Vanaf 1 juli mogen we Liyem en Keira bij ons verwelkomen. Liyem in groep 4b en Keira in groep 6 (volgend jaar dus groep 5b en 7). Van  harte welkom Liyem en Keira!

 
Goede doelen
De voorbereidingen voor de reis naar Malawi zijn in volle gang. De laatste acties zijn nog bezig en onze groep, bestaande uit 35 enthousiaste jongeren, hebben elkaar al ontmoet bij een voorbereidingsweekend. Tijdens dit weekend hebben we nog meer te horen gekregen over het project. We hebben een filmpje gezien van onze projectleider die in Malawi woont. Hij kan niet wachten totdat we komen. Als we daar aankomen gaan we natuurlijk prachtige lerarenwoningen neerzetten. Die lerarenwoningen zorgen ervoor dat er weer meer leraren met een diploma naar het dorp toekomen om aan de leerlingen les te geven. Dit zorgt ervoor dat er veel meer kinderen naar school kunnen. Op dit moment is het een groot probleem dat er erg weinig leerlingen naar school kunnen. De doorstroom naar het middelbaaronderwijs is echt minimaal en daardoor blijft de bevolking in hetzelfde rondje circuleren. Geen school, geen opleiding, geen baan. Wat is het dan gaaf om daar aan verandering te kunnen bouwen. Maar dit had niet gekund zonder al het geld. Want wat is er veel geld nodig voor de bouw daar. Alle dingen die er nodig zijn om de lerarenwoningen en ook de latrines neer te kunnen zetten. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor inrichting. Voor de tafels, het bord, de boeken, de kasten, schriften, pennen en alle andere dingen die er in een klas te vinden zijn. Dat geld is zo hard nodig om daar iets te kunnen betekenen. En wat is er veel geld opgehaald. Met de sponsorloop is er in totaal door de €4.293,25 opgehaald. Een onwijs hoog bedrag. Ik had dit niet verwacht en ik ben er ontzettend blij mee. Namens de kinderen en mensen in Malawi en namens mijzelf wil ik jullie onwijs bedanken voor jullie steun, enthousiasme, vele gelopen rondjes en inzet. Super hoe jullie als school hieraan hebben bijgedragen!
Jenita van den Arend
 
Gymrooster schooljaar 2019-2020
Gymrooster (schooljaar 2019-2020)
Hieronder alvast het gymrooster voor volgend schooljaar. Meer informatie volgt in de kalender 2019-2020.

Maandag:
08.30 – 10.00 uur     Groep 3
10.00 – 11.30 uur     Groep 4   
Woensdag:
08.30 – 10.00 uur     Groep 7
12.30 – 14.00 uur     Groep 5/6b
Vrijdag:
10.30 – 12.00 uur     Groep 5/6a
12.45 – 14.15 uur     Groep 8     
Een kanjerles van groep 6
In groep 6 hebben we de afgelopen weken gewerkt binnen de thema’s ‘Vriendschap’ en ‘Luisteren en samenwerken’. Aansluitend hierop hebben we gewerkt over het thema ‘Van kritiek kun je leren’. Hierbij hoort ook het Pettenkwadrant. Dit is een oefening die je niet doet als je alleen maar wilt horen hoe leuk en aardig je bent. Het is een spannende oefening, maar ook leuk om te doen. Je krijgt tips van je klasgenoten. Door de tips die je krijgt, weet je hoe je zou kunnen veranderen in je gedrag of waar je vooral mee door zou kunnen gaan.


 
Nieuws vanuit de opvang
De peutergroepen werken over het thema reizen. We gebruiken hierbij onder andere het boek van Boer Boris gaat naar zee. Er hoort ook een aanstekelijk liedje bij: "Boer Boris heeft vakantie, wat neemt Boer Boris mee? Hij pakt zijn kleine koffertje...wat neemt Boer Boris mee?" Nieuwsgierig geworden? U vindt dit liedje op YouTube: Boer Boris gaat naar zee. We bekijken wat er allemaal mee gaat, spelen het boek na en hebben gesprekken over de eigen ervaringen van kinderen.

Voor de opleiding Voor- en Vroegschoolse educatie hebben een aantal collega's leuke activiteiten bedacht en uitgevoerd bij de verschillende groepen in het kinderdagverblijf, de peuteropvang en groep 1. Dit keer stonden de zintuigen centraal. De kinderen konden dingen proeven, hebben kennis gemaakt met gezichtsbedrog, gevoeld in een blotevoetenpad en geroken aan dingen. Door er verschillende groepen bij te betrekken werken we aan de doorgaande lijn binnen ons Kindcentrum. 

Ook zijn we druk geweest met het Vaderdagcadeau. Wij hopen dat de medailles voor "Beste papa" goed in de smaak zijn gevallen.

BSO
De kinderen van de BSO zijn druk bezig met het thema restaurant.
De klimtoren heeft een theerestaurant, alles leuk ingericht, zelfs een tafelindeling en menukaarten gemaakt. Ook hebben ze daar echt thee gedronken met een koekje erbij, erg gezellig. De berenkuil heeft zich onder andere ook bezig gehouden met het vrouwenvoetbal, samen naar de wedstrijd kijken en met 1-0 gewonnen!

Afgelopen donderdag stond in het teken van het afscheid van Erna, zij kreeg een mooie map met herinneringen van de kinderen en collega’s mee. Ook de ouders kwamen langs om Erna een hand te schudden, het werd een gezellige middag. De strijkkralen worden de laatste tijd ook veel gebruikt, de kinderen maken daar mooie dingen mee. En met het mooie weer wordt er natuurlijk veel buiten gespeeld!
Juffendag op 3 juli 2019!

Woensdag 3 juli is het zo ver, de juffendag! Op deze dag gaan we op wereldreis waarbij we van alles leren. De dag sluiten we af met een voorstelling. Wij nodigen u alvast van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Om er een betekenisvolle dag van te maken zal deze dag duren tot 13:00 uur. Het belooft een groot spektakel te worden. 
De uitnodiging volgt (inclusief tijden van de voorstelling).

Alvast bedankt!

Districtfinales meiden groep 8 in Jubbega

We hebben 5 juni in Jubbega met de districtfinales meegedaan van het schoolvoetbaltoernooi met onze meiden van groep 8. 

Wat was het spannend, en wat hebben ze het goed gedaan! Helaas zijn we niet verder voor de landelijke finales op 12 juni in Zeist, maar we zijn ontzettend trots op deze meiden en hun topprestatie! Andre Lampe en Christian Rozendal: Nogmaals bedankt voor jullie inzet, jullie hebben de meiden super weten te begeleiden!

Ook de andere ouders/familieleden van de kinderen willen we bedanken voor hun support, het meerijden en de gezelligheid langs de lijn! Beetje onduidelijke foto maar toch maar toegevoegd! 

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumbernhard@accrete.nl.
Kindcentrum Bernhard Wilhelminastraat 47 Steenwijk, OV 8331 ME Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Bernhard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Bernhard · Wilhelminastraat 47 · Steenwijk, OV 8331 ME · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp