Copy

And so the adventure has just begun!
 

32116087-1060-4d78-ab76-c5fafae3eff6.png
Agenda
10 juni 2019
17-20 juni 2019
20 juni 2019
21 juni 2019
24 juni 2019
25 juni 2019
28 juni 2019
1-5 juli 2019
3 juli 2019
4 juli 2019
8 juli 2019
9 juli 2019
10 juli 2019
11 juli 2019

12 juli 2019
 

Tweede pinksterdag, alle leerlingen vrij!
Avondvierdaagse
Nieuwsflits 18
Studiedag team, alle leerlingen vrij!
MR/OC-vergadering
OR-vergadering
Tweede rapport mee!
10-minutengesprekken
Juffendag, alle leerlingen om 12.00 uur vrij!
Nieuwsflits 19
MR/OC-vergadering
Musical groep 8 (in de Meenthe!)
Groep 8 neemt afscheid en is om 10.00 uur vrij!
Kinderen van groep 1 t/m 7 maken van 08.30 tot 09.00 uur kennis met nieuwe leerkrachten
Vanaf 12.00 uur zomervakantie!

Beste ouders van de kinderen van KC Bernhard
En het is alweer juni! Wat gaat de tijd toch snel. We werken, ontdekken, leren en spelen inmiddels in een soort bouwplaats van veranderingen! Soms even roeien met de riemen die we hebben maar wel heel leuk en spannend. Inmiddels is er een beslissing genomen wie de unit onderbouw gaat inrichten. We gaan in de werkgroep nog even overleggen of we dit jaar nog een moment kunnen prikken om de voortgang met u te delen. Wij hebben heel veel zin in alles wat het de kinderen gaat brengen! En u weet, kom gerust binnen voor vragen. Wij houden u graag op de hoogte!

Hartelijke groet,

Corine Pieffers
Vacature unitregisseur Kinderopvang 
https://www.accrete.nl/werk-stage/unitregisseur
Afscheid collega's aan het einde van dit schooljaar
Aan het einde van dit schooljaar moeten we helaas, om verschillende redenen, weer afscheid nemen van een aantal collega's. 

Erna Mastenbroek (locatiemanager KDV)
Jacqueline Arkema (IB-er) heeft een nieuwe baan in Wezep.
Karin Schrotenboer wordt juf van Kwadraat (KC Claus).
Sarah Scholing (haar invalperiode zit erop)
Henk Horzelenberg (werkt nu bij KC Buitenhoeve)
Jari Kiekebos (vakleerkracht gym en heeft besloten te stoppen bij Accrete).

Heel jammer natuurlijk maar wij willen deze collega's alle geluk wensen bij de nieuwe stappen die ze gaan nemen! Inmiddels heeft u de datum (13 juni van 14.15 tot 15.15 uur op school en van 15.30 tot 16.30 uur op het KDV) doorgekregen voor de gelegenheid tot de hand schudden met Erna.

De andere vijf collega's kunt u tot de zomervakantie nog de hand schudden. Mocht u willen weten op welke dagen ze nog te vinden zijn op KC Bernhard, laat het even weten!
Formatieplaatje periode 26 augustus 2019 – 20 december 2019
Wij zijn blij dat we al tijdig aan u kunnen mededelen hoe de groepen het komende schooljaar bezet worden. Inmiddels heeft de MR ingestemd met het formatieplaatje. Mochten hier vragen over zijn, laat het gerust weten!

Groep 1/2: Lotte Zelle (ma) en Yris Varwijk (di, wo, do, vr)
Groep 3: Miriam Doorn (ma) en Simone von Huben (di, wo, do, vr)
Groep 4: Marjan van Dalen (ma, di, wo) en Moniek Wisman (do, vr)
Groep 5/6a: Evelien Gerards (ma, di, wo, do, vr)
Groep 5/6b: Lonneke Stoffers (ma, di, wo, do, vr)
Groep 7: Erna Nanninga (ma, di, wo, do, vr)
Groep 8: Yvonne Dunnink (ma, di, wo, do, vr)

Simone von Huben vervangt José Halfwerk in verband met José haar zwangerschapsverlof.
Een kanjerles van groep 4/5b

De kanjerklapper.

Hier maken wij volop gebruik van! Er staan 88 spelletjes en oefeningen in op het gebied van vertrouwen, bewegen, concentratie, kennismaking en samenwerken. Het liefst doen we deze spelletjes elke dag. We leren hiervan om goed met elkaar om te gaan en plezier te hebben met elkaar. In onze groep hebben we een leuke sfeer mede door deze spelletjes. Een aantal voorbeelden van spellen en oefeningen die we hebben gedaan:

1. Een bal of ballon doorgeven.
Proberen om de ballon over het hoofd door te geven aan de ander. 
Dit probeerden wij zo snel mogelijk. Kanjerdoel: samenwerken, elkaar helpen, duidelijke communicatie met elkaar.

2. Hoe leg ik dat nou uit?
Deze oefening wordt gedaan in tweetallen. Deze zitten met de ruggen tegen elkaar aan. Één van de twee gaat iets tekenen en vertelt aan de ander wat hij/zij tekent. De ander probeert door goed te luisteren precies dezelfde tekening te maken. Één van het tweetal is dus de beschrijver en de ander de luisteraar. Kanjerdoel: oefening om te laten 'ervaren' hoe moeilijk het is om iets te beschrijven zodat de ander het begrijpt.


 

Nieuws vanuit de opvang
Nieuws van de BSO: 
De afgelopen weken hebben we met elkaar proefjes gedaan: Tulpen laten verkleuren met kleurstof, Magneten en hun aantrekkingskracht onderzoeken,  een hand maken met rietjes, karton en touw ontdekken hoe deze werkt, statische ballon en zijn aantrekkingskracht en vingerafdrukken maken. Maar ook hebben we veel buiten en met strijkkralen gespeeld. In deze weken weer nieuwe kinderen mogen begroeten: Fayenne, Fleur, Romy en Indy. Welkom op de BSO de Klimtoren en/of de Berenkuil. Veel speel- en ontdek plezier bij ons. Komende weken gaan we ons bezig houden met thema restaurant, wat komt er allemaal bij kijken en wie doet er wat in een restaurant. Weer veel te ontdekken dus komende tijd.
Juffendag op 3 juli 2019!

Woensdag 3 juli is het zo ver, de juffendag! Op deze dag gaan we op wereldreis waarbij we van alles leren. De dag sluiten we af met een voorstelling. Wij nodigen u alvast van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Om er een betekenisvolle dag van te maken zal deze dag duren tot 13:00 uur. Het belooft een groot spektakel te worden. 
De uitnodiging volgt (inclusief tijden van de voorstelling).

Alvast bedankt!

Ouders zwemmen voor KWF! Spaart u mee?

De vader van Flore (groep 3) en mijn moeder (Inge Soeters) gaan met zwemclub Steenwijk'34 een zwemtocht van 200 km zwemmen! Dit doen ze door de Kop van Overijssel. Eigenlijk is het een schaatstocht, namelijk de Overijsselse MerenTocht, maar zij doen het zwemmend. De zwemtocht is in het laatste weekend van de zomervakantie. Ze gaan weg op donderdag 22 augustus om 10.00 uur en finishen zondag 25 augustus om 14.00 uur. Ze doen het met een team van 24 zwemmers. Elk gaan ze een half uur zwemmen, om de beurt. Net zolang tot ze er zijn. Het begint in Steenwijk (waar Sinterklaas aankomt) en eindigt ook in Steenwijk. Het is een hele lange tocht. Ze hebben speciale pakken aan. Ze hebben ook lichtjes, want in de nacht zwemmen ze ook gewoon. Ze hebben bootjes geregeld, waar ze op kunnen stappen als ze niet hoeven te zwemmen. En de mensen op de bootjes houden voor de veiligheid de zwemmer in de gaten. Het is in buitenwater en dat is wel moeilijk, want ze zwemmen altijd in het zwembad en daar hebben ze een lijn op de bodem, maar in buitenwater niet. Ze doen dit niet zomaar! Ze sparen voor het KWF. Net als Maarten van der Weijden en z'n Elfstedenzwemtocht. Ik vind het heel erg knap dat ze met z'n 24-en 200 km gaan zwemmen. Ze sparen voor KWF omdat kanker een hele nare ziekte is. Er moet nog veel onderzoek naar gedaan worden. Je kan ook zelf geld aan een zwemmer geven. Op de website www.steenwijk34.nl/kzt is alle informatie te vinden over de route en de zwemmers en ook hoeveel geld tot nu toe al is opgehaald. Voor donaties kunt u gaan naar  https://www.steenwijk34.nl/kzt/zwemmers/inge-soeters en https://www.steenwijk34.nl/kzt/zwemmers/Huyb-Stegeman

Linde Lolkema (groep 6)Vanaf dinsdag 18 juni gaan we sparen voor dit goede doel in de klassen (zending). Daarnaast volgt er een lege flessenactie. In de gemeenschapsruimte komen dozen te staan waar u en uw kind uw lege flessen in kunt stoppen. Op de laatste schooldag (vrijdag 12 juli) worden alle lege flessen vanuit de school bij de COOP ingeleverd. Zij verdubbelen het opgehaalde statiegeld en ook dit gaat naar het goede doel. Spaart u ook mee?

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumbernhard@accrete.nl.
Kindcentrum Bernhard Wilhelminastraat 47 Steenwijk, OV 8331 ME Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum Bernhard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Bernhard · Wilhelminastraat 47 · Steenwijk, OV 8331 ME · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp